Novaku nedostaje 87 nedelja do Federera, koga još juri?

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaku nedostaje 87 nedelja do Federera, koga još juri?

Prvi put je Novak Đoković postao najbolji teniser sveta posle Vimbldona 2011, a narednog ponedeljka ponovo će zauzimati vrh ATP liste, prvi put posle tačno dve godine.

Prava borba u finišu je izostala jer se Rafael Nadal povukao sa turnira u Parizu zbog problema sa trbušnim mišićima, pitanje je hoće li igrati u Londonu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << to ne baca senku na fantastičnih Đokovićevih pet meseci tokom kojih je bio šampion na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na US openu i Šangaju.

Tako će Novak 5. novembra početi svoju 224. sedmicu na vrhu ATP liste – s obzirom na to da u prvoj polovini sledeće godine ne brani mnogo bodova, sasvim je realno očekivati da tu ostane barem do Vimbldona, a možda i dalje u zavisnosti od razvoja situacije.

Na večnoj listi Đoković je već sada peti sa 223 nedelje na prvom mestu, a najduže na toj poziciji proveo je Rodžer Federer – ukupno čak 310. Dakle, da bi prestigao Švajcarca, Novaku je potrebno 87 sedmica na vrhu, što je nešto više od godinu i po dana.

Pre Federera, na Novakovom “nišanu“ su Džimi Konors sa 268 nedelja na vrhu, Ivan Lendl sa 270 i Pit Sampras sa 286.

Đoković u četvrtak nastavlja takmičenje u Parizu, sastaje se sa Damirom Džumhurom u meču trećeg kola (oko 12.30, direktni prenos na Sport klubu).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   US Open

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Džumhur predao meč Đokoviću, sledi Čilić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto mu je Damir Džumhur iz BiH predao meč zbog povrede, pri vođstvu novog svetskog broja jedan od 6:1, 2:1...Đokovićev rival u borbi za polufinale je Marin Čilić, koji je ranije bio bolji od Gregora Dimitrova iz Bugarske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.