San Bernardino: Bračni par prije terorističkog napada vježbao gađanje

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Bernardino: Bračni par prije terorističkog napada vježbao gađanje

SAN BERNARDINO - Bračni par, koji je prošle nedjelje u američkom gradu San Bernardinu u pucnjavi ubio 14 ljudi, bio je "već neko vrijeme radikalizovan", saopštio je danas zvaničnik Federalnog istražnog biroa (FBI) zadužen za sprovođene istrage Dejvid Boudič.

Boudič je rekao da su Sajed Rizvan Faruk i Tašfin Malik vježbali gađanje prije napada u Kaliforniji, prenijele su agencije.

"Los Anđeles tajms" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ranije objavio da je Faruk imao kontakte sa najmanje dvije militantne organizacije, uključujući filijalu Al Kaide - Nusra Front.

Pozivajući se na izvor iz policije, taj američki list je naveo da je Sajed Rizvan Faruk bio u "nekoj vrsti kontakta" sa pripadnicima Nusra Fronta, kao i somalijske radikalne grupe Al Šabab.

Prethodno su američki mediji objavili da istražni organi vjeruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom usmrtila 14 osoba i ranila 21 u pucnjavi u San Bernardinu, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakr al Bagdadiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

FBI: Napadači iz Kalifornije od ranije u radikalnim krugovima

Izvor: RTS, 08.Dec.2015

Bračni par, koji je prošle nedelje u američkom gradu San Bernardinu u pucnjavi ubio 14 ljudi, bio je "već neko vreme radikalizovan", saopštio je zvaničnik Federalnog istražnog biroa zadužen za sprovođene istrage Dejvid Boudič. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.