Pupovac ponovo kamen spoticanja tek formiranoj Vladi HDZ i DP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 10:53

Pupovac ponovo "kamen spoticanja" tek formiranoj Vladi HDZ i DP

Iako je nova hrvatska Vlada formirana tako što je premijer Andrej Plenković poklekao pod pritiskom desnog Domovinskog pokreta da SDS S ne može biti deo izvršne vlasti, lider HDZ-a se navodno nije skroz odrekao Milorada Pupovca i smatra ih delom parlamentarne većine.
Da je Pupovac i dalje "kamen spoticanja" krhkoj vladajućoj koaliciji u Hrvatskoj pokazalo je i jučerašnje pisanje riječkog Novog lista da HDZ lidera SDSS-a želi da predsednika parlamentarnog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, i to u kvoti većine u saboru.
Rukovodstvo Deomovinskog pokreta Ivana Penave ne želi ni da misli o tome jer im je izbacivanje SDS S-a iz vlade praktično jedini uspeh koji su postigli u pregovorima s...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagreb: DP preti rušenjem većine ako predsednik Odbora za manjine bude Pupovac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024

Zbog protivljenja desnog Domovinskog pokreta, manjeg partnera u Vladi Andreja Plenkovića, imenovanje predsednika parlamentarnog Odbora za nacionalne manjine skinuto je sa dnevnog reda današnje sednice Odbora za izbor i imenovanja...Kako prenose hrvatski mediji izbor predsednika Odbora za manjine odložen...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.