FBI: Napadači iz Kalifornije od ranije u radikalnim krugovima

Izvor: RTS, 08.Dec.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI: Napadači iz Kalifornije od ranije u radikalnim krugovima

Bračni par, koji je prošle nedelje u američkom gradu San Bernardinu u pucnjavi ubio 14 ljudi, bio je "već neko vreme radikalizovan", saopštio je zvaničnik Federalnog istražnog biroa zadužen za sprovođene istrage Dejvid Boudič.
Boudič je rekao da su Sajed Rizvan Faruk i Tašfin Malik vežbali gađanje pre napada u Kaliforniji, prenele su agencije.
"Los Anđeles tajms" je ranije objavio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Faruk imao kontakte sa najmanje dve militantne organizacije, uključujući filijalu Al Kaide - Nusra Front.
Pozivajući se na izvor iz policije, taj američki list je naveo da je Sajed Rizvan Faruk bio u "nekoj vrsti kontakta" sa pripadnicima Nusra Fronta, kao i somalijske radikalne grupe Al Šabab.
Prethodno su američki mediji objavili da istražni organi veruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom usmrtila 14 osoba i ranila 21 u pucnjavi u San Bernardinu, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakr al Bagdadiju.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadači iz Kalifornije pre napada vežbali gađanje

Izvor: B92, 08.Dec.2015

Dvoje napadača iz Kaifornije vežbali su gađanje iz vatrenog oružja nekoliko dana uoči oružanog napada u San Bernardinu u kojem su ubili 14 ljudi, navodi FBI...Sajid Rizvan Faruk i njegova supruga Tašfin Malik bili su već "neko vreme" radikalizovani, dodaje FBI, prenosi BBC...FBI je ranije saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.