Konaković najavio protestne note zemljama koje su bile protiv rezolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 10:47

Konaković najavio protestne note zemljama koje su bile protiv rezolucije

Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković najavio je da će uputiti protestnu notu zemljama članicama Generalne skupštine UN koje su u Generalnoj skupštini glasale protiv rezolucije o Srebrenici.
Na sinoć održanoj sednici Generalne skupštine UN za rezoluciju o Srebrenici je glasale su svega 84 zemlje, računajući i glas BiH", a protiv je 19 zemalja i 67 uzdržanih, dok se predstavnici 22 zemlje članice nisu izjasnili.
Konaković je u obraćanju predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku poručio da će svi koji govore o destabilizaciji BiH, u bilo kakvom pokušaju delovanja u tom smislu, dobiti snažan odgovor institucija.
"Pozivam ih da smire strasti, da se uozbilje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.