Izvor: Blic, 24.Maj.2024, 08:26

U "Jutro na Blic" istražujemo: Da li je usvajanje Rezolucije o Srebrenici otvaranje Pandorine kutije ili out ka pomirenju u regionu? (UŽIVO, VIDEO)

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. Za usvajanje Rezolucije glasali su predstavnici 84 zemlje.Protiv je bilo 19, a uzdržanih 68.Rezoluciju su predložile Nemačka i Ruanda, a sponzorisale još 34 države.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DEBAKL ZAPADA NA IST RIVERU! Srbija im pomrsila PODMUKLE naume, NISU ostvarili ni prostu većinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2024

DIPLOMATSKI napori Beograda, dani i noći razgovora uoči glasanja o Rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom, urodili su plodom - dokument je prošao, ali je pobeda Zapada - Pirova. Na ekranu je pisalo - 84 "za", 19 protiv, 68 uzdržanih, dok u sali nije bilo ili nisu glasali, predstavnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.