MOJU ZEMLJU SU NAPALI SUROVI NEPRIJATELJI - zvezda Evrovizije se oglasila povodom rata u Izraelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 11:18

"MOJU ZEMLJU SU NAPALI SUROVI NEPRIJATELJI" - zvezda Evrovizije se oglasila povodom rata u Izraelu

Sve veći broj učesnika Evrosonga se oglašava.

Palestinski islamistički pokret Hamas započeo je svoj najveći napad na Izrael u poslednjih nekoliko godina juče ujutro, ispalivši salvu raketa iz Gaze i poslavši borce preko granice.

Izrael je proglasio ratno stanje i započeo sopstvene udare na ciljeve Hamasa u Gazi, a izraelski mediji izveštavaju o pucnjavi između grupa palestinskih boraca i bezbednosnih snaga na jugu Izraela, prenosi Rojters.

Mnogobrojni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izraelski pevači koji su predstavljali svoju zemlju na Evroviziji i na taj način se proslavili, oglasili su se na svojim Instagram profilima i podelili sa svetom kako se osećaju zbog ponovnog rasplamsavanja sukoba između Izraela i Palestina.

Jedan  od njih je i Mihael Ben David, predstavnik Izraela na Pesmi Evrovizije 2022. godine.

- Našu zemlju su napali surovi nepirjatelji koji hladnokrvno ubijaju decu, žene i muškarce u svojim krevetima. Otimaju bebe, majke i starije ljude. Ponosni su što su na pretpraznično veče napali prosperetivna i miroljubiva sela i opljačkali kuće. Masakrlila su decu sa zabave i to nazivaju svojom pobedom. To nije pobeda. Tama se bori sa svetlošću. Mi Izraelci smo opet u teškoj situaciji. Mi znamo kako da se borimo za naše živote i nećemo da napustimo nijedno jevrejsko dete. To je naš način. Mi molimo da zapamtite ovaj dan čak i kasnije u ratu. Zapamtite ko je započeo masakr. Hamas je organizacija koja želi da uništi Jevreje i ne žele da govore o miru. Kada rat počne, mi Izrealci reagujemo i Gaza će da absorbuje izgubljeno, zapamtite da idemo u ovaj rat teškog srca i ne želimo da ubijamo nevine i da nam nisu ostavili izbor sa onima koji dolaze protiv nas - napisao je Ben na svom instagram nalogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.