Whitesnake u Areni
Whitesnake u Areni

Poznati hard rok bend Vajtsnejk nastupio je 1. jula u Beogradskoj Areni 2011. godine. Britanski bend je nastupio u prestonici u okviru koncertne promocije i turneje u vezi novog albuma Forever more, koji je izašao marta i dobio odlične kritike.
Slavne britanske grupe Whitesnake i Judas Priest nastupile su u punoj Beogradskoj areni. Pristima je ovo bio prvi nastup u Beogradu, u sklopu oproštajne turneje Epitaf.

Pred oko 12.000 fanova, Vajtsnejk su predstavili novi album studijski, i prošetali su kroz hitove iz svoje više od trideset godina duge karijere. Koncert su započeli pesmom Best years, a nastavili su sa numerama i hitovima Is this love, Love aint no stranger, Give me all your love tonight.
Frontmen popularne grupe Dejvid Kaverdejl je pozdravio Beograd na srpskom jeziku i pohvalio Novaka Đokovića, koji je proglašen za najboljeg tenisera na svetu. Tokom nešto više od sat vremena žestoke svirke i dobrog zvuka publika je imala priliku da čuje i pesme sa novog albuma Steal your heart away, Love will set you free, a svojim obožavaocima koji su svih ovih godina bili uz Vajtsnejk, Kaverdejl je posvetio naslovnu numeru Forevermore.

Za sam kraj su sačuvali najveće hitove Fool for your loving no more, Here i go again, Still of the night.
Publika je tražila još i onda je Kaverdejl bez muzike otpevao jednu strofu pesme Soldier of fortune, iz perioda kada je pevao u Dip Parpl, i uputio hiljade hvala za dobro gostoprimstvo.

Koncert u Areni je treći dolazak legendarnog Dejvida Koverdejla u Beograd. Koverdejl je 1978. godine nastupio u Beogradu sa bendom Dip Parpl, a sa bendom Vajtsnejk je održao odličan koncert na Tašmajdanu 2006. godine. Vajtsnejk je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl, nekadašnji član grupe Deep Purple. Prvi albumi ovog benda su dosta podsećali na zvuk čuvenog benda Dip Parpl, ali su od sredine osamdesetih godina otišli u pravcu komercijalnog hevi metala i roka.
Whitesnake se nalaze na 85. mestu na listi najboljih bendova svih vremena koju je objavila televizija VH1.

Judas Priest je čuveni hevi metal bend iz Engleske na čelu sa pevačem Robom Halfordom. Bend je nastao 1968. godine a izdao je 16 studijskih albuma. Jedan od najvećih rok bendova svih vremena Whitesnake uključio je i Beograd u raspored svoje nove svetske turneje i prema tome 22. novembra posle 40 godina, ponovo su nastupili u hali Pionir.
Na ovoj turneji Vajtsnejk je promovisao novi album The Purple Album, koji je meseca maja izašao u prodaju. Pevač Dejvid Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama, koje je vrhunski otpevao u periodu od 1973. godine do 1976. godine.

Te pesme su prvobitno uvrštene u Dip Parpl albume Burn, Stormbringer, Come taste the band, i predstavljaju vrhunac Koverdejlove saradnje sa legendarnim gitaristom Ričijem Blekmurom.

S obzirom da se harizmatični frontmen prvi put predstavio beogradskoj publici baš u hali Pionir davne 1975. godine i ovo je jubilej od četrdeset godina nakon tog Parpl koncerta. Stoga je bend podsetio publiku na čuvene Deep Purple hitove, Burn, The gypsy, Sail away, kombinujući ih sa svojim mnogobrojnim hitovima.

Bend Vajtsnejk je poslednji koncert u Beogradu održao pre dve godine na Kalemegdanu, Vajtsnejk su održali koncert pred oko 15.000 obožavalaca. Dva sata dobre svirke na otvorenom pokazalo je da je Bela Zmija uvek dobrodošla u Beogradu. Vajtsnejk uvek praše dobrim rokom. Ne koriste izlizane i trivijalne pozdravne fraze, jer su oni sa Beogradom i Beograđanima uveliko na Ti. Vajtsnejk ne vole prazan hod i ne gube vreme.

Legende hevi metal muzike su beogradskoj publici pružile više od očekivanog, što se videlo i osetilo po ovacijama i aplauzu koji su dobili, kao i zadovoljnim licima koja su se mogla videti po završetku pravog tvrđeg rok metal spektakla.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: BalkanRock.com, 23.Nov.2015, 15:52

Whitesnake u Beogradu: „It’s good to be back!“

David Coverdala (Whitesnake); foro: Branislav Milošević. Nakon nešto više od dve godine od njihovog prethodnog koncerta u Beogradu, Whitesnake su se vratili tamo gde su uvek dobrodošli. Ovoga puta koncert se održao u Hali Pionir kao deo „Purple Tour“, turneje koja prati „The Purple Album“ kojim David Coverdale odaje počast svom prethodnom bendu, Deep Purple. The Dead Daisies. Nastup predgrupe The Dead Daisies bio je...

Detaljnije >>


Izvor: NocturneMagazine.net, 23.Nov.2015

IZVEŠTAJ: Whitesnake u Beogradu - Ujed bele zmije

IZVEŠTAJ: Whitesnake u Beogradu - Ujed bele zmije

Po ne znam koji put (ali ko još i broji) Srbija je imala prilike da ugosti velikog David-a Coverdale-a i WHITESNAKE. U okviru "The Purple Tour" kod nas su došli direktno iz Zagreba, i ovaj put imali zadatak da napune beogradsku halu Pionir....

Detaljnije >>

Izvor: OkRadio.rs, 23.Nov.2015

Whitesnake u Beogradu, devojke bacale bruseve

Whitesnake u Beogradu, devojke bacale bruseve

Grupa Whitesnake održala je u nedelju koncert u Hali pionir, gde je njihov frontmen Dejvid Koverdejl pre 40 godina prvi put nastupio sa grupom Deep Purple u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan od najvećih rok bendova nastupio je u srpskoj prestonici u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi "The Purple Album",...

Detaljnije >>

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 11:52

Bend "Whitesnake" večeras u Hali pionir

Bend Whitesnake večeras u Hali pionir

Bend "Whitesnake" nastupiće večeras u Hali pionir, 40 godina od svog prvog nastupa u Beogradu sa Dejvidom Koverdejlom. "Whitesnake" dolazi u srpsku prestonicu u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi "The Purple Album", najavila je "Avalon" produkcija. Kao što je već poznato, Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama koje je otpevao u periodu od 1973. do 1976. godine. Te numere prvobitno su uvrštene u "Deep Purple" albume...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2015

Bend "Whitesnake" večeras u Hali pionir

Bend Whitesnake večeras u Hali pionir

Bend "Whitesnake" nastupiće večeras u Hali pionir, 40 godina od svog prvog nastupa u Beogradu sa Dejvidom Koverdejlom.. "Whitesnake" dolazi u srpsku prestonicu u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi "The Purple Album", najavila je "Avalon" produkcija. Kao što je već poznato, Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama koje je otpevao u periodu od 1973. do 1976. godine. Te numere prvobitno su uvrštene u "Deep Purple" albume...

Detaljnije >>

Izvor: Studio B, 21.Nov.2015, 16:45

Koncert Whitesnake u Hali Pionir

Koncert Whitesnake u Hali Pionir

Bend Whitesnake nastupiće u nedelju u Hali Pionir, 40 godina od svog prvog nastupa u Beogradu sa Dejvidom Koverdejlom.. Whitesnake dolazi u srpsku prestonicu u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi "The Purple Album", najavila je "Avalon" produkcija. Kao što je već poznato, Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama koje je otpevao u periodu od 1973. do 1976. godine. Te numere prvobitno su uvrštene u Deep Purple albume "Burn", "Stormbringe"...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 21.Nov.2015

Koncert Whitesnake sutra u Hali Pionir

Koncert Whitesnake sutra u Hali Pionir

Bend Whitesnake nastupiće sutra u Hali Pionir, 40 godina od svog prvog nastupa u Beogradu sa Dejvidom Koverdejlom.. Whitesnake dolazi u srpsku prestonicu u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi "The Purple Album",najavila je "Avalon" produkcija. Kao što je već poznato, Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama koje je otpevao u periodu od 1973. do 1976. godine. Te numere prvobitno su uvrštene u Deep Purple albume "Burn",...

Detaljnije >>