Whitesnake u Areni
Whitesnake u Areni

Poznati hard rok bend Vajtsnejk nastupio je 1. jula u Beogradskoj Areni 2011. godine. Britanski bend je nastupio u prestonici u okviru koncertne promocije i turneje u vezi novog albuma Forever more, koji je izašao marta i dobio odlične kritike.
Slavne britanske grupe Whitesnake i Judas Priest nastupile su u punoj Beogradskoj areni. Pristima je ovo bio prvi nastup u Beogradu, u sklopu oproštajne turneje Epitaf.

Pred oko 12.000 fanova, Vajtsnejk su predstavili novi album studijski, i prošetali su kroz hitove iz svoje više od trideset godina duge karijere. Koncert su započeli pesmom Best years, a nastavili su sa numerama i hitovima Is this love, Love aint no stranger, Give me all your love tonight.
Frontmen popularne grupe Dejvid Kaverdejl je pozdravio Beograd na srpskom jeziku i pohvalio Novaka Đokovića, koji je proglašen za najboljeg tenisera na svetu. Tokom nešto više od sat vremena žestoke svirke i dobrog zvuka publika je imala priliku da čuje i pesme sa novog albuma Steal your heart away, Love will set you free, a svojim obožavaocima koji su svih ovih godina bili uz Vajtsnejk, Kaverdejl je posvetio naslovnu numeru Forevermore.

Za sam kraj su sačuvali najveće hitove Fool for your loving no more, Here i go again, Still of the night.
Publika je tražila još i onda je Kaverdejl bez muzike otpevao jednu strofu pesme Soldier of fortune, iz perioda kada je pevao u Dip Parpl, i uputio hiljade hvala za dobro gostoprimstvo.

Koncert u Areni je treći dolazak legendarnog Dejvida Koverdejla u Beograd. Koverdejl je 1978. godine nastupio u Beogradu sa bendom Dip Parpl, a sa bendom Vajtsnejk je održao odličan koncert na Tašmajdanu 2006. godine. Vajtsnejk je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl, nekadašnji član grupe Deep Purple. Prvi albumi ovog benda su dosta podsećali na zvuk čuvenog benda Dip Parpl, ali su od sredine osamdesetih godina otišli u pravcu komercijalnog hevi metala i roka.
Whitesnake se nalaze na 85. mestu na listi najboljih bendova svih vremena koju je objavila televizija VH1.

Judas Priest je čuveni hevi metal bend iz Engleske na čelu sa pevačem Robom Halfordom. Bend je nastao 1968. godine a izdao je 16 studijskih albuma. Jedan od najvećih rok bendova svih vremena Whitesnake uključio je i Beograd u raspored svoje nove svetske turneje i prema tome 22. novembra posle 40 godina, ponovo su nastupili u hali Pionir.
Na ovoj turneji Vajtsnejk je promovisao novi album The Purple Album, koji je meseca maja izašao u prodaju. Pevač Dejvid Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama, koje je vrhunski otpevao u periodu od 1973. godine do 1976. godine.

Te pesme su prvobitno uvrštene u Dip Parpl albume Burn, Stormbringer, Come taste the band, i predstavljaju vrhunac Koverdejlove saradnje sa legendarnim gitaristom Ričijem Blekmurom.

S obzirom da se harizmatični frontmen prvi put predstavio beogradskoj publici baš u hali Pionir davne 1975. godine i ovo je jubilej od četrdeset godina nakon tog Parpl koncerta. Stoga je bend podsetio publiku na čuvene Deep Purple hitove, Burn, The gypsy, Sail away, kombinujući ih sa svojim mnogobrojnim hitovima.

Bend Vajtsnejk je poslednji koncert u Beogradu održao pre dve godine na Kalemegdanu, Vajtsnejk su održali koncert pred oko 15.000 obožavalaca. Dva sata dobre svirke na otvorenom pokazalo je da je Bela Zmija uvek dobrodošla u Beogradu. Vajtsnejk uvek praše dobrim rokom. Ne koriste izlizane i trivijalne pozdravne fraze, jer su oni sa Beogradom i Beograđanima uveliko na Ti. Vajtsnejk ne vole prazan hod i ne gube vreme.

Legende hevi metal muzike su beogradskoj publici pružile više od očekivanog, što se videlo i osetilo po ovacijama i aplauzu koji su dobili, kao i zadovoljnim licima koja su se mogla videti po završetku pravog tvrđeg rok metal spektakla.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 28.Jun.2019, 00:36

KIŠA SE ODJEDNOM SRUČILA NA PUN STADION Koncert grupe "Whitesnake" PAMTIĆE I PUBLIKA I BEND

Pljusak u Beogradu obeležio je i završnicu koncerta "Whitesnake" na Tašmajdanu. U 80. minutu nastupa Dejva Kaverdejla (67) i ekipe, tokom "himnične" pesme "Still...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2019, 16:59

Koncert benda Whitesnake u Beogradu skoro rasprodat

Ulaznice za sutrašnji koncert benda Whitesnake na stadionu Tašmajdan u Beogradu su skoro rasprodate i mogu se nabaviti samo još za tribine.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 24.Jun.2019, 22:18

Nikola Pejaković Kolja specijalni gost na koncertu Whitesnake

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalan gost legendarnog hard rok benda Whitesnake 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu.

Detaljnije >>

Izvor: Svet plus, 21.Jun.2019, 17:12

Whitesnake na stadionu Tašmajdan! Specijalni gost Nikola Pejaković! (VIDEO)

Whitesnake na stadionu Tašmajdan! Specijalni gost Nikola Pejaković! (VIDEO)

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalan gost legendarnog hard rok benda "Whitesnake" 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu. Zbog ogromnog interesovanja za "Whitesnake" koncert u zemlji i regionu, organizatori apeluju na fanove da obezbede svoje ulaznice na vreme. . Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se muzičkoj sceni predstavio izdanjima "Mama, nemoj plakati"(2001), "Kolja"(2009) i "Grobovlasnici"(2013), a kultni...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2019

Kolja nastupa prije benda Whitesnake na Tašu

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalan gost legendarnog hard rok benda Whitesnake 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, najavili su organizatori.

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2019

Kolja nastupa pre benda Whitesnake na Tašu

Kolja nastupa pre benda Whitesnake na Tašu

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalan gost legendarnog hard rok benda Whitesnake 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, najavili su organizatori.. Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se muzičkoj sceni predstavio izdanjima "Mama, nemoj plakati" (2001), "Kolja" (2009) i "Grobovlasnici" (2013), a kultni status kod publike i kritike učvrstio je odlično prihvaćenim albumom "4 Prsta" (Long Play 2018), u produkciji gitariste Voje...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 21.Jun.2019

Kolja, pa Whitesnake 27. juna na Tašu

Kolja, pa Whitesnake 27. juna na Tašu

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastupiće kao specijalni gost legendarnog hard-rok benda Vajtsnejk (Whitesnake) 27. juna na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, najavili su organizatori.

Detaljnije >>