Whitesnake u Areni
Whitesnake u Areni

Poznati hard rok bend Vajtsnejk nastupio je 1. jula u Beogradskoj Areni 2011. godine. Britanski bend je nastupio u prestonici u okviru koncertne promocije i turneje u vezi novog albuma Forever more, koji je izašao marta i dobio odlične kritike.
Slavne britanske grupe Whitesnake i Judas Priest nastupile su u punoj Beogradskoj areni. Pristima je ovo bio prvi nastup u Beogradu, u sklopu oproštajne turneje Epitaf.

Pred oko 12.000 fanova, Vajtsnejk su predstavili novi album studijski, i prošetali su kroz hitove iz svoje više od trideset godina duge karijere. Koncert su započeli pesmom Best years, a nastavili su sa numerama i hitovima Is this love, Love aint no stranger, Give me all your love tonight.
Frontmen popularne grupe Dejvid Kaverdejl je pozdravio Beograd na srpskom jeziku i pohvalio Novaka Đokovića, koji je proglašen za najboljeg tenisera na svetu. Tokom nešto više od sat vremena žestoke svirke i dobrog zvuka publika je imala priliku da čuje i pesme sa novog albuma Steal your heart away, Love will set you free, a svojim obožavaocima koji su svih ovih godina bili uz Vajtsnejk, Kaverdejl je posvetio naslovnu numeru Forevermore.

Za sam kraj su sačuvali najveće hitove Fool for your loving no more, Here i go again, Still of the night.
Publika je tražila još i onda je Kaverdejl bez muzike otpevao jednu strofu pesme Soldier of fortune, iz perioda kada je pevao u Dip Parpl, i uputio hiljade hvala za dobro gostoprimstvo.

Koncert u Areni je treći dolazak legendarnog Dejvida Koverdejla u Beograd. Koverdejl je 1978. godine nastupio u Beogradu sa bendom Dip Parpl, a sa bendom Vajtsnejk je održao odličan koncert na Tašmajdanu 2006. godine. Vajtsnejk je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl, nekadašnji član grupe Deep Purple. Prvi albumi ovog benda su dosta podsećali na zvuk čuvenog benda Dip Parpl, ali su od sredine osamdesetih godina otišli u pravcu komercijalnog hevi metala i roka.
Whitesnake se nalaze na 85. mestu na listi najboljih bendova svih vremena koju je objavila televizija VH1.

Judas Priest je čuveni hevi metal bend iz Engleske na čelu sa pevačem Robom Halfordom. Bend je nastao 1968. godine a izdao je 16 studijskih albuma. Jedan od najvećih rok bendova svih vremena Whitesnake uključio je i Beograd u raspored svoje nove svetske turneje i prema tome 22. novembra posle 40 godina, ponovo su nastupili u hali Pionir.
Na ovoj turneji Vajtsnejk je promovisao novi album The Purple Album, koji je meseca maja izašao u prodaju. Pevač Dejvid Koverdejl je odlučio da snimi album sa svojim omiljenim pesmama, koje je vrhunski otpevao u periodu od 1973. godine do 1976. godine.

Te pesme su prvobitno uvrštene u Dip Parpl albume Burn, Stormbringer, Come taste the band, i predstavljaju vrhunac Koverdejlove saradnje sa legendarnim gitaristom Ričijem Blekmurom.

S obzirom da se harizmatični frontmen prvi put predstavio beogradskoj publici baš u hali Pionir davne 1975. godine i ovo je jubilej od četrdeset godina nakon tog Parpl koncerta. Stoga je bend podsetio publiku na čuvene Deep Purple hitove, Burn, The gypsy, Sail away, kombinujući ih sa svojim mnogobrojnim hitovima.

Bend Vajtsnejk je poslednji koncert u Beogradu održao pre dve godine na Kalemegdanu, Vajtsnejk su održali koncert pred oko 15.000 obožavalaca. Dva sata dobre svirke na otvorenom pokazalo je da je Bela Zmija uvek dobrodošla u Beogradu. Vajtsnejk uvek praše dobrim rokom. Ne koriste izlizane i trivijalne pozdravne fraze, jer su oni sa Beogradom i Beograđanima uveliko na Ti. Vajtsnejk ne vole prazan hod i ne gube vreme.

Legende hevi metal muzike su beogradskoj publici pružile više od očekivanog, što se videlo i osetilo po ovacijama i aplauzu koji su dobili, kao i zadovoljnim licima koja su se mogla videti po završetku pravog tvrđeg rok metal spektakla.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Whitesnake otkazao ostatak evropske turneje

Zbog bolesti članova benda, Whitesnake je otkazao ostatak evropske turneje, na kojoj je trebalo da održi i koncerte u Beogradu, Skoplju i Sarajevu.

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2022, 13:55

Detaljnije >>

Otkazan koncert hard rok grupe Whitesnake u Beogradu

Otkazan koncert hard rok grupe "Whitesnake" u Beogradu

Koncert britanskog hard rok benda "Whitesnake", planiran za 6. jul na Stadionu Tašmajdan, na žalost je otkazan zbog bolesti članova benda, stoji u saopštenju organizatora "Avalon produkcija".. "Kao i svi, zatečeni smo najnovijom informacijom Dejvida Koverdejla, pevača i lidera grupe "Whitesnake" da nisu u mogućnosti da održe preostali deo evropske turneje, jer smo do sinoć finalizirali detalje vezane za održavanje koncerta na stadionu Tašmajdan, koji je bio gotovo rasprodat....

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2022

Detaljnije >>

Whitesnake ipak stiže u Beograd

Dejvid Koverdejl i Whitesnake nastupiće 6. jula u Beogradu, na stadionu Tašmajdan,

Izvor: Danas, 29.Jun.2022, 22:31

Detaljnije >>

Fan pit i parter već rasporodati za koncert Whitesnake u Beogradu

Koncert Whitesnake u Beogradu je zakazan za 6. jul i izvesno je da će Tašmajdan biti pun, jer su fan pit i parter ulaznice već rasprodate, dok je ostala ograničena količina ulaznica za tribine.

Izvor: Blic, 29.Jun.2022

Detaljnije >>

Hooverphonic, Nick Cave, The Pixies...ove godine u Srbiji

Hooverphonic, Nick Cave, The Pixies...ove godine u Srbiji

Nakon pune dve godine pandemije virusa kovid 19, Srbija će konačno imati koncerte velikih muzičkih svetskih zvezda kao nekada ranije, a takom leta naša publika će biti u prilici da vidi i čuje popularne izvođače kao što su Whitesnake, Iron Maiden, Hooverphonic, Thievery Corporation, Nick Cave & Bad Seeds, The Pixies, Wardruna, Uriah Heep, Nik Mejson, Andre Riju, i mnogi drugi.. Pre svega večeras će u Štark Areni hrvatski, ali svetski popularni dvojac 2Cellos održati...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2022, 13:25

Detaljnije >>

Marco Mendoza evropsku turneju započinje u Beogradu

Nekadašnji član bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies i jedan od najistaknutijih bas gitarista na svetu, Marco Mendoza, svoju evropsku turneju započinje 13. aprila u 20 sati u klubu Fest u Zemunu. Beogradska publika pamti...

Izvor: BalkanRock.com, 24.Mar.2022, 05:36

Detaljnije >>

Whitesnake koncert u Beogradu: Požurite i obezbedite svoju ulaznicu!

Whitesnake koncert u Beogradu: Požurite i obezbedite svoju ulaznicu!

Požurite i obezbedite svoju ulaznicu! Usled velikog interesovanja za oproštajni Whitesnake koncert u Beogradu iz zemlje i regiona, kategorije fan pit i parter na stadionu Tašmajdan su pred rasprodajom.. Avalon produkcija izražava zadovoljstvo zbog vernosti i rešenosti srpske publike da se na pravi način oprosti od legendarnog frontmena Dejvida Koverdejla, koji je, nakon 50 godina karijere, rešio da krene na svetsku Farewell MMXXII turneju u koju je uvrstio i Beograd, Skoplje...

Izvor: Svet plus, 03.Mar.2022, 20:54

Detaljnije >>