Evrovizija 2015
Evrovizija 2015

Nakon 40 učesnika a prvi put i Australije, spektakularnog otvaranja, prvog i drugog polufinala, u finalu se predstavilo 27 zemalja. Zemlje učesnice dale su sve od sebe da ponesu titulu pobednika Pesme Evrovizije za 2015. godinu i svojoj zemlji donesu radost, ponos i pravo na organizovanje sledećeg Evrosonga.

Beč se maksimalno potrudio da slogan Gradimo mostove zaživi a na kraju večeri publika i stručni žiri izabrali su pobednika Mansa Zermerleva iz Švedske sa pesmom Heroes i osvojenih 365 glasova.
Na drugom mestu sa 303 poena našla se Rusija koju je predstavljala Polina Gagarina pesmom A milion voises dok je treća Italija za koju je pesmu Grande amore pevao trio Il Volo i dobio 292 glasova. U top 10 su se plasirale Belgija, Australija, Letonija, Estonija, Norveška, Izrael i Srbija. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov sa pesmom Bjuti never lies u finalu je imala veoma zapažen i magičan nastup. Ona je još u prvom nastupu i polufinalu postala miljenica novinara i gledalaca u dvorani, a ni reakcija nije izostajala, gromoglasni aplauzi publike u toku i nakon nastupa srpske predstavnice koja je zajedno pevala sa njom stihove pesme govori da je Srbija imala odličnog predstavnika na Evroviziji.

Evropa i Australija odlučile su da sledeća destinacija organizovanja Evrosonga bude Švedska koja je imala svog pobednika.
Švedska pesma Heroes je pretekla Rusiju koja je vodila u jednom trenutku. Srbija je osvojila 10. mesto. Ovogodišnje izdanje Evrosonga je održano u prestonici Austrije koje je ostalo zapamćeno po odličnoj scenografiji, grandioznim nastupima, koncertu Bečke filharmonije i hora Bečkih dečaka, zlatnim patikama predstavnika Izraela, i poruka velika koja je krasila celu svečanost Izgradimo mostove. Iako je predstavnica Srbije mnogima bila favorit čak i novinarima zemlje koje su se takmičile nisu bile preterano naklonjene Bojani. Prenos ovog takmičenja na Rts će ostati upamćen po duhovitim komentarima spikerke kojoj je ovo takmičenje bilo malo više dosadno. U finale za pesmu Evrovizije prošli su: Srbija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Albanija, Belgija, Austrija, Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Španija, Poljska, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Slovenija, Azerbejdžan, Letonija, Litvanija, i Izrael. Procenjuje se da su troškovi bili manji od predviđenog budžeta grada Beča za pesmu Evrovizije. Odbornik grada Kristijan Oksonić je izjavio da su sredstva namenjena za Štathale u iznosu od 8,89 miliona evra smanjena za najmanje 800.000 pa se uz 1 milion za različite gradske službe i oglašavanje, i 1,85 milion evra za turističku zajednicu Beča ukupni troškovi kreću oko 10,95 miliona.

Beč je u potpunosti opravdao oznaku zelenog događaja za Evroviziju, koristio je obnovljive izvore energije, i zadao težak udarac pred buduće organizatore Evrosonga. Javni gradski prevoz je funkcionisao savršeno, a u noći finala svi prevozi su išli tokom cele noći do jutra. Tokom ceremonije otvaranja za prevoz delegacija do crvenog tepiha korišćeni su inovativni električni autobusi. Euroklub je posetilo 7200 posetilaca, a evrovizijske noći u prvoj nedelji oko 3500 akreditovanih i fanova Evrovizije.

Evrovizijsko selo na Rathausplacu posetilo je preko 120.000 ljudi, a na veče finala tamo se okupilo njih 25.000, javni prenos je rađen na 49 lokacija širom cele Austrije. Video snimci su pogledani preko 4,9 miliona puta što uživo što kasnije na zahtev, samo prenosu uživo tokom finala bilo je pristupljeno 680.000 puta. Ovogodišnja Pesma Evrovizije reemitovana je u 45 zemalja. Po prvi put je rađen prenos na međunarodnom znakovnom jeziku, a pored Austrije takav prenos su imale i javne tv stanice Nemačke, Slovenije, Danske, Norveške, Letonije i Švedske. Veliki uspeh je imala i akcija pravljenja virtuelnih mostova pa je na server ORF otpremljeno preko 15.000 fotografija.

Na ovom finalu Srbija je dobila odlične pohvale, Bojana Stamenov i njen moćni glas digla je halu na noge, publika je oduševljeno ispratila nastup srpske predstavnice, a Srbija je dobila još jedno mesto i zvezdu na Evroviziji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Beta, 20.Maj.2019, 08:57

Naslovne strane za ponedeljak, 20. maj 2019. godine

Naslovne strane za ponedeljak, 20. maj 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak pišu o pobedi Srpske liste na vanrednim izborima za gradonačenike u četiri opštine na Severu Kosova, nastavku protesta Jedan od pet milion i drugim temama.ALO  -  Pod naslovom "Albanka otela poene našoj Neveni" list piše o broju bodova koje je Srbija dala susedima na Evroviziji i koliko je dobila od njih. "Vojna neutralnost Srbije ima cenu", list donosi tekst ambasadora Norveške Arena Sanesa Bjornstada.BLIC  -  "Izvršitelji neće...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 20.Maj.2019, 06:49

Tamara Todevska progovorila o pobedi Holandije i NAMEŠTANJU na Evroviziji, pa otkrila da li je NEZADOVOLJNA plasmanom u finalu

Pevačica Tamara Todevska zauzela je osmo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji i time ostvarila najbolji plasman za svoju državu u dosadašnjem učešću na prestižnom muzičkom takmičenju.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2019, 22:23

NEUTEŠNA! Nevena Božović razočarana i UPLAKANA napustila Evroviziju! Evo šta ju je najviše pogodilo!

NEUTEŠNA! Nevena Božović razočarana i UPLAKANA napustila Evroviziju! Evo šta ju je najviše pogodilo!

Nije ovo očekivala! Nevena Božović je uplakana napustila "Evroviziju"! Predstavnica Srbije, koja je na najvećem muzičkom festivalu osvojila 17. mesto, razočarana je što od većine komšijskih zemalja nije dobila poene, naročito od makedonskog žirija, koji joj nije dodelio nijedan bod! Čim je za pobednika "Evrovizije" proglašen Holanđanin Dankan Lorens, Srpkinja je otišla  u hotel po stvari i prvim letom se iste noći iz Izraela vratila u Srbiju!

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 19.Maj.2019

Madona razočarala mnoge nastupom na Evroviziji, a evo kako je PREVARILA ORGANIZATORE

Čuvena pevačica Madona nastupila je sinoć u finalu "Evrovizije" i izvela performans od milion dolara koji je oduševio, razočarao i razbesneo.

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2019

Voditelj Evrovizije se ljubio s mužem iza scene (FOTO)

Voditelj Evrovizije se ljubio s mužem iza scene (FOTO)

Jedan od voditelja ovogodišnjeg takmičenja za pesmu "Evrovizije 2019" Asi Azar homoseksualne je orijentacije i oženjen je Albertom Eskolom koji ga je podržavao tokom čitavog trajanja ove manifestacije.. U jednom trenutku Asi je iza scene poljubio svog supruga, a kamere i fotoreporteri su zabeležili ovaj trenutak. Osim njih i suprug poznatog voditelja objavio je fotografiju na svom profilu na instagramu. Inače, Asi, koji se pored voditeljskog...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 19.Maj.2019

OGLASILA SE NEVENA! Evo šta ima da poruči posle Evrovizije! (FOTO)

OGLASILA SE NEVENA! Evo šta ima da poruči posle Evrovizije! (FOTO)

View this post on Instagram Tonight 👑 Vote for #23 🇷🇸 A post shared by Nevena Ivanović (@nevenabozovicofficial) on May 18, 2019 at 1:28am PDT Sati su prošli od finala Evrovizije u Tel Avivu. Naša predstavnica Nevena Božović zauzela je sinoć 17. mesto, a sada se oglasila na...

Detaljnije >>