Evrovizija 2015
Evrovizija 2015

Nakon 40 učesnika a prvi put i Australije, spektakularnog otvaranja, prvog i drugog polufinala, u finalu se predstavilo 27 zemalja. Zemlje učesnice dale su sve od sebe da ponesu titulu pobednika Pesme Evrovizije za 2015. godinu i svojoj zemlji donesu radost, ponos i pravo na organizovanje sledećeg Evrosonga.

Beč se maksimalno potrudio da slogan Gradimo mostove zaživi a na kraju večeri publika i stručni žiri izabrali su pobednika Mansa Zermerleva iz Švedske sa pesmom Heroes i osvojenih 365 glasova.
Na drugom mestu sa 303 poena našla se Rusija koju je predstavljala Polina Gagarina pesmom A milion voises dok je treća Italija za koju je pesmu Grande amore pevao trio Il Volo i dobio 292 glasova. U top 10 su se plasirale Belgija, Australija, Letonija, Estonija, Norveška, Izrael i Srbija. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov sa pesmom Bjuti never lies u finalu je imala veoma zapažen i magičan nastup. Ona je još u prvom nastupu i polufinalu postala miljenica novinara i gledalaca u dvorani, a ni reakcija nije izostajala, gromoglasni aplauzi publike u toku i nakon nastupa srpske predstavnice koja je zajedno pevala sa njom stihove pesme govori da je Srbija imala odličnog predstavnika na Evroviziji.

Evropa i Australija odlučile su da sledeća destinacija organizovanja Evrosonga bude Švedska koja je imala svog pobednika.
Švedska pesma Heroes je pretekla Rusiju koja je vodila u jednom trenutku. Srbija je osvojila 10. mesto. Ovogodišnje izdanje Evrosonga je održano u prestonici Austrije koje je ostalo zapamćeno po odličnoj scenografiji, grandioznim nastupima, koncertu Bečke filharmonije i hora Bečkih dečaka, zlatnim patikama predstavnika Izraela, i poruka velika koja je krasila celu svečanost Izgradimo mostove. Iako je predstavnica Srbije mnogima bila favorit čak i novinarima zemlje koje su se takmičile nisu bile preterano naklonjene Bojani. Prenos ovog takmičenja na Rts će ostati upamćen po duhovitim komentarima spikerke kojoj je ovo takmičenje bilo malo više dosadno. U finale za pesmu Evrovizije prošli su: Srbija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Albanija, Belgija, Austrija, Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Španija, Poljska, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Slovenija, Azerbejdžan, Letonija, Litvanija, i Izrael. Procenjuje se da su troškovi bili manji od predviđenog budžeta grada Beča za pesmu Evrovizije. Odbornik grada Kristijan Oksonić je izjavio da su sredstva namenjena za Štathale u iznosu od 8,89 miliona evra smanjena za najmanje 800.000 pa se uz 1 milion za različite gradske službe i oglašavanje, i 1,85 milion evra za turističku zajednicu Beča ukupni troškovi kreću oko 10,95 miliona.

Beč je u potpunosti opravdao oznaku zelenog događaja za Evroviziju, koristio je obnovljive izvore energije, i zadao težak udarac pred buduće organizatore Evrosonga. Javni gradski prevoz je funkcionisao savršeno, a u noći finala svi prevozi su išli tokom cele noći do jutra. Tokom ceremonije otvaranja za prevoz delegacija do crvenog tepiha korišćeni su inovativni električni autobusi. Euroklub je posetilo 7200 posetilaca, a evrovizijske noći u prvoj nedelji oko 3500 akreditovanih i fanova Evrovizije.

Evrovizijsko selo na Rathausplacu posetilo je preko 120.000 ljudi, a na veče finala tamo se okupilo njih 25.000, javni prenos je rađen na 49 lokacija širom cele Austrije. Video snimci su pogledani preko 4,9 miliona puta što uživo što kasnije na zahtev, samo prenosu uživo tokom finala bilo je pristupljeno 680.000 puta. Ovogodišnja Pesma Evrovizije reemitovana je u 45 zemalja. Po prvi put je rađen prenos na međunarodnom znakovnom jeziku, a pored Austrije takav prenos su imale i javne tv stanice Nemačke, Slovenije, Danske, Norveške, Letonije i Švedske. Veliki uspeh je imala i akcija pravljenja virtuelnih mostova pa je na server ORF otpremljeno preko 15.000 fotografija.

Na ovom finalu Srbija je dobila odlične pohvale, Bojana Stamenov i njen moćni glas digla je halu na noge, publika je oduševljeno ispratila nastup srpske predstavnice, a Srbija je dobila još jedno mesto i zvezdu na Evroviziji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Press, 21.Nov.2017, 16:32

DETALJI O KOJIMA NIKAD NIJE PRIČALA: Marija Šerifović otkrila svoj stav o religiji!

DETALJI O KOJIMA NIKAD NIJE PRIČALA: Marija Šerifović otkrila svoj stav o religiji!

Poznata pevačica ne voli da previše ističe značaj vere u svom životu, ali je sada odlučila da otvori dušu i otkrije detalje o kojima nikada nije pričala. Marija Šerifović (33) ne krije da jeste religiozna, ali na svoj način, te je za Hello otkrila šta joj je blisko srcu. "Verujem u znakove, verujem da nešto što se u tom trenutku učini kao slučajnost ima smisao, naročito ako ste vernik", jasna je...

Detaljnije >>


Izvor: Scandal.rs, 20.Nov.2017, 20:12

Leon pobednik osme epizode šoua “Tvoje lice zvuči poznato”

Svojim šarmom i trudom Leon je osvojio sva srca i ubedljivu pobedu. Osma epizoda najgledanijeg regionalnog humanitarnog šoua “Tvoje lice zvuči poznato” protekla je u znaku Evrovizije, takozvane TLZPvision, a takmičari su izvodili najpopularnije, najzabavnije, najslikovitije...

Detaljnije >>

Izvor: Tracara.com, 20.Nov.2017

Marija poručuje Pagonisu: Velika je razlika između pedera i pederčine. On uzvraća

Marija poručuje Pagonisu: Velika je razlika između pedera i pederčine. On uzvraća

U poslednjoj epizodi TLZP-a, nastup Nenada Pagonisa je napravio pravu polemiku na internetu. Dok ga mnogi podržavaju jer nije želeo da glumi pobednicu Evrovizije Conchitu, tu su i oni koji smatraju da je njegov stav neprihvatljiv. Među njima je i naša pobednica ovog popularnog takmičenja, Marija Šerifović. Naime, nakon što je otpevao pesmu koju je dobio, bokser je skinuo periku i haljinu, jer kako kaže: “Želi da nastavi da bude pozitivan primer za decu i omladinu”.  Njegov postupak...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 20.Nov.2017

(VIDEO) PAGONIS IMITIRAO KONČITU U TLZP, PA SKINUO SVE SA SEBE: Marija Šerifović pobesnela, pa ga surovo isprozivala!

(VIDEO) PAGONIS IMITIRAO KONČITU U TLZP, PA SKINUO SVE SA SEBE: Marija Šerifović pobesnela, pa ga surovo isprozivala!

Nenad Pagonis je imao zadatak da u "TLZP" imitira pobednika Evrovizije Končitu Vurst, a na kraju nastupa uradio je nešto neočekivano.

Detaljnije >>

Izvor: Story, 20.Nov.2017

Leon kao Laka pobednik TLZP Evrovizije (video)

Leon kao Laka pobednik TLZP Evrovizije (video)

Osma epizoda najgledanijeg regionalnog humanitarnog šoua “Tvoje lice zvuči poznato“ protekla je u znaku Evrovizije, takozvane TLZPvision, a takmičari su izvodili najpopularnije, najzabavnije, najslikovitije nastupe sa prethodnih takmičenja. Redovnom žiriju...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2017

ZAVIRITE U BEKSTEJDŽ TLZP-A: Na snimanju Mira Škorić jaše SVINJU, a Đura NAŠAO dvojnika (PAPARACO FOTO)

ZAVIRITE U BEKSTEJDŽ TLZP-A: Na snimanju Mira Škorić jaše SVINJU, a Đura NAŠAO dvojnika (PAPARACO FOTO)

Puno dobre atmosfere i zabave! Ovonedeljna tema emisije "Tvoje lice zvuči poznato" bila je Evrovizija. Da je atmosfera u toku snimanja bila zanimljiva, govore kadrovi koje smo snimili u bekstejdžu. Mira Škorić je kao veliki šoumen, bila glavni akter zabave. - Ja sam ovde od 13 sati, a sad je osam uveče, videla bih vas šta biste radili sedam sati. U jednom trenutku sam se popela na svinju i počela da vičem produkciji u pomoć! - sa osmehom nam je pokazivala video...

Detaljnije >>

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2017

Europska industrija lijekova čeka bijeli dim u Bruxellesu

Europska industrija lijekova čeka bijeli dim u Bruxellesu

BRUXELLES - Ministri vanjskih poslova EU-a danas će u Bruxellesu odlučiti o tome gdje će biti novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), prestižne organizacije koja budućem domaćinu donosi značajnu ekonomsku dobit. Ishod je nepredvidiv jer je način glasanja kombinacija izbora novoga Pape i pobjednika Eurosonga.. Europski šefovi diplomacija okupljeni na Vijeću za opće poslove (GAC) tajno će glasati o novom sjedištu Europske agencije za lijekove (EMA), za koje...

Detaljnije >>