Evrovizija 2015
Evrovizija 2015

Nakon 40 učesnika a prvi put i Australije, spektakularnog otvaranja, prvog i drugog polufinala, u finalu se predstavilo 27 zemalja. Zemlje učesnice dale su sve od sebe da ponesu titulu pobednika Pesme Evrovizije za 2015. godinu i svojoj zemlji donesu radost, ponos i pravo na organizovanje sledećeg Evrosonga.

Beč se maksimalno potrudio da slogan Gradimo mostove zaživi a na kraju večeri publika i stručni žiri izabrali su pobednika Mansa Zermerleva iz Švedske sa pesmom Heroes i osvojenih 365 glasova.
Na drugom mestu sa 303 poena našla se Rusija koju je predstavljala Polina Gagarina pesmom A milion voises dok je treća Italija za koju je pesmu Grande amore pevao trio Il Volo i dobio 292 glasova. U top 10 su se plasirale Belgija, Australija, Letonija, Estonija, Norveška, Izrael i Srbija. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov sa pesmom Bjuti never lies u finalu je imala veoma zapažen i magičan nastup. Ona je još u prvom nastupu i polufinalu postala miljenica novinara i gledalaca u dvorani, a ni reakcija nije izostajala, gromoglasni aplauzi publike u toku i nakon nastupa srpske predstavnice koja je zajedno pevala sa njom stihove pesme govori da je Srbija imala odličnog predstavnika na Evroviziji.

Evropa i Australija odlučile su da sledeća destinacija organizovanja Evrosonga bude Švedska koja je imala svog pobednika.
Švedska pesma Heroes je pretekla Rusiju koja je vodila u jednom trenutku. Srbija je osvojila 10. mesto. Ovogodišnje izdanje Evrosonga je održano u prestonici Austrije koje je ostalo zapamćeno po odličnoj scenografiji, grandioznim nastupima, koncertu Bečke filharmonije i hora Bečkih dečaka, zlatnim patikama predstavnika Izraela, i poruka velika koja je krasila celu svečanost Izgradimo mostove. Iako je predstavnica Srbije mnogima bila favorit čak i novinarima zemlje koje su se takmičile nisu bile preterano naklonjene Bojani. Prenos ovog takmičenja na Rts će ostati upamćen po duhovitim komentarima spikerke kojoj je ovo takmičenje bilo malo više dosadno. U finale za pesmu Evrovizije prošli su: Srbija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Albanija, Belgija, Austrija, Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Španija, Poljska, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Slovenija, Azerbejdžan, Letonija, Litvanija, i Izrael. Procenjuje se da su troškovi bili manji od predviđenog budžeta grada Beča za pesmu Evrovizije. Odbornik grada Kristijan Oksonić je izjavio da su sredstva namenjena za Štathale u iznosu od 8,89 miliona evra smanjena za najmanje 800.000 pa se uz 1 milion za različite gradske službe i oglašavanje, i 1,85 milion evra za turističku zajednicu Beča ukupni troškovi kreću oko 10,95 miliona.

Beč je u potpunosti opravdao oznaku zelenog događaja za Evroviziju, koristio je obnovljive izvore energije, i zadao težak udarac pred buduće organizatore Evrosonga. Javni gradski prevoz je funkcionisao savršeno, a u noći finala svi prevozi su išli tokom cele noći do jutra. Tokom ceremonije otvaranja za prevoz delegacija do crvenog tepiha korišćeni su inovativni električni autobusi. Euroklub je posetilo 7200 posetilaca, a evrovizijske noći u prvoj nedelji oko 3500 akreditovanih i fanova Evrovizije.

Evrovizijsko selo na Rathausplacu posetilo je preko 120.000 ljudi, a na veče finala tamo se okupilo njih 25.000, javni prenos je rađen na 49 lokacija širom cele Austrije. Video snimci su pogledani preko 4,9 miliona puta što uživo što kasnije na zahtev, samo prenosu uživo tokom finala bilo je pristupljeno 680.000 puta. Ovogodišnja Pesma Evrovizije reemitovana je u 45 zemalja. Po prvi put je rađen prenos na međunarodnom znakovnom jeziku, a pored Austrije takav prenos su imale i javne tv stanice Nemačke, Slovenije, Danske, Norveške, Letonije i Švedske. Veliki uspeh je imala i akcija pravljenja virtuelnih mostova pa je na server ORF otpremljeno preko 15.000 fotografija.

Na ovom finalu Srbija je dobila odlične pohvale, Bojana Stamenov i njen moćni glas digla je halu na noge, publika je oduševljeno ispratila nastup srpske predstavnice, a Srbija je dobila još jedno mesto i zvezdu na Evroviziji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 23.Mar.2019, 20:16

O OVOME JE GODINAMA ĆUTALA Marija Šerifović otkrila šta je od PREDSEDNIKA i države dobila za pobedu na Evroviziji, u studiju MUK

Jedan od najboljih vokala na našim prostorima jeste Marija Šerifović koja je 2007. godine postigla veliki uspeh pobedivši na Evroviziji.

Detaljnije >>


Izvor: Tracara.com, 23.Mar.2019

Marija Šerifović: Srbija mi nije ništa dala zbog pobede na Eurosongu

Marija Šerifović: Srbija mi nije ništa dala zbog pobede na Eurosongu

Gostujući u emisiji Pressing u zagrebačkom studiju televizije N1, Marija Šerifović, koja je predstavljala Srbiju na Eurosongu 2007 istakla je da joj država nikako nije zahvalila na pobedi. Na pitanje voditeljke kako joj je država vratila za sve učinjeno, ona se nasmejala. “Nikako! Ali, ja ne zameram. Znate zašto ne zameram? Sada je već istorija pokazala da nešto kod nas tu na Balkanu i sa vrednovanjem nekih stvari koje bi trebalo da se vrednuju, nije u redu. Tu postoji neka greška,...

Detaljnije >>

Izvor: Večernje novosti, 23.Mar.2019

HRVATSKA NOVINARKA JE PITALA MARIJU ŠERIFOVIĆ KAKO JOJ SE SRBIJA ODUŽILA: Ona se nasmejala, pa spomenula genetski kod i bivšeg predsednika (VIDEO)

HRVATSKA NOVINARKA JE PITALA MARIJU ŠERIFOVIĆ KAKO JOJ SE SRBIJA ODUŽILA: Ona se nasmejala, pa spomenula genetski kod i bivšeg predsednika (VIDEO)

Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom "Molitva". Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom "Molitva".Međutim, pored ponosa i zadovoljstva pričinjenog sebi i svom narodu, Marija kaže da ništa drugo nije dobila od svoje zemlje Srbije.Naime, Šerifovićeva je gostujući na hrvatskom kanalu N1 u emisiji Pressing, otvoreno rekla...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 23.Mar.2019

Marija Šerifović otkrila nepoznate detalje: Od bivšeg predsednika sam za pobedu na Evroviziji dobila JEDNU BOMBONJERU

Marija Šerifović otkrila nepoznate detalje: Od bivšeg predsednika sam za pobedu na Evroviziji dobila JEDNU BOMBONJERU

Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom “Molitva”. Međutim, pored ponosa i zadovoljstva pričinjenog sebi i svom narodu, Marija kaže da ništa drugo nije dobila od svoje zemlje Srbije. Naime, Šerifovićeva je gostujući na hrvatskom kanalu N1 u emisiji Pressing, otvoreno rekla da je njena pobeda mnogo donela državi, te da je upravo svoju zemlju tada stavila i ispred svog imena i prezimena. – Ja sam pobedila,...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019

SRAMOTA! Marija otkrila koji je POKLON dobila za pobedu na Evroviziji! U studiju MUK (VIDEO)

SRAMOTA! Marija otkrila koji je POKLON dobila za pobedu na Evroviziji! U studiju MUK (VIDEO)

E baš tužno.. Marija Šerifović 2007. godine pobedila je na Evroviziji održanoj te godine u Finskoj, sada već čuvenom pesmom "Molitva". Međutim, pored ponosa i zadovoljstva pričinjenog sebi i svom narodu, Marija kaže da ništa drugo nije dobila od svoje zemlje Srbije. Šerifovićeva je gostujući na hrvatskom kanalu N1, otvoreno rekla da je njena pobeda mnogo donela državi, te da je upravo svoju zemlju tada stavila i ispred svog imena i prezimena. - Ja...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 20.Mar.2019, 13:35

OVU ZVEZDU SADA NIKADA NE BISTE PREPOZNALI: Da, OVO JE Končita Vurst, pogledajte (foto)

OVU ZVEZDU SADA NIKADA NE BISTE PREPOZNALI: Da, OVO JE Končita Vurst, pogledajte (foto)

Na ovim slikama je Tomas Nojvirt, poznatiji kao Končita Vurst!   View this post on Instagram   LOVE being blond A post shared by Conchita WURST (@conchitawurst) on Mar 19, 2019 at 7:23am PDT Austrijski pevač, koji je 2014. osvojio...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 20.Mar.2019

POBEDILA JE NA EVROVIZIJI, A SADA ISPLIVALA TAJNA STARA 12 GODINA: Evo šta je pevačica morala da uradi pre MOLITVE!

Marija Šerifović dovela je Evropu u Beograd, kada je pesmom “Molitva pobedila na Evroviziji te 2007. godine. Tek 12 godina kasnije, pevačica se osvrnula na događaje u bekstejdžu, pa bez ustezanja priznala šta je radila pre nastupa. – Teško...

Detaljnije >>