Evrovizija 2015
Evrovizija 2015

Nakon 40 učesnika a prvi put i Australije, spektakularnog otvaranja, prvog i drugog polufinala, u finalu se predstavilo 27 zemalja. Zemlje učesnice dale su sve od sebe da ponesu titulu pobednika Pesme Evrovizije za 2015. godinu i svojoj zemlji donesu radost, ponos i pravo na organizovanje sledećeg Evrosonga.

Beč se maksimalno potrudio da slogan Gradimo mostove zaživi a na kraju večeri publika i stručni žiri izabrali su pobednika Mansa Zermerleva iz Švedske sa pesmom Heroes i osvojenih 365 glasova.
Na drugom mestu sa 303 poena našla se Rusija koju je predstavljala Polina Gagarina pesmom A milion voises dok je treća Italija za koju je pesmu Grande amore pevao trio Il Volo i dobio 292 glasova. U top 10 su se plasirale Belgija, Australija, Letonija, Estonija, Norveška, Izrael i Srbija. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov sa pesmom Bjuti never lies u finalu je imala veoma zapažen i magičan nastup. Ona je još u prvom nastupu i polufinalu postala miljenica novinara i gledalaca u dvorani, a ni reakcija nije izostajala, gromoglasni aplauzi publike u toku i nakon nastupa srpske predstavnice koja je zajedno pevala sa njom stihove pesme govori da je Srbija imala odličnog predstavnika na Evroviziji.

Evropa i Australija odlučile su da sledeća destinacija organizovanja Evrosonga bude Švedska koja je imala svog pobednika.
Švedska pesma Heroes je pretekla Rusiju koja je vodila u jednom trenutku. Srbija je osvojila 10. mesto. Ovogodišnje izdanje Evrosonga je održano u prestonici Austrije koje je ostalo zapamćeno po odličnoj scenografiji, grandioznim nastupima, koncertu Bečke filharmonije i hora Bečkih dečaka, zlatnim patikama predstavnika Izraela, i poruka velika koja je krasila celu svečanost Izgradimo mostove. Iako je predstavnica Srbije mnogima bila favorit čak i novinarima zemlje koje su se takmičile nisu bile preterano naklonjene Bojani. Prenos ovog takmičenja na Rts će ostati upamćen po duhovitim komentarima spikerke kojoj je ovo takmičenje bilo malo više dosadno. U finale za pesmu Evrovizije prošli su: Srbija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Albanija, Belgija, Austrija, Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija, Španija, Poljska, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Slovenija, Azerbejdžan, Letonija, Litvanija, i Izrael. Procenjuje se da su troškovi bili manji od predviđenog budžeta grada Beča za pesmu Evrovizije. Odbornik grada Kristijan Oksonić je izjavio da su sredstva namenjena za Štathale u iznosu od 8,89 miliona evra smanjena za najmanje 800.000 pa se uz 1 milion za različite gradske službe i oglašavanje, i 1,85 milion evra za turističku zajednicu Beča ukupni troškovi kreću oko 10,95 miliona.

Beč je u potpunosti opravdao oznaku zelenog događaja za Evroviziju, koristio je obnovljive izvore energije, i zadao težak udarac pred buduće organizatore Evrosonga. Javni gradski prevoz je funkcionisao savršeno, a u noći finala svi prevozi su išli tokom cele noći do jutra. Tokom ceremonije otvaranja za prevoz delegacija do crvenog tepiha korišćeni su inovativni električni autobusi. Euroklub je posetilo 7200 posetilaca, a evrovizijske noći u prvoj nedelji oko 3500 akreditovanih i fanova Evrovizije.

Evrovizijsko selo na Rathausplacu posetilo je preko 120.000 ljudi, a na veče finala tamo se okupilo njih 25.000, javni prenos je rađen na 49 lokacija širom cele Austrije. Video snimci su pogledani preko 4,9 miliona puta što uživo što kasnije na zahtev, samo prenosu uživo tokom finala bilo je pristupljeno 680.000 puta. Ovogodišnja Pesma Evrovizije reemitovana je u 45 zemalja. Po prvi put je rađen prenos na međunarodnom znakovnom jeziku, a pored Austrije takav prenos su imale i javne tv stanice Nemačke, Slovenije, Danske, Norveške, Letonije i Švedske. Veliki uspeh je imala i akcija pravljenja virtuelnih mostova pa je na server ORF otpremljeno preko 15.000 fotografija.

Na ovom finalu Srbija je dobila odlične pohvale, Bojana Stamenov i njen moćni glas digla je halu na noge, publika je oduševljeno ispratila nastup srpske predstavnice, a Srbija je dobila još jedno mesto i zvezdu na Evroviziji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Press, 15.Sep.2017, 16:53

Čestitamo: Udala se pevačica Nina Radojičić (FOTO)

Čestitamo: Udala se pevačica Nina Radojičić (FOTO)

Mlada pevačica koja je 2011. godine predstavljala Srbiju na Evrosongu sa pesmom “Čaroban”, Nina Radojičić, udala se u crkvi za dugogodišnjeg partera. Foto: Instagram Nina je pred porodicom, kumovima i nekoliko desetina zvanica izgovorila...

Detaljnije >>


Izvor: Kurir, 14.Sep.2017, 16:42

(FOTO) UDALA SE SRPSKA PREDSTAVNICA NA EVROVIZIJI: Drastično promenila izgleda, pa rekla DA!

(FOTO) UDALA SE SRPSKA PREDSTAVNICA NA EVROVIZIJI: Drastično promenila izgleda, pa rekla DA!

Pevačica Danica Radojčić predstavljala je Srbiju na pesmi "Evrovizije" 2011. godine, a kako ovo takmičenje nije završila baš najboljim plasmanom, Nina, se izgubila sa javne scene.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2017

PRELEPA U BELOM: Udala se naša predstavnica na Evroviziji! (FOTO)

PRELEPA U BELOM: Udala se naša predstavnica na Evroviziji! (FOTO)

I potpuno je promenila lični opis.... Mlada pevačica Danica Radojičić predstavljala je Srbiju na pesmi "Evrovizije" 2011. godine, a kako ovo takmičenje nije završila baš najboljim plasmanom, Nina, kako je javnost inače poznaje pomalo se izgubila sa javne scene. OTKRILA POL BEBE: Odala se Mia Borisavljević, ČESTITKE pljušte na sve strane! (FOTO). A post shared by Danica Nina Radojičić (@ninaglin) on Sep 14, 2017 at 5:30am PDT. Predstavnica...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 11:42

POBEDILA JE U "PRVOM GLASU SRBIJE" Mirna je potpuno nestala sa scene i onda se bukvalno PREPOLOVILA

Sećate li se pobednice "Prvog glasa Srbije" Mirne Radulović? Nakon takmičenja u kojem je pokazala da poseduje najjače vokalne sposobnosti, učestvovala je na Izboru sa pesmu Evrovizije, zajedno sa koleginicama Sarom Jovanović i Nevenom Božović.. Nakon toga, potpuno je nestala sa scene. Nije se medijski eksponirala, iako joj je "Prva" televizija obećala da će brinuti...

Detaljnije >>

Izvor: Press, 31.Avg.2017, 10:17

PUKLA JOJ HALJINA PRED NEKOLIKO MILIONA LJUDI: Maja Nikolić nikada neće zaboraviti ovaj peh!

Maja Nikolić je jedno od omiljenih TV lica, a kako je konstantno angažovana na brojnim projektima, i pored potpune posvećenosti poslu i profesionalnosti, čak i njoj se ponekad dogodi poneki gaf na koji ne može da utiče. Foto: Instagram Jedan od njih se desio na "Pesmi Evrovizije", što je, kako ona sama ističe, Marfijev zakon, jer ju je u tom momentu verovatno gledalo najviše ljudi u životu.  "Baš...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 30.Avg.2017, 14:55

Čitaoci SVETA ogromnom većinom smatraju da je Karleuša idealan predstavnik Srbije na Evroviziji! Pogledajte rezultate!

Čitaoci SVETA ogromnom većinom smatraju da je Karleuša idealan predstavnik Srbije na Evroviziji! Pogledajte rezultate!

U velikoj SVET anketi u kojoj smo vas juče pitali da li smatrate da je Jelena Karleuša idealan predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije sledeće godine, učestovalo je gotovo 3.000 naših čitalaca. Velika većina, odnosno 2.350 posetioca portala www.svet.rs glasalo je sa DA. Dakle, 80 posot...

Detaljnije >>

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017, 16:42

Slušate pesmu ili gledate trbušnjake? (VIDEO)

Slušate pesmu ili gledate trbušnjake? (VIDEO)

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije snimila spot za novu pesmu. Poslušajte (i pogledajte manekena). Pevačica Tijana Bogićević objavila je (novi) spot za pesmu "Ti imaš pravo" u kojem joj društvo pravi maneken Vladimir Vuković. Objavom ranijeg spota, tačnije videa koji je pratio prelepu baladu, mogli ste da uživate u romantičnim stihovima i glasu talentovane Tijane, što je...

Detaljnije >>