Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 07.Mar.2019, 19:27

Lena Kovačević, Sara Jo, Radoš Bajić i Zoran Pajić okupili su se sinoć SA POSEBNIM RAZLOGOM: Kad saznate zašto, oduševićete se

Bilo je to posebno veče u Zvezdara teatru u Beogradu.  Na sceni pozorišta videli smo brojna poznata lica, a razlog njihovog okupljanja nije mogao da bude značajniji.

Detaljnije >>


Izvor: Story, 16.Feb.2019, 18:31

Da li biste pogodili: Lena Kovačević otkrila čime bi se bavila da nije PEVAČICA

Da li biste pogodili: Lena Kovačević otkrila čime bi se bavila da nije PEVAČICA

Lena Kovačević priznala je da nema toliko vremena da se posveti sebi, s obzirom na to da je majka dvoje dece. Isto tako, razbila je i iluziju kada je reč o ženama sa javne scene. – Ja se sama šminkam,...

Detaljnije >>

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Feb.2019, 21:37

Nova pesma Lene Kovačević

Nova pesma Lene Kovačević

Posle velikog uspeha koji je postigla pesmama "Zauvek" i "Kafe", Lena Kovačević je snimila novi singl.   "Dubine" je naziv nove numere kojom je ponovo uspela da donese novine na domaću muzičku scenu.   U pitanju je emotivna balada karakterističnog zvuka, u izdanju Magic Records.      Premijerno se može čuti na radio stanicama u Srbiji i na You Tube mreži, a Lena će uskoro snimiti i spot za "Dubine". Producent i kompozitor pesme je Darko Dimitrov,...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 03.Feb.2019

Lena Kovačević OTKRILA ZANIMLJIV DETALJ IZ studentskih dana

Lena Kovačević OTKRILA ZANIMLJIV DETALJ IZ studentskih dana

Pevačica Lena Kovačević danas je i te kako uspešna u svetu muzike. Dok je studirala, ona je živela u potkrovlju, što je otkrila i u poruci koju je objavila. – Prvu klavijaturu koju sam kupila u Amsterdamu,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 03.Feb.2019

LENA KOVAČEVIĆ OTKRILA DETALJ IZ PROŠLOSTI "Tokom studija, živela sam u potkrovlju"

Pevačica Lena Kovačević danas je i te kako uspešna u svetu muzike. Dok je studirala, ona je živela u potkrovlju, što je otkrila i u poruci koju je objavila.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 30.Jan.2019, 19:19

"GDE GOD SE NEŠTO RASPALO" Pevačica se sama šminkala za crveni tepih, a onda svoj izgled ovako prokomentarisala" (VIDEO)

Pevačica Lena Kovačević važi za jednu od najlepših na domaćoj sceni, a zbog čega se uvek sama šminka i sređuje za crveni tepih pogledajte u videu.

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 11.Jan.2019, 17:15

Ceo program za Дoček 13. januara

Da je kultura način života i da se bogatstvo različitosti oduvek negovalo u Novom Sadu, dokaz je tome da će posetioci Novog Sada i ovog 13. januara imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu i koncertima, u sklopu Дočeka 7527. koji će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija. Sanja Ilić i Balkanika, Roby Lakatos, Roman Simović, Lena Kovačević, Partibrejkers, Ritam nereda, Atomsko sklonište, Garavi sokak, Vroom,...

Detaljnije >>