Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022, 10:24

Lena Kovačević objavila najnoviji singl i spot

Beogradska muzičarka Lena Kovačević objavila je najnoviji singl i video spot "Ti si moj bol" koji je premijerno izvela na festivalu "Sunčane skale" u Herceg Novom, u Crnoj Gori.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 20.Jun.2022, 17:26

"JA SAM VOLJENA ŽENA" Lena Kovačević otvoreno o suprugu i deci, ali i karijeri: "Sa njima pričam o svemu"

Džez pevačica Lena Kovačević nastupiće ne predstojećem festivalu “Skale”, koje se u Herceg Novom održavaju od 26. do 28. juna gde svojim glasom, pored mnogih drugih, razgaliti publiku.

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 02.Jun.2022, 10:53

Koncert Lene Kovačević u Užicu

Lena Kovačević održaće koncert u Užicu u petak, 3.juna, od 21 čas u bašti Gradskog kulturnog centra.

Detaljnije >>

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2022, 10:37

Koncert Lene Kovačević u subotu u leskovačkom Pozorištu

Koncert Lene Kovačević u subotu u leskovačkom Pozorištu

U subotu, 30. aprila, od 20 sati koncert u leskovačkom Narodnom pozorištu održaće pop i džez pevačica Lena Kovačević. Karata za koncert i dalje ima na blagajni Pozorišta, a mogu kupiti po ceni od 800 dinara.. Nakon koncerta koji će večeras biti održan u Skoplju, Lena Kovačević će svoju prolećnu turneju, koju je započela u Novom Sadu, nastaviti u Leskovcu. Za koncert, kako kažu iz Pozorišta, vlada veliko interesovanje,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 28.Apr.2022, 15:15

Lena Kovačević nas vodi na pravo muzičko putovanje: Čitav koncept je VEOMA SPECIFIČAN, a tek da čujete kakvu POSLASTICU pevačica sprema

Koncertna turneja Lene Kovačević, pod nazivom “WELCOME TO CAFÉ”, obeležiće muzičku koncertnu sezonu u 2022. godini.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 30.Mar.2022, 17:23

LENA KOVAČEVIĆ, IVANA PETERS Ivan Karl o predstojećim Danima Beograda, nedavnom festu i Sajmu knjiga

Prva nedelja oktobra se nameće kao zahvalniji period za Fest od dosadašnjeg, kaže Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu.

Detaljnije >>