Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 08.Maj.2020, 18:41

HRABAR POTEZ Lena Kovačević se posle izolacije odlučila na DRASTIČNU PROMENU, pogledajte kako sad izgleda

Pevačica Lena Kovačević odmah po ukidanju vandrednih mera i obustavljanju policiskog časa odlučila je za sebe uradi nešto novo i drugačije.

Detaljnije >>


Izvor: B92, 27.Apr.2020, 16:09

Lena Kovačević: "Ako uskoro ne odem kod frizera, biću bela" VIDEO

Lena Kovačević: Ako uskoro ne odem kod frizera, biću bela VIDEO

Muzičarka Lena Kovačević je i zvanično postala deo međunarodne muzičke agencije i produkcijske kuće "Pejzon Turka" kao muzičar sa Balkana.. Ova muzička agencija sarađivala je i sarađuje sa brojnim velikim umetnicima širom sveta, među kojima su, između ostalih: Lara Fabian, Mariza, Boney M, Bonnie Tyler, Monica Molina, Randy Crawford i mnogi drugi.. Lena Kovačević je gostovala u "150 minuta" na TV Prvoj,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 25.Apr.2020, 21:06

"OSTVARIO MI SE SAN IZ DETINJSTVA" Lena Kovačević šta joj se dogodilo, ne krije da je SREĆNA KAO NIKAD DO SADA

Lena Kovačević priznaje da je ponosna na sebe jer je stala rame uz rame sa svetskim pevačima.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 15.Apr.2020, 17:15

Lena Kovačević na udarnim vestima u Turskoj!

Lena Kovačević zvanično je postala deo međunarodne muzičke agencije i produkcijske kuće "Pasion Turca" kao muzičar sa Balkana.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 14.Apr.2020, 13:35

Lena Kovačević: "Moramo da se ujedinimo u pozitivnoj energiji i molitvi" VIDEO

Lena Kovačević: Moramo da se ujedinimo u pozitivnoj energiji i molitvi VIDEO

Nema predaha za pevačicu Lenu Kovačević, čak ni u karantinu.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 26.Feb.2020, 13:58

Lena Kovačević očarala publiku koncertom u Narodnom muzeju

Lena Kovačević održala je sinoć koncert u Narodnom muzeju u Beogradu, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 25.Feb.2020, 12:55

Koncert Lene Kovačević u Narodnom muzeju

Prolećnu turneju koncerata u Srbiji, regionu i inostransvu Lena Kovačević zajedno sa svojim jedinstvenim muzičarima započeće koncertom u Narodnom muzeju u Beogradu, 25. februara u 21 h.

Detaljnije >>