Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Luftika.rs, 11.Jan.2019, 17:15

Ceo program za Дoček 13. januara

Da je kultura način života i da se bogatstvo različitosti oduvek negovalo u Novom Sadu, dokaz je tome da će posetioci Novog Sada i ovog 13. januara imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu i koncertima, u sklopu Дočeka 7527. koji će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija. Sanja Ilić i Balkanika, Roby Lakatos, Roman Simović, Lena Kovačević, Partibrejkers, Ritam nereda, Atomsko sklonište, Garavi sokak, Vroom,...

Detaljnije >>


Izvor: Luftika.rs, 10.Jan.2019, 19:59

NIS-ova zgrada postaje kafe Lene Kovačević 13. januara

Da je Novi Sad pravo mesto za uživanje u proslavi drugog novogodišnjeg slavlja, dokaz je tome da će svetske, regionalne i naše zvezde uveličati 13. januar u sklopu Дočeka 7527. Tim povodom jedna od naših najpopularnijih pevačica i kompozitorki Lena Kovačević održaće koncert u zgradi NIS-a te sa Novosađanima dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru. Njene najpoznatije hitovi „Cafe“, „Pick up“, „Zauvek“ i mnoge druge publika će još jednom imati pirliku da čuje u Novom...

Detaljnije >>

Izvor: SEEcult.org, 09.Jan.2019, 19:21

Pravoslavna Nova godina: Дoček, NS

Vrsta dogadjaja:  Koncert Datum:  Sunday, January 13, 2019 - 21:00 Link:  https://www.facebook.com/events/375346013213541 Pozorište...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 09.Jan.2019

Lena Kovačević Holandiju zamenila svojim rodnim gradom ZBOG SINOVA!

Lena Kovačević Holandiju zamenila svojim rodnim gradom ZBOG SINOVA!

Nakon što je promenila državu, donela je jednu veoma bitnu odluku. Lena Kovačević ima dva sina, koja vaspitava u duhu pravoslavlja. Pevačica priznaje da je tome umnogome doprinelo to što je godinama živela u Holandiji....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 09.Jan.2019

"DECU VASPITAVAM U HRIŠĆANSKOM DUHU" Pevačica je godinama živela van Srbije, a po povratku je donela VELIKU ODLUKU (VIDEO)

Lena Kovačević ima dva sina, koja vaspitava u duhu pravoslavlja. Pevačica priznaje da je tome umnogome doprinelo to što je godinama...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 05.Jan.2019, 18:52

U SUSRET PRAZNIKU Večeras ispred Hrama Svetog Save Lena Kovačević i Filip Žmaher

U okviru manifestacije "Božžićno seoce" kod Hrama Svetog Save, večeras će na glavnoj bini nastupiti Lena Kovačević i Filip ŽŽmaher, saopštili su organizatori.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2019, 23:23

Smrt u porodici obeležila godinu! Lena Kovačević ne voli tu reč: "Predstavila se Bogu... otišla je"

Smrt u porodici obeležila godinu! Lena Kovačević ne voli tu reč: Predstavila se Bogu... otišla je

Gubitak voljenih je uvek težak. Lena Kovačević spada u red onih koji su svakako obeležili godinu koja je za nama, a pevačica u novogodišnjem intervjuu za Blic otkriva na koji način ona sama voli da provede "najluđu noć". - Kako imam decu padamo u prazničnu euforiju. U vrtićima se već počinje kićenje sredinom novembra. Tada već kod kuće osmislim svu dekoraciju. Volim da je provedem u krugu porodice i prijatelja. Specifična radost jer se svi okupimo zajedno....

Detaljnije >>