Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 08:45

Lena Kovačević o svom uspehu u Turskoj, saradnji sa Eminom Jahović

Lena Kovačević o svom uspehu u Turskoj, saradnji sa Eminom Jahović

"Trudila sam se da nemam skandalozne priče, nisam taj tip".. O velikom uspehu pesme "Požuri" u Turskoj i da li je tamo razumeju pevečica Lena Kovačević kaže: "Mislim da tamo ne razumeju jezik, ali ja se bavim poslom gde su bitne emocije. Ima mnogo muzike, koju volimo, a ne razumemo ni reč. Ljudi masovno pribegavaju engleskom, ali ova pesma je skroz na srpskom, pa je iznenađenje. Pesma je dobro prošlo na turskim radio stanicama", istakla je Lena. Pesma je urađena...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 15:00

Lena Kovačević: Uživam u svim uskršnjim običajima

Lena Kovačević: Uživam u svim uskršnjim običajima

"Uskrs sam provela u krugu porodice, volim sve običaje, volim crkvene pesme", rekla je pevačica Lena Kovačević u "150 minuta" Televizije Prva.. "Rasla sam u porodici koja je verujuća. Nisu nas forsirali i primoravali ni na šta, ali sam odrasla u tom duhu. Vodila sam i crkveni hor, volim crkvenu muziku, a Uskrs volim kao praznik i uživam u svim običajima", rekla je Lena Kovačević. Njen hit "Požuri" postao je hit u Turskoj. "Ne verujem da razumeju o...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 19.Apr.2021, 18:15

Nikad ga ne pokazuje, a BAŠ JE FRAJER! Pogledajte kako izgleda muž Lene Kovačević (FOTO)

Nikad ga ne pokazuje, a BAŠ JE FRAJER! Pogledajte kako izgleda muž Lene Kovačević (FOTO)

Muž Lene Kovačević, Veljko Brčin, za domaću javnost prava je misterija. Iako je svima jasno da uz lepoticu kakva...

Detaljnije >>

Izvor: eKlinika.rs, 14.Apr.2021, 09:32

Lena Kovačević: Stres kanališem molitvom, čitanjem i muzikom i – vakcinisala sam se

Iskustvo popularne džez i pop pevačice Lene Kovačević sa korona virusom, u neku ruku potvrđuje teoriju da o ovom virusu vrlo malo znamo, kao i da neke tipične stvari za nekoga to uopšte nisu. Lena ni danas ne zna da li je covid 19 preležala jednom ili dva puta, jer, kada je verovala da se zarazila – nalaz je bio negativan, a kada se najviše čuvala test je pokazao da je pozitivna. Predostrožnost u očekivanju virusa Od najranijeg detinjstva Lena je bila bila senzitivna na respiratorne...

Detaljnije >>

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2021, 13:10

U Novom danu o zdravlju sa Radetom Panićem, gošća i Lena Kovačević

Svetski dan zdravlja, 7. april ove godine obeležava se pod izuzetno teškim pandemijskim okolnostima. Kako uspeva da se izbori medicinsko osoblje, a sa kojim poteškoćama se sve suočavaju pacijenti? Kako da se čuvamo od virusa korona, ali i drugih oboljenja....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 23.Mar.2021, 08:16

GODINAMA SE KRIJE OD JAVNOSTI Muž Lene Kovačević je biznismen, a evo kako izgleda! "On je skroman i neće da se slika"

Pevačicu Lenu Kovačević pre devet godina osvojio je Veljko Brčin, sa kojim ima veoma skladan brak....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 23.Feb.2021, 21:51

(VIDEO) OTVORILA DUŠU Lena Kovačević o deci, suprugu Veljku i fizičkom izgledu: "Fokusirana sam na moju mušku vojsku"

Džez pevačica Lena Kovačević kaže da u sve ide punog srca, naglasivši da svoje emocije zna da kanališe kroz muziku i da ume da voli i da bude voljena.

Detaljnije >>