Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Kurir, 14.Jan.2018, 20:12

MOJI SINOVI NE SLUŠAJU FOLK MUZIKU: Lena Kovačević otkrila privatne detalje, ali i zašto se vratila u Srbiju!

MOJI SINOVI NE SLUŠAJU FOLK MUZIKU: Lena Kovačević otkrila privatne detalje, ali i zašto se vratila u Srbiju!

Pevačica je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića. Ona i suprug Veljko Brčina imaju dva sina, Vuka...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 14.Jan.2018

"SRBI SU KOMPLIKOVANI..." Pevačica bez ustezanja otkrila šta misli o NAŠOJ DRŽAVI

Lena Kovačević ćerka je našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, a sada je navela zbog čega je dobar deo svog života provela van Srbije, kao i šta misli o svojoj domovini.. - Sedam godina sam bila van Beograda, ali u Beogradu je lepo. Moja poslednja pesma "Kafe" ima nešto naše, ima nekakav etno-prizvuk, a opet je moderna, a to je za nas dobro kao zemlju zbog promocije u svetu - rekla je za "Blic Puls" Lena Kovačević, koja se školovala u inostranstvu.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 10.Jan.2018, 20:49

BESPLATAN KONCERT KOD HRAMA Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i Lena Kovačević na žurki za Beograđane

Više od hiljadu Beograđana svih generacija okupilo se večeras na platou kod Hrama Svetog Save, gde u okviru manifestacije "Božićno seoce" nastupaju Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i Lena Kovačević.. Dobar provod ne sprečavaju ni košava, ni nešto hladnije vreme, a publika uglas peva sa raspoloženim Sergejem Ćetkovićem njegove...

Detaljnije >>

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2018

Večeras žurka kod Hrama Svetog Save: Besplatan koncert Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića i Lene Kovačević

Večeras žurka kod Hrama Svetog Save: Besplatan koncert Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića i Lene Kovačević

U okviru manifestacije „Božićno seoce kod Hrama”, koja se prvi put održava u Beogradu, večeras će na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiti naši poznati muzički umetnici.. Na glavnoj bini s početkom u 20 časova publika će moći da uživa u nastupima Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića i Lene Kovačević,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 10.Jan.2018

VEČERAS ŽURKA KOD HRAMA Besplatan koncert Sergeja Ćetkovića, Jelene Tomašević i Lene Kovačević

U okviru manifestacije „Božićno seoce kod Hrama”, koja se ove godine prvi put održava u Beogradu, večeras će na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiti naši poznati muzički umetnici. Na glavnoj bini s početkom u 20 časova publika će moći da uživa u nastupima Jelene Tomašević, Sergeja Ćetkovića i Lene Kovačević, a...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2018

Nastupi glumaca i muzičkih umetnika ispred Hrama

Nastupi glumaca i muzičkih umetnika ispred Hrama

U okviru manifestacije "Božićno seoce kod Hrama", večeras u 20 sati će na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiti Jelena Tomašević, Sergej Ćetković i Lena Kovačević, a predstaviće se i hor "Ison" iz Novog Sada..

Detaljnije >>

Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Jan.2018

Božićno seoce kod Hrama: Koncerti ispred Hrama Svetog Save

Danas, u sredu, 10. januara od 20.00, kao i 15. i 16. januara, biće održani koncerti u okviru manifestacije Božićno seoce kod Hrama. Po prvi put na platou ispred Hrama Svetog Save, na glavnoj bini, nastupiće Jelena Tomašević,...

Detaljnije >>