Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pobednici takmičenja recitatora Pesniče naroda mog

Pobednici takmičenja recitatora Pesniče naroda mog

Nađa Kovačević, iz odeljenja 4/3 OŠ Jovan Jovanović Zmaj, pobedila je u konkurenciji mlađih osnovaca (od 1. do 4. razreda) na gradskom takmičenju racitatora Pesniče naroda mog u Vranju. Druga je bila Olga Milovanović iz odeljenja 3/1 OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, a treća Tea Tasić, učenica odeljenja 2/3 OŠ Vuk Karadžić...

Izvor: OkRadio.rs, 16.Mar.2024

Detaljnije >>

Pesma ZOVI ME LENA na stranom tržištu, remiks grčkog DJ-a

Pesma „Zovi me Lena“, koju peva Lena Kovačević, dobila je fantastičan inostrani remiks koji je priredio DJ Jorgos Mitropetros za 4 Music World. Pesma „Zovi me Lena“ koju je Lena Kovačević izvela u finalu Pesme za Evroviziju, sve...

Izvor: DANuBeogradu.rs, 09.Mar.2024, 14:34

Detaljnije >>

Lena Kovačević odgovorila na uvrede na račun turbana

Lena Kovačević odgovorila na uvrede na račun turbana

Pevačica Lena Kovačević odgovorila je na šale koje su usledila nakon što je publika videla njen kostim.. "Ja se stalno šalim na svoj račun. Ovo je šou, nije koncert, sve modne revije će vam pokazati koliko su turbani moderni, setićete se mene", rekla je Lena. Dodala je i da ljudi moraju da budi svesni i komentara koje ostavljaju na mrežama, jer i vređanje nosi svoje posledice. Prokomentarisala je i da li očekuje da će pobediti. "Ne razmišljam...

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 22:55

Detaljnije >>

"Pobedića pesma za koju SRBIJA MISLI DA JE NAJBOLJA ZA NAŠU ZEMLJU" Lena Kovačević se pojavila na finalu "Beovizije 2024" u istom stajlngu, pa progovorila o KRITIKAMA (Video)

Lena Kovačević takmiči se večeras u finalnoj večeri na “Pesmi za Evroviziju” numerom “Zovi me Lena”.

Izvor: Blic, 02.Mar.2024

Detaljnije >>

MUŽ LENE KOVAČEVIĆ JE FRAJER I PO Zgodni biznismen se godinama krije od javnosti, a evo kako izgleda i čime se bavi

Talentovanu pevačicu Lenu Kovačević imali smo prilike da gledamo prve večeri na "Pesmi za Evroviziju" i uspela je da se plasira u finale, koje će se odražti u subotu ove nedelje.

Izvor: Blic, 01.Mar.2024, 08:02

Detaljnije >>