Lena Kovačević
Lena Kovačević

Lena Kovačević je rođena 1982. godine u Beogradu. Završila je odsek klavira srednje muzičke škole Stanković, u međuvremenu nastupajući na brojnim takmičenjima i muzičkim festivalima, među kojima je i Egzit 2001. godine. 2006. godine je diplomirala džez pevanje na muzičkom univerzitetu u Amsterdamu. Studirala je u klasi cenjenih evropskih profesora.

U toku perioda seminara posebnu pažnju posvećuje pesmama i komponovanju. 2003. godine je pevala pesmu u filmu Profesionalac sa Bajagom. U Holandiji dugi niz godina sarađuje sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Imala je koncerte u Holandiji i Belgiji, od kojih se izdvaja nastup pred holandskom kraljicom Beatriks.

Sa orkestrom je tokom tri meseca na nastupima izvodila program i srpskih tradicionalnih pesama. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klajtona, sa poznatim belgijskim producentom Blu Notem snimila je obradu naše stare tradicionalne pesme Gusta mi magla padnala, koja se našla na njegovom novom albumu u izdanju muzičke kuće Emi. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara širom sveta, i sarađujući sa kolegama iz Srbije. Izdvojili su se nastupi u Bitef teatru na Mokranjčevim danima i Kolarčevoj zadužbini.
U Beogradu 2008. godine započinje rad sa australijskim producentom Teodorom Janijem, na realizaciji albuma predviđenog za domaće i stalno strano tržište. Album je inspirisan notama džez i pop muzike, kao i ubačenim poznatim notama i dragim zvukom Balkana.

U decembru izlazi novi album a Lena svojim glasom dobija pažnju i dobre kritike medija i stručnjaka. U 2011. godini doživljava široku popularnost u Srbiji kao član žirija Prvog glasa Srbije, koji se emitovao na Prvoj televiziji, i bio jedan od najgledanijih televizijskih kanala u to vreme. 2015. godine pevačica i jedna od najlepših dama sa naše scene rodila je drugog sina, u Gak bolnici u Višegradskoj. Sve je proteklo u najboljem redu, a Lena je svom miljeniku podarila nadimak Teo.

Lena je ćerka našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, tako da je još od malih nogu zavolela umetnost i svet mašte. Džez pevačica i njen suprug Veljko Brčina imaju sina Vuka koga su dobili pre pet godina, a sada su i ponosni roditelji i mlađeg naslednika Teodora. Žive u skladnom braku i porodica im je na prvom mestu. Lena je sudbonosno da rekla Veljku pre pet godina kada su organizovali divnu proslavu u jednom beogradskom restoranu u Košutnjaku. Od tada žive u radosnom i srećnom braku, čiju sreću je ispunio i posao i isto interesovanje kao i deca koju vaspitavaju sami.

Svoju prvu pesmu u pop dens žanru namenjenu regionu je uradila i ponosna je na uspeh, u potpuno novom svetlu Lena se predstavila kao kantautor i kompozitor pesme Pik up i to na engleskom jeziku, uz podršku regionalne kuće Menart, licence Soni Muzik za područje Eks Jugoslavije. Lena Kovačević koja svoju karijeru brižljivo gradi samo odabranim i muzički dovedenim do savršenstva uvek ostavlja novinare i publiku u lepom raspoloženju.

Pevačica se ubraja u najlepše Srpkinje na našoj javnoj sceni, i izdvojili su se hitovi koji se slušaju San, Lep dan, Sama, Od kada tebe volim, Srce od meda, u izdanju Pgp Rts i pesma koja je obeležila njen početak jeste Poljubi me, album je inspirisan Bajaginim pesmama. Lena Kovačević je objavila albume Dobar dan za pevanje 2009 i San 2013. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata i projekat je namenjen inostranom tržištu.

Lena je poznata po svom humanom srcu, redovno učestvuje na humanitarnim koncertima a najpoznatiji nastup njen bio je u saradnji sa Bajagom kada su pevali zajedno za pomoć javnim kuhinjama u Srbiji.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017, 17:45

TopSpeed Challenge: Lena Kovačević

Nova sezona automobilske emisije samo na N1 televiziji u kojoj ćete svake subote u 17.15 časova gledati aktuelnosti iz sveta automobilizma, motociklizma, nautike, kao i takmičenje poznatih na stazi...

Detaljnije >>


Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2017, 11:58

Veče posvećeno Tomi Zdravkoviću uskoro u Aleksincu

Veče posvećeno Tomi Zdravkoviću uskoro u Aleksincu

U rodnom gradu čuvenog pevača Tome Zdravkovića će 20. novembra biti priređen program u čast 79 godina od njegovog rođenja. Tomine pesme pevaće Lena Kovačević i Ivan Milinković iz grupe “Legende”, a program će početi u 20 sati u aleksinačkom Domu kulture.. Toma Zdravković je rođen 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, a tim povodom Centar za kulturu organizuje veče koje će biti posvećeno njegovoj muzici. Poznate numere legendarnog umetnika pevaće...

Detaljnije >>

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2017, 22:41

Sećanje na Tomu Zdravkovića

Sećanje na Tomu Zdravkovića

20. novembra 1938. u Aleksincu je rođen Toma Zdravković, a ne u Pečenjevcu kod Leskovca, kako mnogi smatraju.. Centar za kulturu i umetnost Aleksinac 20. novembra organizuje manifestaciju pod nazivom "Sećanje na Tomu Zdravkovića".

Detaljnije >>

Izvor: Prva.rs, 25.Okt.2017, 10:11

"Pobednik" na Kalemegdanu u roze boji

Pobednik na Kalemegdanu u roze boji

Osvetljavanje kulturnih spomenika i prepoznatljivih simbola Beograda deo je edukativnog projekta „Jači od straha“, koji je pokrenut da na zanimljiv način informiše javnost o kanceru, značaju prevencije i lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama. Projekat su podržale brojne javne ličnosti kao što...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 12.Okt.2017, 15:50

200 zvanica na proslavi 200 broja “Lepote i zdravlja”

200 zvanica na proslavi 200 broja “Lepote i zdravlja”

Izlazak 200. broja magazina “Lepota i zdravlje” u Srbiji bio je divan povod za slavlje. Redakcija je ovaj važan jubilej obeležila u restoranu Lavash, u Beogradu, zajedno sa dve stotine poslovnih partnera i uticajnih ljudi iz medija, marketinga,...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 07.Okt.2017, 19:28

SVEČANI PRIJEM ZA ZVANICE Ovako se prisutni provode na proslavi prinčevog venčanja, a evo koju PESMU su mladenci odabrali

SVEČANI PRIJEM ZA ZVANICE Ovako se prisutni provode na proslavi prinčevog venčanja, a evo koju PESMU su mladenci odabrali

Mladenci sa osmehom na licu dočekuju goste, koje uveseljava pevačica Lena Kovačević, a svaki detalj na slavlju isplaniran je do najsitnijih detalja.. Princ Filip Karađorđević se danas oženio izabranicom Danicom Marinković, a o njihovom venčanju se i te kako priča. Oko 300 zvanica se okupilo da sa njima proslavi sklapanje braka, a nakon što su u Sabornoj crkvi u Beogradu jedno drugom rekli sudbonosno "da" slavlje je nastavljeno na svečanom prijemu za goste koji su došli...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 07.Okt.2017

(FOTO) LENA KOVAČEVIĆ ODUŠEVILA ZVANICE NA BELOM DVORU: Pevačica zasijala u elegantnoj beloj haljini i dodala savršen detalj!

(FOTO) LENA KOVAČEVIĆ ODUŠEVILA ZVANICE NA BELOM DVORU: Pevačica zasijala u elegantnoj beloj haljini i dodala savršen detalj!

Pevačica je zadužena za zabavljanje zvanica na svečanom prijemu na Belom dvoru, a svojim izdanjem oduševila je sve prisutne.

Detaljnije >>