Lane moje za sva vremena

Izvor: RTS, 01.Jan.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lane moje" za sva vremena

Pesma sa kojom je Joksimović 2004. godine osvojio drugo mesto u Istanbulu, proglašena je, glasovima fanova Evrovizije, za najuspešniju u istoriji takmičenja.

Evrovizijsku 2012. godinu predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije u Bakuu Željko Joksimović počeo je pobedom i to u novogodišnjoj noći. 

Na listi na kojoj se našlo 250 najboljih pesama svih vremena sa ovog muzičkog takmičenja, kompozicija "Lane moje" je ubedljivo pobedila prema oceni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fan kluba Belgije (OGAE) koji već godinama organizuje takmičenje poslednjeg dana u godini, zajedno sa još sedam OGAE organizacija Starog kontinenta.

Takmičenje pod nazivom "Evrovizijskih TOP 250 za 2011" koje je tokom 31. decembra 2011. direktno prenosio ESC radio, proglasilo je pesmu „Lane moje" Željka Joksimovića za najbolju svih vremena tačno u ponoć i tako je, posebno za sve ljubitelje Pesme Evrovizije u našoj zemlji na najlepši mogući način najavljena predstojeća evrovizijsku 2012. godina u kojoj će nas Željko predstavljti na Pesmi Evrovizije u Azerbejdžanu.

U glasanju u organizaciji jednog od najuticajnijih i najstarijih OGAE organizacija u Evropi, OGAE Belgije, učestvovalo je više od 3000 fanova iz sedam različitih nacionalnih organizacija. Takmičenje je sprovedeno zajedno sa klubom „12 poena" koji je jedan od organizatora brojnih susreta poštovalaca Evrovizije. Podsetimo, Joksimović je nedavno, u oktobru 2011. godine, proglašen i za najboljeg kompozitora na Evroviziji takođe od strane Fan kluba, ali Španije, i prestižna nagrada mu je uručena u Madridu u prisustvu velikog broja fanova.

Željko Joksimović je za ovu vest saznao tokom svoje turneje, odnosno koncerta na Trgu u Novom Pazaru gde je zajedno sa svojom publikom i obožavaocima iz naše zemlje dočekao 2012. godinu. Specijalno za OGAE Belgije, a posredstvom OGAE Srbija, koji sarađuju sa ovom međunarodnom organizacijom, Joksimović se zahvalio fanovima širom Evrope u izjavi koju možete čuti ovde:

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lane moje ušla u istoriju (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2012

Pesma 'Lane moje', sa kojom je Željko Joksimović učestovavo 2004. godine na Pesmi Evrovizije i osvojio drugo mesto u Istanbulu, proglašena je za najuspešniju u istoriji Evrovizije glasovima fanova širom Evrope.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.