U planu trenažni centar za borilačke sportove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planu trenažni centar za borilačke sportove

Naša rvačka reprezentacija je započela bazične pripreme u sportskom centru u Belmekenu u Bugarskoj, a selektor Milorad Dokmanac ističe važnost Evropskog i Svetskog prvenstva, koja će biti održana ove godine, a zbog kontinuiteta dobrih rezultata nakon istorijskih uspeha našeg rvanja poslednjih godina.

"Ukupno 20 rvača sa trenerom Stojanom Dobrevom je započelo bazične pripreme, a svi rvači na koje se ove godine računa su prisutni osim Davora Štefaneka, koji nije u planu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Prvenstvo Evrope već za Svetsko prvenstvo", kaže selektor Dokmanac i dodaje da je za Štefaneka adekvatna zamena Mate Nemeš.

Selektor ističe da je ostatak reprezentacije u starom sastavu sa prekaljenim rvačima poput Viktora Nemeša, Kristijana Frisa i Aleksandra Maksimovića, te da je njima priključeno 4-5 mlađih i perspektivnih juniora, koji će pratiti seniorsku program.

"U protekle dve godine imamo rezultate, kakve nismo imali još od 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, tako da bi bio veliki podvig ako bismo to ponovili treću godinu za redom", smatra Dokmanac.

"Mi imamo olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona, a sve te titule su aktuelne i drže ih tri različita rvača, tako da ulazimo u ovu godinu sa najvećim ambicijama jer smo sami sebi podigli lestvicu postignutim rezultatima", kaže Dokmanac.

On naglašava da su dva velika cilja Evropsko prvenstvo početkom maja u Rusiji i Svetsko prvenstvo krajem oktobra u Budimpešti, dok su Mediteranske igre u Španiji, takođe među prioritetima u ovoj godini.

"Mislim da je država u proteklih nekoliko godina uvidela potencijale borilačkih sportova, kao što su rvanje, te-kvon-do, a sad se tu priključio i džudo; tako da je prošle godine pokrenuta inicijativa da se izgradi trenažni centar za borilačke sportove (rvanje, džudo, karate i te-kvon-do) u beogradskom Košutnjaku", kaže Dokmanac.

On ističe da je idejni projekat gotov, te da su već održana dva sastanka na ovu temu.

"Godinama čekamo na ovakvu inicijativu jer smo 210 dana godišnje na pripremama, a od toga smo 150 dana u inostranstvu jer se kvalitetne pripreme ne mogu održati u Srbiji", objašnjava Dokmanac i dodaje da kada se raspolaže sa samo četiri borilišta, nije moguće organizovati kvalitetan sparing, bez čega je nemoguće spremiti rvače za velika dela.

On smatra da realizacija ovog projekta obezbeđuje najmanje četiri medalje u borilačkim sportovima na Olimpijadi u Tokiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.