Bravo majstori, tako se igra odbojka! Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 04:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo majstori, tako se igra odbojka! Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Odbojkaši Srbije plasirali su se večeras u finale Evropskog prvenstva pobedom u Parizu nad domaćinom Francuskom u dramatičnih pet setova sa 3:2 (25:23; 23:25; 21:25; 25:17; 15:7), a za zlatnu medalju boriće se protiv Slovenije.

Francuzi su dobili prvi set rezultatom 25:23, dok su naši odbojkaši uzvratili istom merom u drugom setu, iako su imali i prednost od 24:18. Treći set pripao je Srbiji 25:21.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Francuska reprezentacija ubedljivo je dobila četvrti set 25:17. u odlučujećem, petom setu, naši momci prikazali su maestralnu partiju i ubedljivo osvojili set 15:7!

U 11. polufinalu na Evropskim prvenstvima, odbojkaši Srbije posle velike borbe i odlične odbojke izborili su borbu za zlato.

Izabranici Slobodana Kovača odigrali su najbolje kada je bilo najpotrebnije, a serija od 5:0 na početku odlučujućeg seta bila je nedostižna za domaćina, koji je u dvorani "Bersi" imao podršku od 15.000 navijača.

U timu Srbije najefikasniji je bio Aleksandar Atanasijević sa 27 poena, a ispratili su ga Uroš Kovačević 18 i Srećko Lisinac sa 10 poena.

Srbija će u finalu u nedelju igrati protiv selekcije Slovenije koja je u prvom polufinalu eliminisala reprezentaciju Poljske.

Naši momci u četvrtfinalu su pobedili Ukrajinu 3:2, dok su Francuzi slavili protiv Italijana 3:0.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.