JAČE I OD PUBLIKE Preokret odbojkašica, Srbija protiv Rusije za finale!

Izvor: Blic, 01.Okt.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČE I OD PUBLIKE Preokret odbojkašica, Srbija protiv Rusije za finale!

Odbojkašice Srbije imale su težak ispit na Evropskom prvenstvu protiv domaće selekcije Belgije, ali su ga položile posle preokreta sa 3:1 (19:25, 29:27, 25:11, 25:18) za plasman u polufinale turnira. Poslednja prepreka timu Zorana Terzića na putu do finala biće Ruskinje, u subotu od 18.30 u Roterdamu.

Šampionke Evrope iz 2011. godine mučile su se protiv Belgijanki, iako su do sada dominirale na turniru. Odbojkašice su se direktno plasirale u četvrtfinale sa maksimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učinkom u grupnoj fazi, dok su rivalke put do ove runde takmičenja našle sa 3:1 protiv Češke.

Na krilima pesme sa tribina, osvojile su i prvi set Belgijanke, bile su na ivici u drugom setu, ali je preokretom zakazan susret sa Ruskinjama, koje su sa 3:1 savladale Italiju. Sa druge strane kostura takmičenja, za finale će igrati Turska protiv Holandije (subota, 15.30).

Prvi set nije obećavao dobar epilog, na krilima domaće podrške u Antverpenu, Belgijanke su na prvi tehnički tajm-aut otišle sa 8:5, na drugom su imale 16:10, a prednost nisu ispuštale do kraja.

Neverovatnu snagu davala je publika igračicama Belgije, navijači su ih vratili u igru i kada je Srbija u nastavku povela sa 4:0, isparirale su do kraja i napete završnice, u kojoj su nijanse odlučivale. Konačno, pri 28:27, izabranice Zorana Terzića iskoristile su petu set loptu za izjednačenje i povratak u meč.

Kao da je to postavilo stvari na svoje mesto, publika nije više bila dodatni impuls Belgijankama, a prednost Srbije rasla je konstantno. Domaća selekcija mučila se da makar dođe do dvocifrenog broja poena, pa je Srbija sa čak +14 preokrenula u setovima.

Ipak, nastavilo se u ritmu toplo-hladno, pa su Belgijanke u četvrtom setu uzvratile i povele sa 5:10. Konačno je počeo i blok da funkcioniše za ulazak u seriju i prilazak na poen zaostatka pri 9:10, da bi usledio preokret za 16:13 pri drugom tehničkom tajm-autu. Neumoljive su bile naše odbojkašice do samog kraja, ređale su se egzekucije Rašićeve, Maleševićeve i Boškovićeve, da bi Brankica Mihajlović lukavo poentirala u završnici za veliko slavlje.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.