Crnogorke čestitale Srpkinjama: Sjajna partija!

Izvor: Mondo, 09.Dec.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorke čestitale Srpkinjama: Sjajna partija!

Srpkinje se okreću utakmici sa Francuskom, Crnogorke prezadovoljne posle "velike pobede nad velikim protivnikom".

Foto: MN Press

Rukometašice Srbije nisu uspele da na startu Evropskog prvenstva koje zajedno organizuju Hrvatska i Mađarska pobede Crnu Goru i da sa dva boda na početku takmičenja praktično otškrinu vrata polufinala.

U duelu evropskog prvaka i vicešampiona planete uspešnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bila selekcija koja brani krunu. Duel u Osijeku prelomljen je sredinom drugog poluvremena kada je Crna Gora posle otišla na "plus pet" pošto je Srbija izgubila loptu u napadu za drugo vođstvo na meču.

"Bila je ovo teška utakmica za mene, za moju ekipu. Uspeli smo nekako da se u pojedinim momentima vratimo u utakmicu, ali sa tako puno povređenih devojaka nismo mogli više. Od 10 minuta ostao sam bez još jednog srednjeg beka, Katarine Stepanović. To je veliki hendikep za ekipu. Moj tim je pokazao veliku želju. Imamo problem sa Draganom Cvijić koja je otišla na snimanje ruke. Čestitam ekipi Crne Gore. Nama preostaje da se odmorimo i spremimo za Francusku", rekao je selektor Srbije Saša Bošković.

 Biljana Bandelier kaže da je njoj i devojkama nedostajala koncentracija u pojedinim momentima utakmice.

"Bila je očekivano teška utakmica. Žao mi je što smo izgubile. Nedostajala nam je koncentracija u napadu. Nama preostaje da se sada odmorimo i sredimo za nastavak takmičenja".

Selektor Crne Gore Dragan Adžić bio je veoma zadovoljan sa osvojena dva boda, ali i začuđen kako je Srbija sa toliko povređenih igračica smogla snage za jak otpor.

"Očekivano težak meč. Srbija je jako kvalitetan protivnik. Čestitao bih im, jer su sa toliko povređenih igračica pružile ovakvu partiju. Pokazale su karakter i kvalitet. Ujedno sam zahvalan mojim igračicama što su uspele da se izbore sa svim stvarima i ostvare veliku pobedu protiv velikog protivnika".

Biljana Pavićević, reprezentativka Crne Gore, rekla je da nije mala stvar pobediti Srbiju.

"One su vicešampionke sveta. Ova pobeda će nam mnogo značiti. Imali smo sjajnu Sonju Barjaktarovic na golu. Srbiji čestitam na kvalitetnoj partiji", dodala je.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.