Tekst Rezolucije o Srebrenici: 11. jul Međunarodni dan sećanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 17:59

Tekst Rezolucije o Srebrenici: 11. jul Međunarodni dan sećanja

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom promišljanja i secanja na "genocid" u Srebrenici 1995. i koji bi trebalo da se obeležava svake godine.
Rezolucija je usvojena sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih.
U tekstu, se bez rezerve osuđuje svako poricanje, kako se navodi, genocida u Srebrenici kao istorijskog događaja i pozivaju države članice da čuvaju utvrđene činjenice, uključujuci i kroz svoje obrazovne sisteme, razvijanjem odgovarajucih programa, takođe u znak secanja, u cilju sprečavanja poricanja i pogrešnog tumačenja i pojave genocida u buducnosti.
Bez rezerve se osuđuju i dela koja veličaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo šta piše u SRAMNOJ Rezoluciji o Srebrenici: Ovo se ZAHTEVA, a ovo je ZABRANJENO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2024

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom promišljanja i sećanja na "genocid" u Srebrenici 1995. i koji bi trebalo da se obeležava svake godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.