Crnogorci se i dalje ne mire sa porazom! Nove optužbe, žestok odgovor Prlainoviću!

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci se i dalje ne mire sa porazom! Nove optužbe, žestok odgovor Prlainoviću!

Odmah po okončanju finala Evropskog prvenstva u Beogradu, reprezentativci Crne Gore su označili sudije kao glavne ''krivce'' što je Srbija osvojila titulu, a takve priče ne prestaju ni tri dana kasnije...

Podsetimo, Srbija je u finalu slavila sa 10:8, a zbog nepriznatog gola Radovića i par drugih situacija, reprezentativci Crne Gore su još na ceremoniji dodele medalja iskazali svoje nezadovoljstvo, s obzirom da se na njihov izlazak na postolje čekalo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuta.

Na temu arbitraže u finalu, u intervjuu podgoričkim ''Vijestima'' se oglasio jedan od najiskusnijih reprezentativaca Crne Gore Mlađan Janović.

Njegov utisak posle svega je da je Srbija, kako kaže, prosto ''morala'' da osvoji Evropsko prvenstvo.

''Kako prolazi vreme to nam je svima jasnije. Igralo se u Beogradu, pred rekordnim brojem gledalaca, moralo je da se opravda uloženo u organizaciju takmičenja u ovoj nemaštini. Pitam se šta bi bilo da Srbija nije postala prvak Evrope. To kao da nije smelo da se desi", kaže Janović.

On dodaje i da nije sporno da Srbija ima vrhunsku ekipu, da su reprezentativci Crne Gore čestitali Savićevim izabranicima, ali nema dilemu da su sudije ''krojile'' rezultat u finalu, pogotovo što primećuje da ''Delfini'' nisu potvrdili dominaciju protiv Crne Gore, ni sada, ali ni na nekim prethodnim takmičenjima.

''Oni su godinama dominantni, to govore zlatne medalje, ali u mečevima protiv nas baš to i ne dokazuju. Uvek je tesno kada se sastanemo u nokaut fazi, a setite se da smo ih pobedili u četvrtfinalu SP u Barseloni i eliminisali iz borbe za medalju'', izjavio je Janović.

Na njihove primedbe posle finala uzvratio je reprezentativac Srbije Andrija Prlainović, MVP šampionata, podsećajući ih na dešavanja iz Malage 2008. godine. Janović je sada dočekao priliku da mu replicira.

''Pročitao sam tu izjavu i pravo da kažem, smešna mi je. Nije mi nimalo jasna.

Posle svega odgovor na loše suđenje je da smo mi zahvaljujući arbitrima postali prvaci Evrope u Malagi, i to daleke 2008. godine. To je odgovor na ono što je vidio svako ko je gledao meč? I to izgovori momak koji tada baš i nije mnogo igrao...

Što to do sada nije rekao jedan Aleksandar Šapić ili možda Dejan Savić, koji je tada još bio igrač, a sada je selektor.

U neku ruku, tim odgovorom je priznato sramno suđenje u finalu ovog EP, a svi znaju kakav smo mi turnir imali u Malagi i da smo bili debitanti.

A njima je pred predivnim ambijentom i više od 16 hiljada navijača trebalo da im sudije 'pruže ruku''',
zaključio je Mlađan Janović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.