Šta kaže konsultant Lejdi Gage o Srbiji

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kaže konsultant Lejdi Gage o Srbiji

Moskva - Medijska slika o Srbiji značajno se promenila posle hapšenja Ratka Mladića, tvrde za Tanjug glavni urednici svetskih medija, koji su se okupili na konferenciji Mediji budućnosti u Moskvi.

Na skupu, organizovanom povodom 70. godina ruske agencije RIA Novosti, bilo je dosta učesnika koji su sa predstavnikom Tanjuga želeli da podele >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taj utisak.

Tako je glavni urednik britanskog Gardijana Alan Rasbridžer u neformalnom razgovoru za Tanjug naveo da je Mladićevo isporučivanje Hagu "istorijski dogadjaj za Srbiju".

- Ostaje samo da ispunite kriterijume koje traži EU, što takodje neće biti lak posao, ali šanse su vam dobre - kaže Rasbridžer.

Konsultant pop ikone lejdi Gage Ralf Sajmon takodje smatra da je hapšenje Mladića prekretnica za Srbiju i da će taj dogadjaj promeniti odnos prema našoj zemlji u svetu.

On, međutim, ukazuje da je veliko iskušenje za Srbiju i njen glavni problem sada - korupcija.

- Problem Srbije je korupcija, loši uslovi poslovanja i slab indeks transparentnosti - rekao je Sajmon, ističući da je šteta što zbog takvih stvari još ne može da do]e do izražaja činjenica da su Srbi veoma talentovan i kreativan narod.

U prilog tom svom mišljenju ovaj medijski guru navodi da u Silicijumskoj dolini, gde je osnovao vodeću kompaniju u industriji mobilne zabave, Mogajl enertejnment forum - Amerikas (MEF), ne bi uspeo u onome što je započeo da nije bilo jednog Srbina programskog inženjera.

Zamenik glavnog urednika agencije AP Tom Kent ocenjuje da se posle hapšenja Mladića značajno promenila medijska slika o Srbiji i napominje da je AP tom dogadjaju posvetio veliku pažnju kao jednom od najvažnijih u regionu posle ratova devedesetih.

Vilfred Ruten, direktor Evropskog centra žurnalizma iz Mastrihta, takođje ukazuje da je posle privodjenja Mladića pravdi korupcija ostala problem koji Srbija mora da reši.

Najviše hvale za Srbiju imao je Piter Bruk, predsednik odbora direktora Evropske akademije digitalnih medija iz Holandije i šef Evropiriksa, takmičenja za najbolji evropski multimedijalni sadržaj.

- Apsolutno je od milenijumskog značaja da Srbija bude primljena u EU da bi se time zaokružilo širenje Unije - kaže Bruk i dodaje da je isporučivanjem Mladića Hagu uklonjena velika prepreka u tom procesu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medijska slika Srbije u svetu znatno popravljena

Izvor: Politika, 25.Jun.2011

Medijska slika o Srbiji značajno se promenila posle hapšenja Ratka Mladića, tvrde za Tanjug glavni urednici svetskih medija, koji su se okupili na konferenciji Mediji budućnosti u Moskvi...Na skupu, organizovanom povodom 70. godina ruske agencije RIA Novosti, bilo je dosta učesnika koji su sa predstavnikom...

Nastavak na Politika...

Konsultant Lejdi Gage o Mladiću

Izvor: Večernje novosti, 25.Jun.2011

Konsultant lejdi Gage Ralf Sajmon smatra da je hapšenje Ratka Mladića prekretnica za Srbiju. Isto misle i glavni urednici svetskih medija, koji su se okupili na konferenciji u Moskvi

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.