Dežer: Od sutrašnjeg sastanka zavisi odluka Evropskog saveta

Izvor: Blic, 03.Dec.2012, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Od sutrašnjeg sastanka zavisi odluka Evropskog saveta

Šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer izjavio je da je sutrašnji sastanak premijera Srbije Ivice Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton u Briselu od ključnog značaja i da će od njegovih rezultata zavisiti odluka Evropskog saveta o dodeljivanju datuma Srbiji za početak pregovora sa Unijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na sednici krajem decembra.

Dežer je novinarima u Beogradu rekao da nema novih uslova niti iznenadjenja kada su u pitanju zahtevi koje treba ispuniti i naglasio da treći sastanak Dačića i Tačija dolazi u pravo vreme.

"Mnogi zaključi i odluke Saveta će zavisiti od dostignuća koja će biti postignuta sutra. To je ključan sastanak, biće sasatnaka i posle toga, ali idući korak po korak, ovaj se dešava u veoma važnoj tački", kazao je Dežer.

On je naglasio da obe strane veoma dobro znaju šta se od njih očekuje i da obe, istovremeno, žele da nastave svoj evropski put.

"Radujemo se sutrašnjem sastanku", istakao je Dežer.

Dačić i Tači će razgovarati u utorak uveče u Briselu o integrisanoj kontroli prelaza, a mada nova runda dijaloga pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU još nije zvanično najavljena u Briselu, neslužbeno se može saznati da će se dijalog voditi tokom radne večere.

Povezane vesti: EP sutra o Srbiji i datumu za pregovore Dežer: Uskoro početak pregovora o pristupanju u EU Vučić: Moguć uslovni datum za pregovore sa EU u decembru Novi sastanak Dačić - Tači 7. novembra Srbija od juče više ne žuri u Evropsku uniju
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema novih uslova za EU, sutrašnji sastanak ključan

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2012

Odluka o dodeljivanju datuma Srbiji za početak pregovora sa EU zavisiće od sutrašnjeg sastanka premijera Ivice Dačića sa Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dežer: Sastanak Dačić-Tači- Ešton ključan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2012

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio da je sutrašnji sastanak Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton od ključnog značaja za dobijanje datuma za pregovore Srbije o članstvu u Uniji. Dežer je novinarima u Beogradu rekao da nema novih uslova niti iznenađenja kada su u pitanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Reakcija na ulici

Izvor: Danas, 03.Dec.2012

Treći „trojni“ sastanak između visokog predstavnika EU za bezbednost i spoljnu politiku Ketrin Ešton, premijera Srbije Ivice Dačića i njegovog kosovskog „kolege“ Hašima Tačija trebalo bi da se održi danas popodne u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.