Zvezda nije bez šansi

Izvor: Politika, 05.Nov.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda nije bez šansi

Košarkašima „crveno-belih” na evroligaški megdan izlazi moćni Fenerbahče (Kombank arena, 20 č), a trener Radonjić veruje da njegov tim može do iznenađenja

Real, Himki, Fenerbahče... Tri kandidata za završni turnir Evrolige i titulu u nizu testiraju prilično izmenjeni tim Crvene zvezde, koji se usput bori i sa brojnim povredama. U Madridu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Moskvi „crveno-beli” su doživeli „havariju”, ali Kombank arena je teren na kom mogu da padnu i najkvalitetniji protivnici. Fenerbahče predvođen najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, u kom je čak sedam igrača milionera, takođe traži igru i formu i to je šansa Zvezde da napravi veliki korak ka top 16 fazi. Iz prošlogodišnjeg sastava koji je igrao na fajnal-foru ostali su samo Bogdanović, Veseli i Mahmutoglu, a čak osam igrača bili su učesnici Evropskog prvenstva.

– Teško je protiv tako kvalitetnog tima govoriti o pobedi, ali siguran sam da ćemo izgledati mnogo bolje nego protiv Reala i Himkija. Pokušaćemo da napravimo dobar ambijent i uz podršku navijača eventualno napravimo iznenađenje. Potrebno je još dosta vremena da ovaj tim pokaže pravo lice. I naš protivnik ima prilično izmenjen sastav, ali njihov kvalitet ne treba gledati kroz poraze u Strazburu, protiv Konje i Galatasaraja. Imaju najtrofejnijeg trenera u Evropi, iskusne igrače i sigurno će reagovati posle slabijeg starta sezone – rekao je Radonjić.

S obzirom na uložena sredstva, jačinu tima i ambicije, Fenerbahče je favorit, ali Željko Obradović dobro zna šta svaki tim očekuje u Beogradu.

– Nadam se da sam uspeo da uverim igrače kakva nas utakmica očekuje jer navijači „guraju” Zvezdin tim i prave ga još boljim. Jasno je da moramo 40 minuta da odigramo sa maksimalnom koncentracijom, a Zvezdu gledamo kroz prizmu utakmice u kojoj su nadigrali Strazbur. Grupa se pokazala veoma teškom i nepotrebno je isticati koliko znači svaka pobeda – ocenio je Obradović.

Interesantno je da su u timu Fenerbahčea po dvojica nekadašnjih igrača Crvene zvezde i Partizana. Pero Antić i Nikola Kalinić ne kriju emocije prema crveno-belom dresu, ali ističu da svoj posao moraju da odrade najbolje što mogu. Bogdan Bogdanović i Jan Veseli rekli su da će izjave davati posle utakmice, ali dok su nosili crno-beli dres uvek su bili posebno motivisani kada je na drugoj strani bila Zvezda.

– Svi znaju koliko volim Zvezdu, ali kada si profesionalac, nemaš izbor. Za nas će ovo biti teška utakmica. Očekujem punu dvoranu i sjajan ambijent – rekao je Antić koji je za „crveno-bele” igrao od 2005. do 2007.

Kalinić je letos napustio Mali Kalemegdan, a bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju tri trofeja.

– Znam da će mi prvih nekoliko minuta biti čudno, ali trudiću se da odbacim emocije. Nismo u zavidnoj formi, o čemu govore i rezultati, ali očekujemo pobedu. Znam kakav nas ambijent očekuje, a videćemo kako su me navijači Zvezde zapamtili – naglasio je Kalinić.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.