Uživo: Sjajan oproštaj crveno-belih od Evrolige, Lijetuvos - Zvezda 44:73

Izvor: Blic, 20.Dec.2013, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Sjajan oproštaj crveno-belih od Evrolige, Lijetuvos - Zvezda 44:73

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 18:45 igraju u litvanskom Viljnusu svoj poslednji ovosezonski meč u Evroligi, a zbivanja sa te utakmice sa Lijetuvos Ritasom možete da pratite uživo uz Blicsport.rs.

Kako god da se završi ovaj duel, jasno je da će crveno-beli kao petoplasirani u evroligaškoj grupi D preći u L grupu Evrokupa, a rivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti Nižnji Novgorod, Bilbao i Panionios.

Najbolje dve ekipe iz ove grupne faze Evrokupa će se naći u osmini finala, kada počinje nokaut faza, sve do finala, koje će se igrati 1. i 7. maja. Pobednik će ostvariti direktan plasman u naredni evroligaški ciklus.

Utakmica je počela dobrom igrom gostiju iz Beograda, koji su poveli pogotkom gorostasnog Marjanovića, a onda dobrom odbranom oduzeli loptu rivalu, a "Bobi" zatim lepo progirao mladog, 17-godišnjeg Marka Tejića za 0:4.

Posle dva minuta igre igre, uz pogotke Nelsona sa polu-distance a onda i Šilba i Marjanovića, Zvezda je povela sa 0:10, što je Aleksandra Petrovića, trenera domaćih, nateralo da zatraži tajmaut jer u igri njegove ekipe ništa nije funkcionisalo. Ni to nije zaustavilo nalet crveno-belih, koji su šestim poenom Marjanovića stigli do velikih 0:12 pre nego što je Palasios na isteku trećeg minuta postigao prvi pogodak za domaći tim.

To je i pokrenulo Lijetuvos, jer su Daudel i Palasios primakli litvanski tim na "-5", a posle pogodaka Marjanovića i Radenovića, Daudel je ponovo bio precizan, smanjivši zaostatak na 11:18 u šestom minutu. Taj dobar period rivala, kao da je trgnuo ekipu trenera Dejana Radonjića. Marjanović je nastavio da deli lekcije u reketu, košgeterski su mu se priključili Šilb, Blažič i Rašić, pa je Zvezda "otišla" na 15:28 pred sam kraj prve deonice, koja je završena Seibutisovim slobodnjim bacanjima za smanjenje prednosti gostiju na 11 razlike.

Druga četvrtina nije donela ništa novo u igru domaćih, što su Radonjićevi izabranici iskoristili da se novim pogotkom Tejića vrate na "+15" u 12. minutu. Narasla je ona i na velikih 18 poena razlike posle trojke Simonovića, za 21:39, a novi nalet crveno-belih uspeo je da prekida svojim mini-bravurama jedino Darius Songaila.

Usledio je potom nešto bolji segment igre po Lijetuvos, ponajviše zbog dobrih prodora Daudela i Gečevičijusa, ali Nelson nije dozvoljavao da on predugo potraje, poentiravši polaganjem lopte u koš rivala za 28:43 u 17. minutu.

Poluvreme je završeno prednošću Zvezde od 30:51, za šta su bili najzaslužniji Marjanović sa 19 poena i osam skokova, te Blažič sa sedam poena, dok je Gečevičijus sa osam bio najefikasniji kod domaćih.

Treća deonica je otpočela u istom, crveno-belom ritmu, ponajviše zbog bravura Marjanovića, koji je svojim 24 poenom doneo do tada najvećih 34:60 u korist gostiju, a dve trojke Nelsona i jedna Šilba donela je nedugo zatim i pomalo neverovatnih "+33" Zvezdi, koja je povela sa 36:69.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.