Uzbudljivo u Pireju, Real OPET slavio u produžetku!

Izvor: Sportske.net, 18.Dec.2020, 23:08

Uzbudljivo u Pireju, Real OPET slavio u produžetku!

Dve utakmice zaredom na teškim gostovanjima protiv grčkih velikana, Real dobio u produžecima.

Posle trijumfa nad Panatinaikosom u produžecima (97:93), Real je i večeras ''radio prekovremeno'', ovoga puta protiv Olčimpijakosa u Pireju i ponovo su Madriđani izašli kao pobednici!

Real je meč 15. kola Evrolige rešio u svoju korist rezultatom 86:82, u regularnom toku meča bilo je 69:69. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Utakmica ''tvrda'' već od samog početka, pogotovo u prvoj četvrtini kada su i jedni i drugi teško dolazili do poena, pa je posle deset minuta igre na semaforu stajalo 12:12.

U drugoj četvrtini, Olimpijakos serijom 8:0 stiže do vođstva od 27:19, ali Real je vrlo brzo uzvratio i do poluvremena uspeo da preokrene na 31:30 u svoju korist.

Sličan razvoj događaja i u trećem kvartalu, kada je opet Olimpijakos stekao nešto osetniju prednost, poveo je sa 48:41, ali je Real opet uzvratio i brzo uhvatio priključak.

Na ulasku u poslednju deonicu Madriđani stiču sedam poena prednosti - 60:53 i održavali su prednost sve do posldnjih trenutaka regularnog dela meča, ali Olimpijakos sa linije penala stiže do izjednačenja na 69:69 i produžetaka.

U dodatnih pet minuta Real je bolje ušao, poveo sa 76:71, domaći uzvraćaju serijom 6:0 i stiču minimalnu prednost, ali potom u penal-završnici Real se bolje snašao i na kraju ipak izborio novi trijumf u Evroligi.

Argentinac Laprovitola je sa 19 poena i šest asistencija predvodio Real, Tompkins je upisao 15, a Tavares 13 poena i 10 skokova. U Olimpijakosu su se izdvojili Martin i Mekisik sa po 18 postignutih poena.

-

-    Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Real "srušio" Olimpijakos na isti način kao i PAO

Izvor: B92, 18.Dec.2020

Košarkaši Real Madrida slavili su u Pireju nad Olimpijakosom rezultatom 86:82 u 15. kolu Evrolige...Epitet derbija bio je opravdan, a utakmica je rešena tek posle produžetka...Crveno-beli su u završnici regularnog dela izbegli poraz. Ipak, to im nije pošlo za rukom i u dodatnih pet minuta...Madriđani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.