Trejdovi EL neće biti kao u NBA: Nećemo da tretiramo igrače kao robove

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 11:24

Trejdovi EL neće biti kao u NBA: "Nećemo da tretiramo igrače kao robove"

Direktor Borda trenera Evrolige Goran Šašić objasnio je kako će funkcionisati najavljeno uvođenje trejdova u elitno evropsko takmičenje.

Termin "trejda" se vezuje za američke profesionalne sportove, a najpoznatije je pre svega zbog NBA lige.

Prve reakcije igrača nisu bile pozitivne.

"Nikako nećemo po uzoru na NBA, to je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država jedan zakon, tako može samo tamo da funkcioniše. Mi želimo da promenimo da igrači mogu ranije da promene klub, a ne od 17. kola. To će uvek da se svede da mora da dođe do saglasnosti između kluba A i kluba B. Nećemo da tretiramo igrače kao robove, da ne mogu da se pitaju gde će da odu", rekao je Šašić gostujući u "Jutru" na TV Prva.

"Klub A raskida ugovor sa igračem, klub B potpiše ugovor, ukoliko igrač prihvati. To je konceptualna ideja. Ja želim da se svi klubovi uključe, a ne samo treneri, vlasnici Evrolige, nego svi", dodao je čelnik Evrolige.

Nekadašnji NBA igrač Boštjan Nahbar, sada direktor unije igrača Evrolige, istakao je da mu ideja o trejdovima ne izgleda blisko.



"Došlo je do nesporazuma. Ja sam pozvao Nahbara, se sa njim sam se u dve rečenice sporazumeo. Treba da bude trostrana prihvatljivost. Klub A, Klub B i igrač. Treba da promenimo da to može da se uradi i pre 17. kola. Trebal je detaljnije da objasnim koja je moja zamisao bila. U razgovoru sa Nahbarom je sve u dve rečenice bilo jasno"
, objasnio je Šašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.