Evroligin odgovor na Fibinu ponudu: Hvala lepo, ali problem nije rešen!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroligin odgovor na Fibinu ponudu: Hvala lepo, ali problem nije rešen!

"Novi problem dodaje novu dozu stresa igračima, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku. Na primer, igrači bi mogli da dođu u situaciju da odigraju čak šest utakmica u periodu od deset dana tokom februarskog reprezentativnog prozora, uključujući nacionalne kupove, Evroligu i reprezentativne utakmice. Povrh svega, neki igrači moraće da putuju i po 30-40 sati, pa čak i preko 50 sati u tom periodu", stoji u saopštenju izdatom iz sedišta elitnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klupskog takmičenja

Krenulo se od čvrstog stava da nijedna strana neće da popusti i da su njihovi zacrtani planovi jedino ispravni. Poslednjih dana sukob Fibe i Evrolige pomerio se sa mrtve tačke, oba tabora objavila su niz saopštenja, bilo je tu i oštrih pritužbi, ali se i dalje ništa nije postiglo.

Fiba je nedavno opet pisala čelnicima Evrolige i ponudila novo rešenje za situaciju koja preti da razori reprezentativnu košarku u narednim mesecima. Nedugo zatim Evroliga je objavila javni odgovor i to kroz poduže saopštenje. U kojem se, između ostalog, tvrdi da će Evroliga i njeni klubovi dobro razmotriti predlog, s tim da i dalje nije ponuđeno tajno rešenje za kalendar takmičenja, odnosno mešanje reprezentativnih prozora sa terminima Evrolige i obratno.

„Evroliga je primila novi Fibin predlog povodom takozvanih reprezentativnih prozora, koji će se mešati sa terminima klupskih takmičenja. Evroliga i njeni klubovi zahvalni su jer je Fiba po prvi put poslala nekakav predlog, uprkos brojnim predlozima koje je Evroliga već poslala još od 2012. godine.

Uprkos tome što Evroligini predlozi nikada nisu uzeti u razmatranje i unapred su bili odbijani od strane Fibe, najnoviji predlog Fibe biće razmatran od strane Evrolige i njenih klubova. Međutim, činjenica je sledeća:

- Da Fiba i dalje nije rešila glavni problem reprezentativnih prozora, odnosno izostanke najboljih igrača tokom kvalifikacija. Problem i dalje postoji.

- Novi problem dodaje novu dozu stresa igračima, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku. Na primer, igrači bi mogli da dođu u situaciju da odigraju čak šest utakmica u periodu od deset dana tokom februarskog reprezentativnog prozora, uključujući nacionalne kupove, Evroligu i reprezentativne utakmice. Povrh svega, neki igrači moraće da putuju i po 30-40 sati, pa čak i preko 50 sati u tom periodu.

Evroliga i njeni klubovi daće odgovor Fibi u narednim danima i sedmiaca i ostaju otvoreni za diskusiju i dalju procenu stanja kako bi se rešio glavni problem - Fibin kalendar za 2017. godinu, jer i dalje onemogućava igrače da se odazovu reprezentativnim obavezama“, stoji u Evroliginom saopštenju.

Čekamo nastavak...

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.