EL: Gist drugi skakač, Rakočević i Teodosić na top 5 listama

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Gist drugi skakač, Rakočević i Teodosić na top 5 listama

Titulu najboljeg igrača prve faze Evrolige potvrdio je igrač Himkija Kit Lengford fantastičnom partijom protiv Žalgirisa, a mesta na top 5 listama posle deset odigranih kola zaslužili su i Džejms Gist, Igor Rakočević i Miloš Teodosić.

Lengford je na oproštaju svoje ekipe od elitnog takmičenja zabeležio indeks 42, sa 35 poena i 8 skokova, što mu je bilo dovoljno da ostane prvi na listi najkorisnijih igrača lige sa prosečnim indeksom 19,7.

Iza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njega su igrač Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis (18,7), Kahin Fernando San Emeterio (18,5), ljubimac "grobara" i član Montepaskija Bo Mekejleb (18,1) i Džoel Frilend iz Unikahe (17,33).

Lengford je i najbolji strelac sa 18,7 poena po utakmici, iza njega su Bojan Bogdanović sa 18, Mirza Teletović sa 16,8, srpski internacionalac Igor Rakočević, koji je ove sezone postao i deveti igrač u istoriji koji je prešao magičnu granicu od 2.000 poena, sa 15,78 i Bo Mekejleb 15,5.

Najbolji skakač je Paulius Jankunas (Žalgiris) sa 7,8 skokova po utakmici, drugi je partizanov Džejms Gist sa 7,25, a slede Joanis Burusis (Olimpijakos) sa 7,1, D'Or Fišer (Real) sa 7 i Mirsad Turkčan (Ulker) 6,7.

Što se asistencija tiče najbolji je Marselinjo Uertas (Kaha) sa 5,8 asistencija po utakmici, slede Dijamantidis sa 5,6, Spanulis sa 4,9, Miloš Teodosić i Makabijev Čak Eidson sa po 4,6.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.