Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 19:43

Čović: Previše stranaca zbog Tomića, za pametnog je to lekcija i sad - kupujmo domaće

“Uveren sam da bi Zvezda osvojila ABA i domaću ligu i da bismo ušli u TOP osam Evrolige“, dodaje prvi čovek Crvene zvezde

Evroliga je i zvanično završena, izvesno je da će ista sudbina zadesiti i Jadransku i domaće prvenstvo, pa Nebojša Čović mirne glave može da priprema teren za izazove u narednoj takmičarskoj godini. A čini se da će se prva promena dopasti većini navijača, jer u gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u emisiji OKO na RTS-u prvi čovek Crvene zvezde najavljuje nešto veće oslanjanje na domaće snage, a manje na strance, kojih je ove sezone zaista bilo i previše.

"Saglasan sam da smo imali previše stranaca i to je za pametnog čoveka lekcija. To je bila odluka bivšeg trenera (Milana Tomića, prim.aut), njemu svaka čast, ali je otišao, jer nije mogao više da izdrži. Tu grešku imamo kao veliko iskustvo“.

Nije uvek sporan kvalitet, ali viđali smo često na primerima turskih klubova da prevelik broj stranaca nije baš idealan za hemiju u timu. I srpski klubovi tradicionalno sui prolazili bolje sa nekoliko stranaca koji prave razliku i kičmom koju čine domaći igrači.

Ovog puta nije doduše samo do košarkaške filozofije. Pandemija virusa kovid-19 i smanjenji prihodi zbog preuranjenog kraja sezone uticaće i na budžete ekipa, pa i Crvene zvezde. Stoga...

Biće u skladu s državnim preporukama: kupujmo domaće. Budžet će biti u skladu sa recesijom, značajno manji nego u ovoj sezoni“, rekao je Čović za RTS uz jednu vrlo bitnu napomenu kad je upitan konkretno za imena Nemanje Nedovića, Marka Simonovića i Stefana Jovića.

Imamo kvalitet i u domaćim igračima, ali ne mogu ništa da vam kažem, nikada nije svanula pre jutroa. Prvo moramo da definišemo stručni štab. Ne kažem da neće biti stranaca, to ne zavisi od mene. Od mene zavisi ko će da bude trener i ko će da bude u stručnom štabu. Prvo dakle da formiramo stručni štab, žurba nikome ništa nije donela“.

Dotakao se naravno predsednik Zvezdin predsednik i odluke Evrolige da prekine sezonu i sledeću započne sa istih 18 učesnika što je teško palo Partizanovim navijačima koji su se nadali da će na osnovu prvog mesta na tabeli ABA lige ili najboljih rezultata u dosadašnjem toku Evrokupa moći i do elitnog takmičenja. Čović ne želi da ulazi u raspravu o tome da li je Evroliga postupila pravedno ili je, jer u sportu niko ne može da predvidi rezultat, pa niko ne može da tvrdi ni da bi crno-beli zaista osvojili titulu na Jadranu ili Evrokup.

Ovo je realnost… I ja sam uveren da bi Zvezda uzela ABA ligu i domaće prvenstvo i ušla u TOP osam Evrolige, imali smo dobar raspored, bilo nam je potrebno četiri ili pet pobeda, forma se dizala... Ali to je sad prošlost, ja neću više da trošim energiju na to, pripremam se za narednu sezonu”, završio je Čović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.