Čović: Madrid samo prvi korak

Izvor: B92, 05.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: "Madrid samo prvi korak"



Predsednik FMP-a iz Železnika Nebojša Čović izjavio je da je ponosan što je podmladak ekipe osvojio juniorski turnir Evrolige u Madridu, ali je istakao da su uspesi mlađih kategorija samo jedan od zacrtanih ciljeva, od kojih je poslednji igranje seniora u Evroligi.

"Naravno, ponosan sam, ali ovo je ostvarenje samo prvog koraka od projekta koji smo Ratko Radovanović i ja, uz neke druge ljude, zacrtali pre 14 godina. Taj korak je bio da naše mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kategorije budu u vrhu i to se ostvarilo", rekao je Čović u Madridu, gde je FMP u nedelju pobedio Barselonu sa 80:70 u finalu juniorskog turnira Evrolige.

On je ocenio da je FMP osvajanjem Evrolige u juniorskoj konkurenciji dokazao da ima jednu od najjačih škola u Evropi.

"Pobeđivali smo na turnirima prošle godine, a kruna svih tih takmičenja je finale ovog turnira. Potvrdili smo da imamo jednu od najjačih juniorskih škola u Evropi", rekao je vlasnik FMP-a.

Čović je u razgovoru sa srpskim izveštačima u Madridu istakao i uspehe pionirske konkurencije, koja takođe ubedljivo pobeđuje. On je ocenio da je trijumf juniora dokazao kvalitet mlađih kategorija.

"Osim juniora, i seniorski tim je zabeležio dobre rezultate u mladom sastavu. Kada se ima ovakva baza, onda se može planirati i sledeći iskorak, a to je Evroliga. Ne planiramo, međutim, da tamo, kad dođemo dotle, igramo ad hok, već ozbiljnije sa našim timom", objasnio je prvi čovek FMP-a.

U vezi sa seniorskom ekipom, on je rekao da planira da osnova tima za sledeću sezonu budu igrači od 1988. do 1991. godišta, koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da izrastu u stabilan seniorski tim.

"Važno je i to što ti mladi igrači neće imati kompleks velikih. Vidite ovde, u juniorima, veliki imaju kompleks od FMP-a", dodao je Čović.

Novinare je zanimalo i gde bi FMP igrao utakmice u Evropi, pošto sala u Železniku ne zadovoljava standarde ULEB-a za Evroligu.

"Ako bismo igrali Evroligu, bilo bi to u hali 'Pionir'. FMP ima dve sale. Pored one u kojoj igramo, tu je i mali trenažni centar 'Basketlend', a uskoro će biti gotova i treća sala za vežbanje. Ne bežimo, međutim, od ulaska u projekat velike sale za Evroligu kada do toga dođe", rekao je Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.