Radovi vredni milion evra: Biće instalirani nesvakidašnji svetlosni efekti FOTO

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 16:37

Radovi vredni milion evra: Biće instalirani nesvakidašnji svetlosni efekti FOTO

Čajetina -- Radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga u centru Zlatibora su usled širenja koronavirusa usporeni, ali ne i zaustavljeni.

Radi se sa manjim brojem radnika i prate se sve propisane mere. Ono po čemu će ovaj poznati turistički centar biti jedinstven svakako je plan osvetljenja Multifunkcionalnog parka na Zlatiboru i sada se provlače neophodne instalacije.

"Prvi nivo je funkcionalno osvetljenje sa promenljivim nivoom osvetljaja na podu od behatona, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se realizuje pomoću reflektora u skladu sa planiranim dešavanjima na Trgu. Drugi nivo osvetljenja je stvaranje svetlosnih slika na podu trga. Na jednom delu trga, u zelenoj zoni prema baštama kafića, predvideli smo postavljanje svetlećeg drveta visine 5,6m", rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

U zimskom perodu, kad je jezero zaleđeno ili ima snega, na jezeru će biti svetlosna slika sa željenim motivima. Isti reflektori mogu se koristiti i u toku letnje sezone za svetlosne efekte po ivici jezera, samo sa drugim motivom. Posebno osvetljenje ide i ka krošnjama borova, kao važnog simbola Zlatibora. Reflektor je predviđen i za osvetljenje česme, kao i za spomenik generalu Krsti Smiljaniću.

"Teku i pripreme za fontanu sa dramatičnim vodenim i svetlosnim efektima, gde ćemo imati filmske i muzičke prikaze, ili dečije predstave. Važno je da svaki deo Trga stavimo u funkciju i istaknemo sve ono što je lepo, a do sada je bilo u mraku ili zapušteno", kaže Stamatović.

Rekontrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru obuhvata i izgradnju novog šetališta u dužini od 1.300 metara. Promenada kreće od tenskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Ceo taj popločani deo imaće i podno grejanje. U sklopu radova biće pročišćeno i jezero koje se nalazi u samom centru, kao i izmeštanje kišnog kolektora i iigradnja optočnih kanala, koji će sprečiti da površinske vode prljaju jezero.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NESVAKIDAŠNJI SVETLOSNI EFEKTI NA ZLATIBORU: Radovi vredni MILION EVRA u toku uz POŠTOVANJE SVIH MERA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 09:40

Ovo će biti prava atrakcija za sve posetioce ove srpske planine..Radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga u centru Zlatibora su usled širenja korona virusa usporeni, ali ne i zaustavljeni. Radi se sa manjim brojem radnika i prate se sve propisane mere. Ono po čemu će ovaj poznati turistički centar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.