Njemački VNG plaća ruski gas u evrima Gasprombanci

Izvor: Capital.ba, 10.Maj.2022, 11:35

Njemački VNG plaća ruski gas u evrima Gasprombanci

BERLIN – Njemačka kompanija VNG, koja se bavi uvozom gasa, ubuduće će prosljeđivati evre za ruski gas Gasprombanci i ne očekuje probleme u pretvaranju u rublje, saopšteno je iz kompanije. Foto: Pixabay Time, kako prenosi Rojters, ispunjen je najvažniji zahtjev Moskve u okviru novog načina plaćanja za gas. VNG koja se nalazi u većinskom vlasništvu njemačkog regionalnog snabdjevača EnBW, objašnjava da je sve u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << sankcijama i da sve ima za cilj da se obezbijedi snabdijevanje i ekonomska stabilnost. “Mi ćemo i dalje dobijati račun u evrima i uplatićemo svotu u evrima na račun kod Gazprombanke u skladu s postupkom, tako da naš snabdjevač može dobiti blagovremeno uplate”, ističe VNG u saopštenju. VNG naglašava da polazi od toga da neće biti problema u zamjeni evre u rublje. Takođe su istakli da nije bilo problema u otvaranju računa u Gasprombanci. Kompanija nije željela da reaguje na upit da li je otvoreno dva žiro računa, jedna u evrima, a drugi u rubljima. VNG je pored Unipera i RWE jedan od najvećih uvoznika ruskog gasa u Njemačkoj. Tanjug Чланак Njemački VNG plaća ruski gas u evrima Gasprombanci се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački VNG će evre za ruski gas plaćati Gasprombanci koja će ih pretvarati u rublje

Izvor: Kamatica.com, 10.Maj.2022

Nemačka kompanija VNG, koja se bavi uvozom gasa, ubuduće će prosleđivati evre za ruski gas Gasprombanci i ne očekuje probleme u pretvaranju u rublje, saopšteno je iz kompanije. Time, kako prenosi Rojters, uspunjen je najvažniji zahtev Moskve u okviru novog načina plaćanja za gas..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.