Najveća danska banka pogrešno naplatila dug od 106.000 klijenata

Izvor: B92, 31.Avg.2020, 17:17

Najveća danska banka pogrešno naplatila dug od 106.000 klijenata

Kopenhagen -- Najveća danska banka, Danske bank, naplatila je zastareli ili preteran iznos duga od 106.000 klijenata zbog greške u IT sistemu, prenosi Rojters.

"Zbog greške u vezi sa podacima, Danske banka je naplatila više dugovanja klijenata nego što je na to imala prava", mejlom je portparol banke potvrdio tu informaciju britanskoj agenciji.

Iz banke je saopšteno da je taj slučaj za "duboko žaljenje" i da upravo revidira sve potencijalne slučajeve kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbedila da svi klijenti budu u potpunosti obeštećeni.

Dosad je banka procesuirala 17.000 slučajeva, i otkrila da 900 klijenata treba obeštetiti.

Većini klijenata sleduje obeštećenje između hiljadu i dve hiljade danskih kruna (blizu 270 evra), ali nekima i više, navedeno je iz banke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.