Najveća danska banka pogrešno naplatila dug od 106.000 klijenata

Najveća danska banka, Danske bank, naplatila je zastareli ili preteran iznos duga od 106.000 klijenata zbog greške u IT sistemu, prenosi Rojters.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2020.

16:56

Najveća danska banka pogrešno naplatila dug od 106.000 klijenata
Foto: Epa/Valda Kalnina

"Zbog greške u vezi sa podacima, Danske banka je naplatila više dugovanja klijenata nego što je na to imala prava", mejlom je portparol banke potvrdio tu informaciju britanskoj agenciji.

Iz banke je saopšteno da je taj slučaj za "duboko žaljenje" i da upravo revidira sve potencijalne slučajeve kako bi obezbedila da svi klijenti budu u potpunosti obeštećeni.

Dosad je banka procesuirala 17.000 slučajeva, i otkrila da 900 klijenata treba obeštetiti.

Većini klijenata sleduje obeštećenje između hiljadu i dve hiljade danskih kruna (blizu 270 evra), ali nekima i više, navedeno je iz banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: