Mali: Spremni smo da dodatno pomognemo najugroženijim sektorima

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 16:38

Mali: Spremni smo da dodatno pomognemo najugroženijim sektorima

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa predstavnicima Odbora grupacije prevoznika putnika u drumskom saobraćaju.

Sa ministrom su razgovarali i grupacije Udruženja za turizam.

Sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i predstavnici Ministarstva soabraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija (YUTA) i Udruženja turističkih vodiča.

Na sastanku su razmotreni predlozi sektorske podrške granama privrede koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa, a dogovoreno je da će u narednim danima biti formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere.

Nakon što su predstavnici pogođenih sektora izneli svoje predloge, ministar Siniša Mali je istakao da je država spremna da im pomogne, kao i da smo ozbiljno pristupili novonostaloj ekonomskoj situaciji i u rekordnom roku reagovali sa ekonomskim merama.

Cilj sektorske podrške je, kako je rekao, održanje likvidnosti, što brže pokretanje privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.