Mali: Spremni smo da dodatno pomognemo najugroženijim sektorima

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa predstavnicima Odbora grupacije prevoznika putnika u drumskom saobraćaju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2020.

16:00

Mali: Spremni smo da dodatno pomognemo najugroženijim sektorima
Foto: Ministarstvo finansija

Sa ministrom su razgovarali i grupacije Udruženja za turizam.

Sastanku su prisustvovali ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i predstavnici Ministarstva soabraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) i Udruženja turističkih vodiča.

Na sastanku su razmotreni predlozi sektorske podrške granama privrede koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa, a dogovoreno je da će u narednim danima biti formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere.

Nakon što su predstavnici pogođenih sektora izneli svoje predloge, ministar Siniša Mali je istakao da je država spremna da im pomogne, kao i da smo ozbiljno pristupili novonostaloj ekonomskoj situaciji i u rekordnom roku reagovali sa ekonomskim merama.

Cilj sektorske podrške je, kako je rekao, održanje likvidnosti, što brže pokretanje privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: