Izvor: RTS, 12.Apr.2021, 19:05

Atanasković: Male i srednje firme generator privrednog rasta

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je mlekaru "Stara planina" u Dimitrovgradu i kompaniju "Pexim" iz Pirota koje su, zahvaljući pomoći države, kupile opremu i na taj način unapredile svoje poslovanje i konkurentnost. Ministarka ističe da su investitori zainteresovani za "Tigar".
Ministarka Atanasković je istakla da je plan Ministarstva privrede da sa Privrednom komorom Srbije obiđe što više gradova i opština i privrednike u njima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posebno mala i srednja preduzeća koja predstavljaju generator privrednog rasta.

"Jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva je što snažnija podrška malim i srednjim preduzećima kako bi napredovala i uposlila što više ljudi", rekla je ministarka Atanasković.
Vlasnik mlekare "Stara planina" Zoran Nikolov rekao je da ta firma uz pomoć Ministarstva privrede i Fonda za razvoj obnovila vozni park i kupila nove mašine čime su se približili otvaranju novog tržišta za izvoz.
On je istakao da zapošljavaju 32 radnika i da imaju maloprodajnu mrežu od 18 objekata, kao i da se nada da će otvaranjem veleprodaje u Beogradu proširiti broj kupaca.
Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je da je za tu opštinu važno da postoje firme poput mlekare "Stara planina" jer, pored tridesetak radnika u samoj mlekari, ona na neki način zapošljava i veliki broj poljoprivrednika od kojih uzima mleko.
Ovom prilikom Atanaskovićeva je obišla i kompaniju "Pexim" iz Pirota koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a koja je takođe koristila sredstva Fonda za razvoj i Ministarstva privrede.
Vlasnik kompanije Petar Ćirić zahvalio je ministarki na poseti koja, kako je istakao, predstavlja ohrabrenje u daljem poslovanju.
Investitori zainteresovani za fabriku "Tigar"Atanaskovićeva je tokom obilaska fabrike "Tigar" AD u Pirotu rekla da je uverena da će se uskoro naći rešenje za tu kompaniju, kao i da su za nju zainteresovani investitori.

Ona je dodala da "Tigar" AD ulazi u unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) i navela da se u toj fabrici radi, da se zarada isplaćuje i izrazila uverenje da će se u narednom periodu u toj kompaniji poboljšati poslovanje.
"Primetna je zainteresovanost investitora za ovu kompaniju, što je odlična vest", rekla je Atanaskovićeva.
Navodeći da se 80 odsto proizvodnje izvozi, najviše u Francusku, ona je istakla da joj je drago što Tigar opstaje i u ovim teškim vremenima.
Pomoćnica generalnog direktora kompanije "Tigar" AD Danijela Aleksov istakla je da se u fabrici dnevno u tri smene proizvodi 7.000 do 8.000 pari obuće i da takva uposlenost proizvodnih kapaciteta i stabilno poslovanje nije bilo moguće bez podrške države. 
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da je poseta ministarke Atanasković značajan signal gradu Pirotu i "Tigru" da država vodi računa o njima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarka Atanasković posetila jugoistok Srbije: Izdvojeno dve milijarde bespovratnih sredstava (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 10:42

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je mlekaru "Stara planina“ u Dimitrovgradu i kompaniju "Pexim“ iz Pirota...Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je mlekaru "Stara planina" u Dimitrovgradu i kompaniju "Pexim“ iz Pirota koje su zahvaljući pomoći države kupile opremu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.