Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 19.Feb.2010, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova rekordno niska vrednost dinara prema evru

BEOGRAD - Dinar je danas oslabio prema evru za 0,06 odsto ili za šest para, tako da je zvanični srednji kurs evra 98,7548 dinara, što je nova rekordno niska vrednost domaće valute prema evru, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka je juče na međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra da bi podstakla promet i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta, a prethodno je to učinila 8. februara.

NBS je od početka godine prodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 361,5 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, uključujući i jučerašnju intervenciju, da bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje tržišta.

U ovoj godini, dinar je najjači prema evru bio 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.