Srbija u prvom kolu Dejvis kupa dočekuje Indiju

Izvor: Politika, 22.Sep.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u prvom kolu Dejvis kupa dočekuje Indiju

BRISEL – Muška teniska reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Indije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa od 4. do 6. marta naredne godine, određeno je žrebom u Briselu.

Ostali parovi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:

Rusija – Švedska

Češka – Kazahstan

Argentina – Rumunija

Čile – SAD

Belgija – Španija

Nemačka – Hrvatska

Austrija – Francuska.

----------------------------------------------
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Obradović: Konačno nam je žreb bio naklonjen

BEOGRAD – Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je Tanjugu da je zadovoljan žrebom kojim je danas u Briselu odlučeno da naš Dejvis kup tim u prvom kolu Svetske grupe od 4. do 6. marta naredne godine bude domaćin selekciji Indije.

„Konačno nam je zreb bio naklonjen. Istina, Indija ima tim za repekt, a dubl Leander Paes - Maheš Bupati spada u svetski vrh”, ocenio je Obradović.

On je podsetio da su naši igrači u pojedinačnoj konkurenciji mnogo bolje rangirani na ATP listi.

„Činjenica je da imamo kvalitetnije singl igrače od Indije čiji se najbolje rangirani teniser Somdev Deverman nalazi na 117. mestu ATP liste”, precizirao je Obradović.

Selektor našeg tima je naglasio da je za razliku od 2008. i 2009, kada smo u prvom kolu igrali protiv Rusije, odnosno Španije, današnji žreb otvorio put Srbiji ka vrhu Dejvis kupa i u 2011. godini.

Obradović je naveo da bi u slučaju prolaza u drugo kolo mogući protivnik našim najboljim teniserima bila reprezentacija Rusije.

„Ukoliko do tog susreta dođe igrao bi se na našem terenu i bili bismo u mnogo povoljnijoj situaciji nego pre dve godine u Moskvi kada nam je tim bio oslabljen zbog bolesti igrača”, rekao je on.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja se pobedom protiv Češke proteklog vikenda u Beogradu prvi put u istoriji plasirala u finale elitnog takmičenja, tvrdi da snaga naše reprezentacije leži u „timskom duhu”.

„Verujem da će naši teniseri u istoj atmosferi u kojoj su savladali Češku igrati i protiv Francuske početkom decembra u Beogradu”, zaključio je Obradović.

Tanjug

objavljeno: 22/09/2010
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.