Srbija u polufinalu Dejvis kupa - sledi Hrvatska!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021, 08:16

Srbija u polufinalu Dejvis kupa - sledi Hrvatska!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa, pošto je večeras u Madridu savladala Kazahstan 2:1. Odlučujući poen Srbiji doneli su u dublu Novak Đoković i Nikola Ćaćić pobedom protiv Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjeseva 6:2, 2:6, 6:3.

Đoković i Nikola Ćaćić su lako došli do prednosti protiv Andreja Golubjeva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandra Nedovjeseva, pošto su prvi set osvojili sa 6:2.

Ipak, Kazahstanci su odgovorili istom merom i identičnim rezultatom u drugom setu došli do izjednačenja.

Ćaćić i Đoković su, posle velike borbe, došli do brejka i poveli sa 3:2, a potom potvrdili brejk.

U dramatičnoj završnici, iskoristili su treću meč loptu i obezbedili kartu za polufinale.

Prethodno, Kazahstanci su poveli pobedom Mihaila Kukuškina protiv Miomira Kecmanovića 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (13:11), a izjednačio je Đoković, koji je savladao Aleksandera Bublika 6:3, 6:4.

Srbija će u polufinalu, u petak, igrati protiv Hrvatske.

Ovo je bio prvi duel Đokovića i Bublika, a pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Najbolji teniser sveta je ušao za nijansu stegnutije u meč, ali se uprkos tome lako upisao na semafor.

U prvom servis gemu Bublika, Novak je pritisnuo rivala, imao dve brejk lopte, ali se Aleksander provukao uz dosta muke.

To mu nije uspelo u narednom slučaju, prvu brejk loptu je spasao, ali mu kod druge nije prošao drop-šot blef – Đoković je okončao gem sigurnom bekhend paralelom.

Imao je Novak brejk lopte, ujedno i set, i u trećem servis gemu Bublika, ali su Kazahstanca tada izvukli servisi.

Bilo kako bilo, Đoković je do prvog seta mogao da stigne i brže, ali se svakako za taj deo igre može reći da je rutinski, nakon 37 minuta, pripao srpskom asu.

Imao je određenih problema Novak na startu drugog seta, suočavao se sa dve brejk lopte, ali ih je spasao.

U trećem gemu je oduzeo servis Bubliku i to mu je bilo dovoljno da nešto kasnije privede meč i slavi važnu pobedu.

O pobedniku celokupnog duela Srbije i Kazahstana odlučivaće dubl za koji su prijavljeni Đoković i Ćaćić, odnosno Golubjev i Nedovjesov.

Poraz Kecmanovića posle drame

Teniska reprezentacija Kazahstana povela je 1:0 protiv Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa, pošto je Mihail Kukuškin posle velike borbe i drame savladao debitanta Miomira Kecmanovića 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (13:11).

Selektor Srbije Viktor Troicki je promešao karte i na teren poslao debitanta, ali eksperiment nije uspeo, iako je bilo blizu.

Kecmanović je bio na ivici poraza, imao set i brejk zaostatka, ali se volšebno vratio i u III setu servirao za trijumf, imao dve meč lopte, potom i u taj-brejku još dve, ali uzalud.

Kukuškin je "šamarao" loptice i igrao hrabro u odsudnim trenucima i sam propustio četiri meč lopte. Međutim, petu je iskoristio i na kraju slavio.

Nije mogao bolje Kecmanović da započne meč, pošto je u uvodnom gemu napravio brejk.

Lako ga je potvrdio, a onda naprasno stao – ili bolje rečeno, rival se probudio i počeo da igra kao u najboljim danima.

Kukuškin je stigao do 12 od narednih 13 poena, vratio brejk i uveo prvi deo igre na svoju vodenicu. Drugi deo prvog seta bio je mirniji, Kecmanovića je služio servis, te je jednostavno morao da se igra taj-brejk.

Kukuškin je bio taj, koji je prvi stigao do mini-brejka, imao pristojnu prednost, a onda iskoristio drugu set loptu i poveo posle 59 minuta.

Kecmanović je siguran bio u prvom servis gemu, ali ne i u drugom. Njegov protivnik je na brejk lopti raspalio forhend i stekao lepu prednost.

Čekao je srpski reprezentativac svoju šansu i dočekao je u osmom gemu, kada je konačno vratio brejk.

Potvrdio je, a onda u narednom gemu, posle drame i maratona, iskoristio petu brejk, odnosno set loptu i tako izjednačio rezultat.

Kecmanović je delovao nezaustavljivo u tim trenucima i odmah na startu odlučujućeg seta oduzeo je servis rivalu, pritom stigavši do sedam gemova zaredom.

U narednom je propustio četiri brejk šanse da dotuče rivala, a potom u svom se i sam suočavao sa jednom.

Servirao je naš igrač za meč, imao je dve meč lopte, ali je Kukuškin opustio ruku, pogađao duboke delove terena, linije i na kraju iskoristio treću brejk šansu i vratio se u duel.

To je bio tek početak drame, koja se nastavila tokom taj-brejka odlučujučeg seta. Miomir je propustio još dve, a Mihail četiri meč lopte. Ipak, kod pete je bio uspešan i na kraju doneo važan poen svojoj ekipi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija u duelu sa Kazahstanom za polufinale Dejvis kupa

Izvor: Danas, 01.Dec.2021

Teniska reprezentacija Srbije igra protiv selekcije Kazahstana mečeve četvrtfinala Dejvis kupa, a prvi duel u Madridu počunje u 16 časova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.