IV: Đoković juri 50. titulu

Izvor: B92, 10.Mar.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Đoković juri 50. titulu

Posle uspešno obavljenog posla u Dejvis kupu, prvog tenisera sveta Novaka Đokovića očekuju prvi ovogodišnji turniri iz Masters 1000 serije.

U Indijan Velsu i Majamiju Novak brani titule, a glavni žreb takmičenja u kalifornijskoj pustinji počinje u četvrtak.

U kosturu će biti 96 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenisera, a Đoković će kao prvi nosilac biti slobodan na startu.

Dejvis kup je bio odlična uvertira za predstojeće turnire, koji će biti izuzetno zahtevni. Igra se na dva seta, a u prvom delu turnira ima i dan odmora, tako da me ovo neće poremetiti u pripremi, već će mi uliti dodatno samopouzdanje. Dobro sam počeo sezonu, nadam se da ću ostati u tom ritmu“, rekao je Novak.

Đoković
je na startu sezone u Melburnu osvojio svoju osmu Gren slem titulu, a potom je u finalu turnira u Dubaiju izgubio od Federera.

Novak je suvereno prvi na ATP listi, a u Indijan Velsu je do sada četiri puta igrao u finalu. Prvo je izgubio, 2007. godine od Rafaela Nadala, a zatim je osvojio tri titule – godine 2008. savladao je Fiša u finalu, tri godine kasnije bio je bolji od Nadala, da bi prošle sezone bio bolji od Federera.

Đoković u Indijan Velsu juri svoj 50. trofej u karijeri i ukupno 21. iz Masters serije.

Žreb je na programu u utorak od 23.00 po srednjoevropskom vremenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.