Australijanac protiv Novakove ideje

Izvor: B92, 02.Apr.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijanac protiv Novakove ideje

Selektor Dejvis kup tima Australije Voli Masur rekao je da se protivi ideji Novaka Đokovića o promeni formata elitnog takmičenja.

Đoković je pre nekoliko dana rekao da bi ITF trebalo da razmisli o promenama u Dejvis kupu zato što najbolji teniseri sveta zbog svog rasporeda moraju da žrtvuju igranje u tom takmičenju.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teniser je dao ideju da Dejvis kup bude nalik Svetskom prvenstvu u fudbalu, da se igra jednom godišnje ili jednom u dve godine i da traje dve nedelje. Novak je istakao da bi tako učestvovalo 16 timova podeljenih u četiri grupe, koje bi se igrale na različitim mestima, a potom bi se najbolji plasirali na ‘fajnal for’.

Pored Đokovića, svoj glas za promene dali su, između ostalih, i Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari, a Masur ističe da ih razume, jer su oni toliko dobri da svake nedelje igraju polufinala ili finala, ali se ne slaže sa njima.

Oni imaju velike obaveze tokom cele godine na turnirima i tu su te četiri nedelje za Dejvis kup, kada moraju da idu na potpuno druge strane sveta i vraćaju se već naredne nedelje. Shvatam zašto Novak to želi i on nije jedini. Još nekolicina igrača je tražila promene. Nisam za to jer sam stariji i sviđa mi se tradicija Dejvis kupa. To takmičenje je veoma bitno Australijancima, ili mojoj generaciji, a i ja volim ceo aspekt igranja na svom terenu i u gostima. Ali, morate da saslušate i najbolje igrače, morate da idete u korak s vremenom”, naglasio je Masur.

Na pitanje kako mu se čini ideja o Dejvis kupu koji se kao Mundijal ne bi igrao svake godine, Masur je rekao:

Jedna od ideja je i da finalisti budu slobodni u prvom kolu. Shvatam ideju da bi mnogi voleli da vide sve timove u dve nedelje i tada odluče ko je šampion”.

Masur, međutim, nije propustio da naglasi da najbolji teniseri umesto da se odmaraju posle napornih sezona igraju u Teniskoj premijer ligi u Indiji, i to sve zbog novca.

Možda ja pokušavam da gledam sve sa drugog stanovišta, ali ako najbolji igrači cene Gren slemove, Dejvis kup i Masterse, sve će uklopiti. Ali, novac je ključan, a Gren slemovi su najbitniji u našem sportu, a voleo bih da mislim da Dejvis kup nije daleko. Od nekih mečeva koje sam gledao u Dejvis kupu ne postoje bolji. Neverovatni su i to su oni trenuci koji se doživljavaju jednom u životu”, rekao je Masur.

Najbolji teniser sveta od 1 posle ponoći igra sa Davidom Fererom četvrtfinale Mastersa u Majamiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Đoković se žali na Dejvis kup, a umesto da odmara ide u Indiju da zgrće novac"

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2015

Novak Đoković je nedavno izjavio da bi ITF trebalo da razmisli o promenama u Dejvis kupu, zato što najbolji teniseri sveta zbog svog rasporeda moraju da žrtvuju igranje u tom takmičenju. I odmah je naišao na otklon Volija Masura, selektora Dejvis kup selekcije Australije...Srpski teniser je dao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.