ATP skraćuje sezonu

Izvor: S media, 16.Nov.2010, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP skraćuje sezonu

Čelnici Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) mogli bi uskoro da udovolje apelu vodećih svetskih igrača i da skrate sezonu za dve do tri nedelje.

Za razliku od WTA tura, čiji završni turnir ove sezone je bio krajem oktobra, sezona u muškom tenisu završava se tek u decembru finalnim mečom Dejvis kupa, što igračima ostavlja samo dve do tri nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pauze pred početak nove.

Kada je tokom 2009. preuzeo vodeće mesto ATP tura, Adam Helfant je kao jedan od ciljeva sebi zadao da skrati kalendar i kako stvari sada stoje, tokom finala ATP tura u Londonu biće objavljena promena sistema takmičenja, ali tek za sezonu 2012.

- Skratićemo sezonu za dve ili za tri nedelje, mada postoji mogućnost i da sve ostane po starom. Ipak, ta opcija je malo verovatna i mene lično bi iznenadila. Naravno, svaki teniser ima svoje mišljenje kako bi sezona trebalo da se odvija i koliko da traje, tako da ne možemo svima da udovoljimo. Zato i tražimo neko srednje rešenje, balans između potreba tenisera i postojećih teniskih turnira - rekao je Helfant.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Djokoviću u Londonu cilj polufinale

Izvor: Beta, 17.Nov.2010, 17:07

BEOGRAD, 17. novembra 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Djoković izjavio je da mu je cilj da na završnom ATP turniru sezone ostvari bolji rezultat nego prošle godine i da u Londonu stigne barem do polufinala..."Vrlo važan turnir. Kruna sezone. Četvrti put uzastopce sam medju osam najboljih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.