AO: Đoković protiv Troickog u trećem kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Đoković protiv Troickog u trećem kolu

MELBURN -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je danas u Melburnu pobedio 81. igrača sveta Ivana Dodiga iz Hrvatske sa 3:1 u setovima (7:5, 6:7, 6:0, 6:2).

Đokovićev sledeći protivnik biće njegov saigrač iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, 29. nosilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Viktor Troicki, koji je ranije danas pobedio Francuza Nikolasa Maua sa 3:1 (6:4, 6:2, 1:6, 6:3).

Meč trećeg kola u Melburnu biće sedmi međusobni Đokovića i Troickog, koji je dobio samo prvi njihov duel 2007. godine u Umagu. Narednih šest pripala su Đokoviću, osvajaču Australijan Opena iz 2008. godine.

Troickom je sam plasman u treće kolo prvog grend slema sezone najveći uspeh na tom turniru. Četvrto kolo nije igrao ni na jednom drugom grend slemu, a i sada će imati tešku prepreku na putu ka tom cilju, pošto je treći nosilac Đoković u dobroj formi.

Meč prvog kola sa Marselom Granoljersom rešio je u svoju korist ubedljivo u tri seta. Dosta komplikovaniji zadatak imao je u susretu sa Dodigom, koji mu je zadavao velike probleme u prva dva seta.

Đoković je u oba imao brejk prednosti, ali je u drugom Hrvat uspeo da nadoknadi zaostatak i u taj brejku (10:8) izjednači na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je u nastavku meča potpuno opravdao ulogu favorita, treći set je osvojio bez izgubljenog gema, a u četvrtom je protivniku prepustio samo dva, pa je duel okončan posle tri sata i 21 minut igre.

Đoković je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u prethodne dve sezone završavao u četvrtfinalu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.