Zvezda osvojila Jagodinu, Partizan savladao Nišlije

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda osvojila Jagodinu, Partizan savladao Nišlije

Partizan - Radnički 2:1 (kraj). Nastavlja se sve uzavrelija borba za šampionsku titulu. Novopečeni lider Crvena zvezda slavila u Jagodini. Partizan, posle velike borbe, savladao Radnički iz Niša. Voša bolja od Voždovca, Rad od Novog Pazara.

Utakmicama 17. kola ovog vikenda nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije. Derbi u Jagodini, između istoimenog tima i lidera Crvene zvezde, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pripao je gostima, dok je Partizan savladao Radnički iz Niša.

Crveno-beli su se posle mnogo vremena u prošlom kolu domogli prvog mesta zahvaljujući pobedi nad Javorom i remijem Partizana u Novom Pazaru.

Od starta meča u Jagodini pokazali su rešenost da na liderskoj poziciji ostanu i nakon ovog kola, pa su do prednosti došli već u uvodnim minutima, kada je Dragan Mrđa sjajno reagovao i posle kornera samo zakačio loptu koja je završila u mreži.

Dva minuta pre odlaska na odmor kapiten Zvezde, Nenad Milijaš je zatresao mrežu i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Jagodina je u nastavku zaigrala daleko bolje, imala nekoliko dobrih prilika, ali ne i sreće da dođu do gola.

Ekipa Partizana, posle osvojenog jednog boda u Novom Pazaru, pred svojim navijačima savladala je Radnički iz Niša sa 2:1 i nastavila šampionsku trku sa večitim rivalom.

Fudbaleri Rada i Vojvodine zabeležili su pobede protiv Novog Pazara i Voždovca, dok su Javor i Donji Srem, odnosno OFK Beograd i Spartak podelili bodove u prvim utakmicama 17. kola Superlige Srbije.

Rad je do prvog trijumfa posle pet kola i izuzetno važnih bodova na Banjici protiv Pazaraca stigao pogotkom doskorašnjeg napadača Crvene zvezde Ognjena Ožegovića u završnici utakmice, dok je povratnik u srpski fudbal Lazar Veselinović sa dva pogotka doneo bodove Vojvodini protiv Voždovca.

Javor ni posle šest meseci nije uspeo da pobedi na svom terenu, a najbolju priliku za trijumf protiv Donjeg Srema imao je Predrag Đorđević, koji je u 50. minutu pogodio prečku.

Konačno, na Karaburmi, OFK Beograd je protiv subotičkog Spartaka vodio golom mladog reprezentativca Aleksandra Čavrića, ali je bod gostujućem timu doneo Slobodan Novaković devet minuta pre kraja.

Rezultati i strelci 17. kola Superlige:

Vojvodina - Voždovac 2:0 (Veselinović 6, 84. minut - penal)

Javor - Donji Srem 0:0

Rad - Novi Pazar 1:0 (Ožegović 88. minut)

OFK Beograd - Spartak 1:1 (Čavrić 69. minut - Novaković 81. minut)

Jagodina - Crvena zvezda 0:2 (Mrđa 5, Milijaš 43. minut)

Napredak - Radnički iz Kragujevca 3:3 (Trujić 24, 26, 41. minut - Rosić 28, Miljuš 60, Bjelanović 66. minut)

Partizan - Radnički iz Niša 2:1 (Malbašić 31, Ninković 85. minut - Petrović 9. minut)

U nedelju od 14.30 u Užicu igraju Sloboda i Čukarički.

Ovako je protekao fudbalski dan u Srbiji:

18.57 - Završen je uzbudljiv meč u Humskoj, Partizan - Radnički (N) 2:1. 

18.51 - Uzburkale su se strasti u Humskoj. Igrač Radničkog Ćulum visoko je podigao nogu na Drinčića, igrači su ušli u sukob, u kojem je najagresivniji bio Ninković. Na kraju, i Ćulum i Ninković zaradili su isključenje.

18.49 - Nikola Ninković zamenio je Sašu Ilića i stavio kapitensku traku na ruku. Samo nekoliko minuta kasnije, u 85. minutu meča, Ninković je iskoristio centaršut Drinčića i doneo crno-belima prednost protiv niškog Radničkog. 

17.55 - Završena goleada u Kruševcu, Napredak - Radnički (Kg) 3:3. 

17.50 - Poluvreme u Beogradu, Partizan - Radnički 1:1. 

17.34 - Izjednačenje i u Beogradu. Napadi Partizana konačno su dali rezultata, a strelac je Filip Malbašić u 31. minutu.

17.30 - Izjednačenje u Krupevcu. Gol za Radnički postigao je Bjelanović u 66. minutu, rezultat je 3:3. 

17.22 - Kragujevački Radnički pogotkom Miljuša u 60. minutu smanjuje rezultat u Kruševcu na 3:2. 

17.11 - Golom Strahinje Petrovića, Radnički od devetog minuta vodi protiv Partizana sa 1:0. 

17.02 - Počeo meč na stadionu Partizana, gde gostuje Radnički iz Niša. 

16.40 - Trujić postiže i svoj treći gol. Het-trik u prvom poluvremenu!

16.30 - Za pet minuta tri gola u Kruševcu! Trujić je sa dva brza gola u 24. i 26. minutu doneo Napretku leu prednost, ali je u 29. smanjio rezultat Rosić.

16.20 - Gotov je meč u Jagodini, Zvezda je pobedila Jagodinu sa 2:0 i tako došla do izuzetno važna tri boda

16.00 - Počela je utakmica u Kruševcu, gde igraju Napredak i Radnički. 

15.27 - Javor i Donji Srem odigrali su 0:0, OFK Beograd i Spartak su podelili bodove 1:1, Rad je bio bolji od Novog Pazara sa 1:0 a Vojvodina od Voždovca sa 2:0. 

15.20 - Poluvreme je u Jagodini, gde Zvezda vodi sa 2:0, a Vojvodina je uvećala prednost protiv Voždovca, dok je i Rad došao do prvog gola protiv Novog Pazara. 

15.10 - Spartak je na Karaburmi došao do izjednačenja, a Zvezda uvećala prednost u Jagodini, preko Milijaša. 

14.58 - OFK Beograd dolazi do vođstva, preko Čavrića. 

14.36 - Zvezda vodi od 6. minuta, posle kornera. Mrđa je strelac. 

14.30 - Počeo je meč u Jagodini, gde istoimeni klub dočekuje Zvezdu.  

14.18 - Poluvreme je na mečevima Superlige, jedini gol u prvih 45, minuta postigla je Vojvodina, tačnije Veselinović.  

13.37 - Veselinović postiže gol i dovodi Vojvodinu u vođstvo. 

13.32 - Počela su četiri meča u Superligi Srbije. Sastaju se: Javor - Donji Srem, OFK Beograd - Spartak, Rad - Novi Pazar, Vojvodina - Voždovac.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda protiv Napretka, Partizan u Kragujevcu

Izvor: Beta, 07.Mar.2014

BEOGRAD, 7. marta 2014. (Beta) - Utakmicama 18. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, Crvena zvezda na svom terenu dočekuje Napredak, dok će Partizan u Kragujevcu igrati protiv Radničkog...U subotu od 14 sati igraju Novi Pazar - Sloboda, Voždovac - Javor i Donji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.