Izvor: Luftika.rs, 17.Maj.2024, 17:06

Pokrenuta peticija “Vratite dečiji program na televiziju”

Roditeljski portal Bebac pokrenuo je peticiju “Vratite dečiji program na televiziju”.
To su učinili nakon odluke Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da iz Pravilnika za dodelu nacionalne frekvencije izostavi smernicu prema kojoj je bilo važno da televizija ima više od 20 odsto kvalitetnog programa.
Kako se navodi u saopštenju portala, ta odluka predstavlja ozbiljan korak unazad, jer sada “mališani na nacionalnim frekvencijama”, neće moći da gledaju dečije emisije, dokumentarce i crtaće.
“Roditelji ovo neće trpeti. Donosioci odluka više se i ne pretvaraju da im je stalo do dece. Način na koji će se dodeliti javna frekvencija samo je nastavak nemara za javna dobra koja možemo videti svakog dana...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.