Izvor: RTS, 25.Feb.2022, 08:37

Večiti čekaju rivale za Evropu – Zvezda i Partizan dovode elitu u Beograd (12.00, RTS1)

Crvena zvezda i Partizan, dva najveća srpska kluba, naći će se u Nionu na žrebovima za Ligu Evrope, odnosno Ligu konferencija. Zvezda će od 12 časova saznati protivnika u osmini finala drugog po jačini evropskog takmičenja, uz direktan prenos na našem Prvom programu). Sat kasnije počinje izvlačenje parove iste runde u Ligi konferencija, u kojoj nastupaju crno-beli.
Aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampion Srbije će, kao pobednik grupne faze, biti nosilac na žrebu Lige Evrope i već sada je jasno da nas očekuje spektakl u Beogradu.

Među potencijalnim rivalima Zvezde nalazi se španski gigant Barselona, koja je iz Lige šampiona ispala u slabije takmičenje, ali svu svoju moć pod Ćavijem pokazala u okršaju sa Napolijem.
Osim Katalonaca, u Beograd bi mogli da stignu Sevilja, Porto, Atalanta, Lajpcig, Betis, Rendžers i Braga, sa kojom su crveno-beli već odmerili snage ove sezone.
Žreb počinje u 12, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.
Partizan je u četvrtak uveče eliminisao prašku Spartu pobedom od 2:1 (ukupni rezultat 3:1) i prvi put se plasirao među 16 najboljih ekipa u Ligi konferencija.

Na izvlačenju klub iz Humske neće biti među povlašćenima, već će za protivnika dobiti jednog od osam pobednika grupne faze.
To su AZ Alkmar (Holandija), Bazel (Švajcarska), Kopenhagen (Danska), Fejenord (Holandija), Gent (Belgija), LASK (Austrija), Ren (Francuska) i Roma (Italija).
"Nema neki posebnih želja. Svi rivali su dobri, možda Roma zbog atraktivnosti, ako mogu da biram", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.
Utakmice osmine finala u oba takmičenja na programu su 10. i 17. marta, Zvezda će u prvom susretu biti gost, a Partizan će igrati na svom terenu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda na Glazgov Rendžers!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2022

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv ekipe Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu...Zvezda nije dugo čekala svog rivala, pošto je u prvim kuglicama na žrebu izvučen prvo Glazgov, a potom i Crvena zvezda...Škotska i srpska ekipa nekoliko puta su se sastajale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvezda protiv Rendžersa u osmini finala Lige Evrope

Izvor: RTS, 25.Feb.2022

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv ekipe Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope, odlučeno je žrebom u Nionu. . Zvezda nije dugo čekala svog rivala, pošto je u prvim kuglicama na žrebu izvučen prvo Glazgov, a potom i Crvena zvezda. ..Srpska i škotska ekipa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.