(VIDEO) ATAMAN STIGAO U BEOGRAD: Izvinjavam se srpskom narodu i porodici ubijenog Marka Ivkovića

Izvor: Kurir, 16.Jan.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ATAMAN STIGAO U BEOGRAD: Izvinjavam se srpskom narodu i porodici ubijenog Marka Ivkovića

BEOGRAD - Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman istakao da mu je kao čoveku i sportisti izuzetno žao što se uoči utakmice između turskog kluba i Crvene zvezde u Istanbulu 21. novembra prošle godine dogodila tragedija u kojoj je život izgubio navijač beogradskog kluba Marko Ivković.

Ataman je zbog nesmotrene izjave posle utakmice Galatasaraja i Crvene zvezde, uzburkao javnost u Srbiji, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je rekao da su pristalice Zvezde "teroristi", koje bi trebalo kazniti. Ne znajući šta se ispred dvorane dogodilo, nastavlja Ataman, dao je posle meča izjavu koja je pogrešno protumačena.

Ataman je rekao da čim je bio obavešten o tragičnom događaju da se pokajao zbog svojih reči i pokušao da se izvini Ivkovićevoj porodici, navijačima Crvene zvezde i srpskom narodu u jednoj poruci na svom profilu na Tviteru.

Trener Galatasaraja je podsetio da su turske ekipe nebrojeno puta gostovale u Beogradu, da su srpske ekipe ista tako mnogo puta bile u Istanbulu i ništa slično se nikad nije dogodilo.

ʺIzmeđu naše dve zemlje vladaju odlični odnosi. Ja sam sportista koji je uvek i svuda protiv nasilja. Takav moj stav je opšte poznta, svuda u svetu. Tragedije poput ove u kojoj je jedan mladi navijač izgubio život dešavaju se svuda u svetu, ali meni je izuzetno žao što se to desilo u Istanbulu. Uvek sam gajio iskrene simpatije prema srpskoj košarci i veoma mi je žao što sam pogrešno shvaćen u Srbiji", izjavio je, između ostalog u intervjuu za Agenciju Sportnetwork Ergin Ataman.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja biće odigrana večeras od 21,00 sat u Kombank areni.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ataman se još jednom izvinio: Nisam znao da je jedan mladi život izgubljen (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 16.Jan.2015

Trener Galatasaraja Ergin Ataman doputovao je sa ekipom u Beograd, na utakmicu Top 16 faze Evrolige. Ataman je u novembru prošle godine izazvao buru u srpskoj javnosti pošto je navijače Zvezde nazvao teroristima, a sve se dešavalo iste večeri kada je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko...

Nastavak na Sportal.rs...

Ataman: Simpatije prema Srbiji

Izvor: B92, 16.Jan.2015

Trener Galatasaraja Ergin Ataman ponovio je da žali zbog ubista navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu..Ataman je po dolasku u Beograd rekao da je pogrešno shvaćen zbog reči koje je su pogrešno interpretirane (da su navijači teroristi), te da gaji simpatije prema Srbiji..."Tragedije...

Nastavak na B92...

Ataman: Izvinjavam se srpskom narodu!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2015

Trener Galatasaraja Ergin Atamana rekao je za "Sportnetwork" da mu je žao i da se izvinjava zbog izjave da su navijači Crvene zvezde teroristi, koju je dao posle susreta u Istanbulu kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković..."Nažalost, ovaj tragičan slučaj koji se dogodio, taj mladi život...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ataman konferenciju počeo saučešćem

Izvor: RTS, 17.Jan.2015, 00:22

Ergin Ataman, trener Galatasaraja, konferenciju za novinare u Kombank areni počeo saučešćem zbog smrti Marka Ivkovića i dodao da je važnije od pobede njegovog tima bilo to da je mč protekao u sportskoj atmosferi. . .Trener...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.