Путин: Запад крив због напада на област Харкова

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2024, 19:30

Путин: Запад крив због напада на област Харкова

Министри одбране земаља ЕУ разговараће у Бриселу о могућности укидања забране удара украјинске војске на Русију западним оружјем, најавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ. Путин окривљује Запад за офанзиву на Харковску област, наводи да су игнорисана упозорења за ударе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на руски Белгород. Фото: Танјуг/AP/Alexander Zemlianichenko
Кијев и Брисел потписали билатерални безбедносни споразум вредан 977 милиона евра, који укључује испоруку 30 авиона Ф-16. Зеленски поручује да ће, ако Бајден не дође на Самит мира у Швајцарску, Путин аплаудирати. Украјинска војска тврди да руске трупе гађају артиљеријом пограничне области.

Према његовим речима, споразум, између осталог, гарантује благовремену безбедносну помоћ Белгије, модерна оклопна возила, опрему за потребе ваздухопловства и ПВО Украјине, као и учешће у коалицији за снабдевање артиљеријском муницијом Кијева и војну обуку.
„Документ такође предвиђа повећање сарадње у одбрамбеној индустрији, подршку украјинској формули мира, јачање санкција Русији, надокнаду штете, одговорност агресора, коришћење замрзнуте руске имовине и опоравак привреде“, навео је Зеленски.
Како преноси Укринформ, Украјина је већ закључила десет билатералних безбедносних споразума, и то са Великом Британијом, Немачком, Француском, Данском, Канадом, Италијом, Холандијом, Финском, Летонијом и Шпанијом, а та документа су потписана као део имплементације Заједничке декларације Г7 о подршци Украјини.
Putin o sankcijama: Amerika seče granu na kojoj sedi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Запад крив због напада на област Харкова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.