Bitna pobeda Pazara, slavio i OFK

Izvor: B92, 24.Mar.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitna pobeda Pazara, slavio i OFK

U prvim mečevima 20. kola Jelen Superlige, do pobeda su došli fudbaleri Novog Pazara, OFK Beograda i Slobode, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom.

Pazarci su došli do veoma važne pobede, sa 1:0 protiv Javora, 'romantičari' su na svom terenu istim rezultatom bili bolji od favorizovane Vojvodine, dok je Sloboda sa 2:0 slavila protiv Spartak Zlatibor vode.

Bodove su podelili Radnički 1923 i BSK Borča, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jagodina i Rad, a oba meča završena su rezultatom 1:1.

U poslednjem meču dana Crvena zvezda dočekuje Borac od 18 časova, dok se u nedelju sastaju Hajduk – Partizan i Metalac – Smederevo.

Radnički 1923 – BSK Borča 1:1

Spalević 7 - Nedović 40 autogol

Prvi gol kola postigao je Radnički protiv BSK Borče, a strelac je bio Spalević. Golgeter Kragujevčana na taj način je nastavio seriju, pošto je i prethodnog vikenda uspeo da zatrese mrežu protivnika. Ipak, pola sata kasnije BSK je izjednačio i to autogolom Nedovića, a sa 1:1 se otišlo na odmor, dok u nastavku nije bilo golova.

Jagodina – Rad 1:1

Stanojević 26p - Krstić 38p

Rad je poveo protiv Jagodine u 26. minutu preko Stanojevića sa bele tačke, ali tek pošto je penal ponovljen. Na isti način, Jagodina je desetak minuta kasnije izjednačila preko Krstića, a do kraja meča mreže su na obe strane mirovale.

OFK Beograd – Vojvodina 1:0

Osmanagić 64

Iako se očekivalo da će na Karaburmi biti neizvesno, golova nije bilo u prvih 45 minuta. Novosađani su više pritiskali, na početku meča Oumaru je imao nekoliko dobrih poteza, ali su prvu pravu priliku imali domaćini. U osmom minutu, Nikolić je imao šansu posle slobodnog udarca, ali je pogodio stativu.

Od tada, ’romantičari’ su bili više ofanzivni, bili su u šeasnaestercu gostiju, ali su potom igrači Vojvodine imali velike šanse u jednom napadu. Prvo je Škuletić sa deset metara šutirao posle centaršuta Oumarua, da bi Bojović natrčao na odbijenu loptu, ali je ona završila pored gola. Novosađani su nastavili sa napadima, ali bez ozbiljnije prilike sve do 36. minuta kada je Lukač dobro reagovao na udarac Oumarua.

Potom je usledilo nekoliko dobrih napada gostiju, preko Aleksića i Purovića, ali bez realizacije. Na samom početku drugog poluvremena, Oumaru je imao sjajnu šansu, pošto je predriblao dvojicu igrača OFK Beograda, ali je lopta završila pored gola. Naredna prilika na meču viđena je na drugoj strani, a krunisana je golom u 64. minutu, kada je Supić posle udarca Purovića odbio loptu, a do nje došao Osmanagić i zatresao mrežu Novosađana.

Vojvodina je od tada krenula još više da napada, najviše preko Moreire i Kataija, ali su bili neprecizni.

Novi Pazar – Javor 1:0

Kecap 64

Prva prilika na utakmici viđena je u šestom minutu, kada su domaći imali šansu da povedu preko Hadžibulića, ali je lopta završila pored gola. Novi Pazar je nastavio sa napadima, a u roku od samo 20 minuta dosuđena su tri žuta kartona, dva u timu gostiju, a jedan kod domaćina. U 32. minutu viđena je i prva izmena, u timu iz Ivanjice, kada je Mišić zamenio Jakimoskog. Domaćini su nastavili sa napadima do kraja poluvremena, ali golova nije bilo.

Početak drugog poluvremena protekao je u inicijativi Pazaraca, koji su od 59. minuta imali igrača više posle isključenja Lukovića, zbog drugog žutog kartona. Domaćini su brojčanu prednosti iskoristili već posle samo nekoliko minuta, pošto su poveli preko Kecapa u 64. minutu. Taj gol naterao je Javor da krene ofanzivnije, a od 78. minuta i domaćini su ostali sa desetoricom igrača, posle isključenja Kecapa, ali to nije uticalo na rezultat, pošto su Pazarci slavili važnu pobedu.

Sloboda – Spartak Zlatibor voda 2:0

Kovačević 54p, 85

Prvi gol u Užicu viđen je tek na početku drugog poluvremena, kada je sa bele tačke u 54. minutu domaći tim došao do vođstva od 1:0. Sloboda je udvostručila prednost preko Kovačevića pet minuta pre isteka regularnog toka meča. Na kraju se ispostavilo da je upravo to bio i konačan rezultat.

subota, 24. mart

18.00 Crvena zvezda – Borac

nedelja, 25. mart:

14.30h Hajduk Partizan

14.30h MetalacSmederevo
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JSL (uživo)

Izvor: Sportske.net, 24.Mar.2012

Od 14.30 na programu pet mečeva, igra se na "Karaburmi", u Novom Pazaru, Jagodini, Užicu i Kragujevcu. Radnički i Rad poveli, Jagodinci i Borčani izjednačili. U Pazaru, Užicu i na Karaburmi domaći vode.

Nastavak na Sportske.net...

Poluvreme bez iznenađenja

Izvor: RTS, 24.Mar.2012

Na početku 20. kola Super lige Srbije bez većih iznenađelja. Na svim terenima nerešen rezultat. U Jagodini dva penala. Autogol Radničkog 1923...U 20. kolu Super lige Srbije, na pet utakmica koje su u toku, poluvreme je završeno nerešenim rezultatom. Golovi su postignutu na mečevima u Jagodini...

Nastavak na RTS...

JSL: Vоša pala na Karaburmi

Izvor: Mondo, 24.Mar.2012

OFK Beograd pobedio Vojvodinu na svom terenu - 1:0. Radnički nije iskoristio kiks rivala u borbi za treće mesto, kod kuće remizirao sa BSK Borčom - 1:1. Remi Jagodine i Rada, pobede Novog Pazara i Slobode. Pogledajte golove sa svih utakmica 20. kola.

Nastavak na Mondo...

UŽIVO: Crvena zvezda – Borac 0:0, 14. minut

Izvor: Utakmica.rs, 24.Mar.2012

Crvena zvezda je slavila u svih pet mečeva prolećnog dela takmičenja u domaćim okvirima. Prva četiri trijufa ostvarena su u Jelen Super ligi, a ujedno je smanjen zaostatak u odnosu na Partizan na šest bodova. Stigla je u sredu i pobeda u prvom meču polufinala...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Premijer BiH: Remi Borca i Širokog

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Mar.2012, 00:29

Fudbaleri banjalučkog Borca odigrali su večeras neriješeno protiv ekipe Širokog Brijega, u derbi susretu 18. kola Premijer lige BIH. Derbi kola nije mogao opravdati očekivanja. Fudbaleri Borca i Širokog Brijega odigrali su slabu utakmicu, koja je završila bez golova i bez pobjednika, 0:0. Prvo...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.