Superliga: Borba za prvo i treće mesto

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superliga: Borba za prvo i treće mesto

Zvezda na Dorćolu, Partizan protiv Mege u Pioniru

Košarkaška MOZZART Superliga Srbije stigla je do poslednje runde na putu dugom nešto više od mesec dana. Završno kolo ligaškog dela nosi neizvesnost oko toga ko će sa prve i treće pozicije dočekati plej-of.

Pred košarkašima Crvene zvezde i Partizana nalaze se dva naredna izazova. Parni valjak će na svom terenu dočekati Mega Leks, dok će crveno-beli na noge Dinamiku sa Dorćola. Pošto je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pitanju najviši plasman i prednost domaćeg terena, dileme nema da će večiti rivali ići na pobede, iako će naspram sebe imati izazovne rivale.

Derbi kola odigraće Partizan i Mega Leks u dvorani Aleksandar Nikolić i biće to peti okršaj ovih sastava tokom aktuelne sezone. Partizan je dosad bio dominantan i bez greške, mada je samo jednom odneo pobedu sa dvocifrenom razlikom. Partizan je u tri navrata ubacivao bar 84, a najviše 87 koševa, dok je Mega u tim mečevima beležila 79 (dva puta) i 80 koševa. U te tri utakmice ukupan broj koševa bio je 163, 165 i 167. Isključujući rundu odigranu u sredu ekipa Aleksandra Džikića nanizala je deset pobeda, a na svom terenu ne zna za poraz još od kraja februara i meča sa Paokom u Fibinoj Ligi šampiona. Mega je samo jednom u ovoj deceniji bila bolja od Partizana kao gost.

MOZZART KVOTE ZA MEČ PARTIZAN - MEGA LEKS

Crvena zvezda nije imala problem sa Dinamikom u prvom međusobnom okršaju, ali izabranici Dejana Radonjića moraće da budu oprezni. Ponajviše iz razloga što su Partizan i Mega nedavno savladali Dinamik na Dorćolu tek nakon produžetaka, odnosno s tesnih četiri poena viška. Doduše, isključujući poraz od Partizana, Crvena zvezda u Superligi dosad nije imala problema ni sa jednim rivalom kao gost. A pobeđivala ih je s prosečnom razlikom od 21 poena. Ne treba zaboraviti ni da je Dinamik u poslednjih šest rundi, ne računajući kolo od srede, pribeležio pet neuspeha, od čega dva puta nakon produžetka. U poslednja tri poraza rivalima je dozvoljavao između 87 i 89 koševa.

Ukoliko pobedi, Zvezda će osigurati prvo mesto.

MOZZART KVOTE ZA MEČ DINAMIK-CRVENA ZVEZDA

FMP bi u Čačku mogao da overi treću poziciju na tabeli, a za to će biti potreban trijumf na prilično nezgodnom terenu. Borac je pružio izuzetno jak otpor Megi i Partizanu na svom terenu, Dinamik je pobeđen posle produžetka. Ipak, Borac nije dobio FMP kao domaćin pune tri godine. Što će Čačanima svakako biti motiv više da se pokažu i od takmičenja oproste s pobedom pred svojim navijačima. Uprkos tome što eventualni trijumf neće imati rezultatski značaj.

MOZZART KVOTE ZA MEČ BORAC-FMP

Susret Spartaka i Vršca u Subotici takođe neće imati takmičarski značaj, već će sama utakmica biti stvar prestiža. Spartak je u prvih 12 rundi dobio samo jednu, a Vršac dve utakmice. S tim što je Spartak dobio dva od poslednja tri meča sa Vršcem.

MOZZART KVOTE ZA MEČ SPARTAK-VRŠAC

SUPERLIGA - 14. KOLO

Subota:

18.00: Partizan - Mega Leks

19.00: Borac Čačak - FMP Železnik

20.00: Dinamik - Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00: Spartak Subotica - Vršac 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

UŽIVO: Dinamik - Crvena zvezda

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2017

Budite i danas uz nas i pratite najzanimljivije sportske događaje. Najave mečeva, kvote, rezime, predlozi....To je to za danas. Čitamo se sutra. Laku noć!..REZZIME DANA (subota): Bili ste odlični! Samo taj Juve....ODBOJKA:..Svetska liga..Kineski Tajpej - Crna Gora 1:3 (22:25, 14:25, 25:22, 24:26)..Svetsko...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.