Konaković: Varhelji se priklonio Srbiji, a protiv rezolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 13:33

Konaković: Varhelji se priklonio Srbiji, a protiv rezolucije

Ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedin Konaković uputio je otvoreno pismo evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju u kojem ga je optužio da se priklonio Srbiji, protiv rezolucije o Srebrenici.
Konaković kaže da je od Varheljija očekivao "odgovorniji, ozbiljniji, humaniji stav po pitanju rezolucije o genocidu u Srebrenici".
"Zbog funkcije koju obavljate morate znati da su vaše reči teške i bolne, pogotovo onda kada su u sukobu sa onim što su univerzalne ljudske vrednosti, moralne norme, međunarodno pravo i konvencije UN", napisao je Konaković.
On tvrdi da je rezolucija suštinski usmerena ka izgradnji pravde i trajnog mira koji je, kako kaže, potreba...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Konaković pisao Varheljiju oko rezolucije o Srebrenici: Od čega to Vučić, Dodik i vi branite srpski narod?

Izvor: Danas, 17.Maj.2024

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković uputio je otvoreno pismo evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.