Sport uživo: Zvezda me pozitivno iznenadila

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Zvezda me pozitivno iznenadila

Luis Garido, pojačanje Crvene zvezde iz Hondurasa, danas predstavljen na Marakani. Valero Rivera, selektor rukometaša Španije, želeo je da preuzme selekciju Srbije, ali Savez nije mogao da ga plati, otkriva "Sport". Vojvodina zadržava Vulićevića i Oumarua. Luis Suarez ostaje u Liverpulu. Karles Pujol, džentlmen.

18.00 - Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas u Santjagu da je vreme da proveri da li >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se oporavio od povrede levog kolena posle pauze od sedam meseci. Ova pauza je najduža u Nadalovoj karijeri. Nadal (26) je doputovao u glavni grad Čilea, gde će sledeće nedelje učestvovati na turniru. Španski teniser nije igrao od juna, kada je izgubio u drugom kolu Vimbldona.

17.45 - Holandski reprezentativac i golman Rome Marten Stekelenburg rekao je danas da će pokušati da se izbori za startnu postavu u klubu, iako je propao dogovor da pređe u londonski Fulam. Stekelenburg je bio na pragu prelaska u Premijer ligu, ali je dogovor obustavljen jer Roma nije uspela da dogovori transfer golmana Fiorentine Emilijana Vivijana.

17.25 - Roberto Manćini je jedan od najplaćenijih trenera na svetu. Zbog toga, putnici u londonskom metrou bili su vrlo iznenađeni kada su ga sreli u vozu. Italijan je koristio metro kako bi stigao meč Arsenal - Liverpul, verovatno da bi izbegao gužvu u saobraćaju.

15.59 - Crvena zvezda je danas zvanično predstavila Luisa Garida. Novi fudbaler Crvene zvezde Luis Garido. Ovaj 22-godišnji reprezentativac Hondurasa prijatno je iznenađen onim što je video po dolasku u Beograd. "Kada sam čuo da se Zvezda interesuje za mene, raspitao sam se malo i znam da je najveći klub na ovim prostorima. Iskren da budem pozitivno sam iznenađen na kojem je nivou organizacije. Znam da je Zvezda bila prvak Evrope, ali i da ima šest bodova zaostatka za vodećim timom. Ipak, nadam se da ćemo stići razliku i postati šampioni", istakao je Garido.

15.50 - Levi bek Arsenala pauziraće između četiri i šest nedelja zbog povrede butnog mišića, saopštio je menadžer londonskog kluba Arsen Venger. Dvadesettrogodišnji Kiran Gibs povredio je butni mišić tokom meča sa Liverpulom u sredu (2:2) i zbog toga mu sleduje pauza. "Gibs će biti odsutan između četiri i šest nedelja", rekao je Arsen Venger na konferenciji za novinare. Gigsovo mesto mogao bi da zauzme novi član Arsenala, koji je stigao iz Malage, Naćo Monreal. Arsenal u subotu dočeuje Stouk.

15.40 - Ferari je u svom sedištu u Maranelu predstavio bolid sa kojim će u novoj sezoni Formule 1 da pokuša da skine sa trona Red Bul i Sebastijana Fetela. Ime novog modela Ferrarija F138 kombinacija je tekuće godine, kao i posveta V8 motorima koji će ove sezone biti korišćeni poslednji put. Karakteriše ga otvoreni nos i malo drugačije telo i rep od prošlogodišnjeg modela.

15.24 - Kako prenosi britanski „San", David De Hea ima četiri meseca da uveri Aleksa Fergusona da ne dovede Asmira Begovića. De Hea od dolaska na Old traford mora da se nosi sa brojnim kritikama i osporavanjima, a sebi ne olakšava poziciju popriličnim brojem nespretnih reakcija. Čaki na poslednjoj utakmici, protiv Sautemptona, mediji su njega okrivili za primljeni pogodak.

15.00 - Nemci su prespavali zimsku pijacu. Klubovi Bundeslige su se u januaru odlučili za racionalnije trošenje novce, pa je tako, prema podacima sajta „Transfermarkt", ukupno potrošeno oko 30 miliona evra na pojačanja. Daleko najskuplji transfer bio je onaj Ivana Perišića, iz Borusije Dortmund u Volfsburg, težak 7.5 miliona evra.

13.46 - Fudbalski klubovi iz Premijer lige su tokom januarskog prelaznog roka potrošili skoro 130 miliona funti, saopštila je revizorska kuća Dilojt. Izveštaj pokazuje da je u januaru ove godine potrošeno skoro duplo više novca nego u istom preiodu prošle godine. Zimski prelazni rok završen je u ponoć 31. januara, a poslednjeg dana klubovi su potrošili 35 miliona funti. "U zimskom prelaznom roku aktivno je bilo svega nekoliko kupaca. Kvins Park Rendžers, Njukasl i Liverpul platili su više od polovine ukupne sume potrošene u ovom prelaznom roku, dok četiri kluba, uključujući i šampiona Mančester Siti, nisu potrošila ništa", navodi se u saopštenju. Tokom zimskog prelaznog roka, 62 odsto novca potrošeno je na dovođenje stranih igrača, a 21 odsto na fudbalere iz Premijer lige. Prošlog januara premijerligaški klubovi su potrošili 60 milona funti, dok je tokom zimskog prelaznog roka 2011. godine potrošeno 225 miliona funti.

13.40 - Britanska policija optužila je fudbalera Liverpula Rahima Sterlinga zbog napada na jednu ženu u novembru prošle godine.Saslušanje je bilo zakazano za petak, ali se mladi fudbaler Liverpula nije pojavio na današnjem ročištu. Jedna 27-godišnja žena je lakše povređena u tom incidentu u severnom delu Liverpula. Sterling se nije pojavio na saslušanju, ali je njegov advokat Mik Hogan rekao da fudbaler poriče sve navode i da će se izjasniti da nije kriv. Iako je Sterling u trenutku incidenta imao 17 godina, slučaj je odveden na redovan sud, a proces će biti nastavljen 22. februara. Hogan je okupljenim novinarima rekao da je fudbalski klub Liverpul pružio veliku podršku svom igraču.

13.34 - Nejmar je predstavio novi dres selekcije Brazila, koji će prvi put na jednoj utakmici biti upotrebljen naredne sedmice, kada će petostruki prvak sveta odigrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, koja treba da obeleži 150 godina fudbalskog saveza te zemlje.

13.13 - Kontroverzni Denis Rodman napisao je svoju prvu knjigu za decu, "Denis divlji bik". Knjiga se našla u prodaji u sredu, a svi obožavaoci nekadašnjeg igrača Čikago bulsa mogu videti njegov uticaj još na koricama knjige, na kojima dominira veliki crveni bik sa podignutom crvenom kosom i bradom, sa dve minđuše u nosu i tetovažom. Rodman je rekao da knjiga podučava decu kako je u redu biti drugačiji i kako će i oni biti prihvaćeni isto kao što su njega prihvatile njegove kolege iz kluba u Detroitu i Čikagu. Rodman, koji je ranije napisao svoju autobiografiju "Loš koliko želim" i knjigu "Trebalo bi da sam mrtav", rekao je da je "napisati dečiju knjigu sa svim divljim stvarima i napraviti ih uverljivim bilo neverovatno".

13.00 - Rasel Vestbruk je jedan od najboljih košarkaša današnjice, i zajedno sa Kevinom Djurentom čini udarni tandem sjajne Oklahome. Međutim, on je poznat i kao igrač sa vrlo, vrlo „kratkim fitiljom". To je postalo evidentno i u najnovijoj, dosta ubvedljivoj pobedi svog tima nad Memfisom. Vestbruku je u jednom trenutku dosuđeno „pravilo Marka Džeksona", po kome igra leđima okrenutim košu ne sme da traje duže od pet sekundi, ukoliko je irač ispod linije za slobodna bacanja. Vestbrukej počeo da histeriše, dva puta je loptu udario u parket, zamerajući svojim saigračima da se nisu otvorili na vreme. Pozvan je na klupu, ali ni članovi stručnog štaba nisu uspeli da ga smire.

12.40 - Kejleb Mur, jedan od najboljih svetskih fristajlera na motornim sankama, preminuo je u 25. godini zbog posledica pada nakon izvođenja akrobaciej 24. januara na takmičenju u Aspenu. On je prva žrtva u 18 godina dugoj istoriji ovog takmičenja. Mur je pao na glavu, odmah mu ej ukazana pomoć i prevežen je u obližnju bolnicu u gradu Grend Džankšn. Nažalost, preminuo je sedam dana kasnije, 31. januara. Mur je bio jedan od najboljih takmičara u svojoj disciplini, što potvrđuju i četiri medalje na popularnom takmičenju „X Games".

12.28 - Evo kako su se navijači Mančester sitija oprostili od Marija Balotelija...

12.01 - Menadžer engleskog drugoligaša Boltona Dagi Fridmen rekao je da novi fudbaler tog kluba Medo Kamara ima "lavlje srce" i da će predstavljati pravo pojačanje za klub. "Bilo mi je poznato da je otišao iz Finske u Partizan, a verujem da je tamo postao bolji igrač za tri sezone. Medo ima srce lava, poseduje pravi stav i veliku želju na terenu. Radujem se što je došao u Bolton", rekao je Fridmen. Kamara je prošao lekarske preglede i potpisao sa Boltonom ugovor na tri i po godine. Finansijski detalji nisu objavljeni. Medo je u Partizan došao iz Helsinkija u leto 2010. godine, a za crno-bele je odigrao 79 utakmica, bez postignutog gola.

11.50 - Menadžer Arsenala Arsen Venger okarakterisao je prelazak Dejvida Bekama u Pari Sen Žermen kao "logičan" jer je Englez pre toga trenirao u Arsenalu. "Prelazak Bekama u PSŽ dokazuje efikasnost naših treninga. Samo jednom je trenirao sa nama i Pari Sen Žermen ga je odmah angažovao", rekao je u šali Venger. Bekam je trenirao prošle nedelje u Arsenalu, pošto je u Los Anđeles Galaksiju krajem decembra okončao skoro šestogodišnji angažman.

11.41 - Bajern iz Minhena ima takvu ekipu da sebi može da priušti da na klupi ostavi igrače kakvi su Arjen Roben, mario Gomez ili Žerom Boateng, i da svejedno pobeđuje. Upravo je pomenuti trojac u četvrtak na treningu igrao sa igračima koji neće igrati od prvog minuta u 20. kolui Bundeslige protiv Majnca. Sada dolazimo sdo brojki.Robenova tržišna vrednost je 22 miliona evra, Gomezova 42 i Boatengova 18. Kada se njima pridodaju i ostali igrači koji će protiv Majnca čekati priliku sa klupe, Štarka, Gustava i Timoščuka, dolazimo do ukupne vrednosti Bajernove klupe od 105,5 miliona evra Ovo je, dakle, ubedljivo najskuplja klupa u Bundesligi. Kao primer, vrednost cele ekipe Majnca ne prelazi 47 miliona evra.

11.30 - Dijego Maradona oslobođen je obaveze da plati 40 miliona evra na ime poreza, koliko mu je italijansko pravosuđe naložilo da plati još 2005.godine. Sudeći po rečima njegovog advokara Antionija Pizanija, italijansko pravosuđe odustalo je od gonjenja nekada najboljeg fudbalera sveta. „Bivši selektor Argentine moći će tako da se vrati u Italiju kao slobodan čovek", rekao je Pizani. Maradona je igrao za Napoli u periodu od 1984. do 1991. godine. U ovom periodu, stekao je gotovo božanski status u gradu podno Vezuva.

11.14 - U grčkim nižerazrednim fudbalskim ligama uvedeno je zanimljivo novo pravilo. Kada se igrač istakne u fer-pleju, na bilo koji način, sudija mu pokazuje plavi karton. Tako se i desilo sa Georgiom Kaldisom, napadačem Ciklitiras Pilosa, koji je, nakon kornera, postigaopogodak rukom, i to odmah priznao glavnom arbitru.

11.00 - Karles Pujol, u samo jednom potezu, održao je lekciju iz fer-pleja i neophodnog poštovanja protivnika. Kapiten Barselone, na nedavno odigranom El Klasiku, sprečio je Đerara Pikea da sudiji pokaže upaljač koji je doleteo sa tribina. Epilog takvog čina, u disciplinskom smislu, vrlo je lako pretpostaviti. Međutim, Pujol je svom saigraču oduzeo upaljač, bacio ga pored terena, i jednostavnom gestikulacijom mu pokazao da se vrati igri. Pobeda na terenu je jedino što zanima ljubimca navijača katalonskog tima.

10.47 - Danski biciklista Mihael Rasmusen priznao je da se dopingovao 12 godina, u periodu od 1998. do 2010. godine. „Varao sam i lagao. Spreman sam da dobijem kaznu. Drago mi je što više ne moram da lažem, pošto sam to radio toliko dugo", rekao je Rasmusen, koji je naglasio i da se povlači iz biciklizma. U dogovoru sa Anti-doping agencijama Danske, Sjedinjnih Država i Holandije, ali i Svetskom anti-doping agencijom, Rasmusen će ne samo priznati sve o svojim iskustvima sa dopingom, već će i imenovati sve ostale vozače za koje zan da su činili isto. Rasmusen je priznao da je koristio EPO, insulin, hormon rasta, kortizon, kao i zoglasne transfuzije krvi.

10.31 - Vojvodina i njeni navijači mogu da odahnu. Nakon iscrpnih pregovora sa kapitenom Miroslavom Vulićevićem i Oumaruom Abubakarom, ova dvojica izuzetno važnih fudbalera za igru Novosađana, produžili su ugovore sa klubom. „Kapiten ostaje kapiten, a ja u to nisam imao ni malo sumnje", rekao je predsednik „lala"Butorović, „Vule je ovim potezom pokazao i dokazao svoju privrženost klubu i održao zadatu reč da u Srbiji može igrati samo za Vojvodinu. Klub će takvu odluku svakako znati da ceni". Vulićević i Abubakar obavezali su se na vernost 'crveno-belom' dresu do januara 2014. godine. Na drugoj strani, Seržinjo Grin, koji nije opravdao u punoj meri očekivanja čelnika Vojvodine, naredna četiri meseca će igrati kao pozamljen igrač i kiparskoj ekipi AEK iz Larnake.

10.15 - Selektor svetskih šampiona i jedan od najtrofejnijih rukometnih stručnjaka svih vremena, Valero Rivera, 2009. godine je želeo da sedne na klupu Srbije, prenosi "Sport". Nažalost, Rukometni savez Srbije nije u tom trenutku mogao da obezbedi platu za Španca, koji je za ovaj angažman tražio 10.000 evra. Rivera je posle završetka saradnje Jovice Cvetkovića sa reprezentacijom želeo da preuzme "orlove", a osim visoke plate želeo je da za svog pomoćnika dovede i španskog trenera. U ovom trenutku, zanimljivo,Savez bi mogao da izađe u susret ovakvim zahtevima, s obzirom da finansijski dosta dobro posluje. Verovatno još jedan dokaz da je uspeh skup, ali da je neuspeh skuplji.

09.50 - Fudbaler Liverpula Luis Suares rekao da će ostati u tom klubu čak iako ekipa ne uspe da se plasira u Ligu šampiona sledeće sezone. Suares je 2011. godine iz Ajaksa prešao u Liverpul, a za dve godine odigrao je 84 utakmice za "crvene" i postigao 43 gola.

09.10 - Fudbaleri Jagodine otputovali su jutros na pripreme u Antaliju gde će ostati dve nedelje i odigrati šest prijateljskih utakmica.Jagodinci će u turskom letovalištu igrati protiv kazahstanskog Taraza, južnokorejskog Pohanga, češke ekipe Slovačko, ruskih timova Kuban i Terek i moldavskog Šerifa.Prvi meč u prolećnom delu šampionata ekipa će odigrati 27. februara protiv Hajduka u Kuli.

00.10 - U nastavku NBA lige Oklahoma je savladala Memfis sa 106:89 i sa skorom od 35 pobeda i 11 poraza učvrstila lidersku poziciju u Severozapadnoj diviziji Zapadne konferencije. Košarkaši Golden Stejta su protiv Dalasa sa 100:97 ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Baloteli u "svom" jatu

Izvor: RTS, 01.Feb.2013

Mario Baloteli, na predstavljanju u Milanu, izjavio da je oduvek želeo da obuče crveno-crni dres. Luis Garido, pojačanje Crvene zvezde iz Hondurasa, danas predstavljen na Marakani. Valero Rivera, selektor rukometaša Španije, želeo je da preuzme selekciju Srbije, ali Savez nije mogao da ga plati,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.